9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΛΛΑ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΦΩΝΗ

Με αφορμή τις παλινωδίες των κυβερνητικών παραγόντων στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής

article25006.w_l

Στους περίπου τρεις μήνες εξουσία, ο Ελληνικός Λαός διαπιστώνει μια νεφελώδη κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίπεδα που οδήγησαν πολύ γρήγορα τα πράγματα σε αδιέξοδο.
Από τις 20 Φεβρουαρίου η χώρα ευρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» , παλιά το λέγαμε Τρόικα (sic)!, αλλά η αλλαγή απ’ ό,τι φαίνεται ουδόλως μας ωφέλησε.
Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις δεν πείθουν τους δανειστές- εταίρους μας, η χρηματοδότηση αναβάλλεται, η οικονομική ασφυξία αυξάνεται, η εγχώρια αγορά στενάζει. Το σκληρό «μπρά ντε φερ» φαίνεται πως καλά κρατεί. Έπρεπε όμως να είναι έτσι;
Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ξεκάθαρα πριν λίγο καιρό πως δεν φεύγει από τις προεκλογικές του διακηρύξεις, δεν υπογράφει περικοπές μισθών και συντάξεων και δεν μετακινείται από τις κόκκινες γραμμές, που το κόμμα του έθεσε…..
Μεταξύ άλλων δήλωνε όμως στις αρχές του μήνα «Μας είπε η Μέρκελ να πάρουμε λεφτά από τους Δήμους(!) για να πληρώσουμε τις δόσεις….» (βλ πρώτο θέμα από 5-4-2015 σελ 4) Και άφηνε να εννοηθεί, ότι δεν υποχωρούσε σε κάτι τέτοιο.
Είκοσι μέρες μετά όμως η κυβέρνηση του με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) που κυρώθηκε μέσα σε κλίμα πολεμικής σύρραξης από την Βουλή, πήρε τα αποθεματικά των Δήμων, βάζοντας τα στην τράπεζα της Ελλάδος, όχι για να πληρώσει τις δόσεις προς το παρόν, αλλά τους μισθούς και τις συντάξεις ,αν χρειαστεί…….
Η ασάφεια αυτή δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στην Ελληνική Κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα προβληματίζει, αν ο πρωθυπουργός καθορίζει την κυβερνητική πολιτική ή η κυβέρνηση του έχει δημιουργήσει «διευθυντήρια», τα οποία ανεξέλεγκτα δρουν κατά το δοκούν…….
Όταν όμως ο Σύριζα ήταν αντιπολίτευση , μυδραλιοβολούσε την τότε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά που έκλεινε την ΕΡΤ, όχι με Νόμο της Βουλής, αλλά με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, υπογραμμίζοντας την αντισυνταγματικότητα τέτοιου είδους πράξεων και με το δίκιο του, καθ’ ότι οι ΠΝΠ αποτελούν εξαιρετική διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος και πρέπει να εκδίδονται μόνον κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις.
Έτσι σε έκτακτες μόνον περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου να εκδίδει ΠΝΠ. Για τον μη εξοικειωμένο νομικά αναγνώστη, οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στην βουλή μόνον για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ 1 του Σ μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοση τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από την σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο.
Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση την συγκεκριμένη ΠΝΠ την έφερε αμέσως στην Νουλή προς κύρωση. (βλ για το πρόβλημα τότε Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος, Η συνταγματική εκτροπή των πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου…. Με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ….. Ελεύθερη Θράκη από 17-6-2013)
Τι το έκτακτο υπήρχε λοιπόν για να υποκύψει η κυβέρνηση στις επιταγές των δανειστών και να ψηφίσει με διαδικασίες EXPRESS τέτοιες επονείδιστες πράξεις, που στερούν από τους Δήμους άμεσους πόρους με βέβαιο το δυσμενές αντίκτυπο στην κοινωνία;
Με την σειρά της δικαιολογημένα η σημερινή αντιπολίτευση κατά την ψήφιση της ΠΝΠ αντέτεινε το «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις….»
Όμως η αντιφατικότητα στις κινήσεις πρωθυπουργού και υπουργών της παρούσης κυβέρνησης στο πιο πάνω ζήτημα αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα, αν ο πρωθυπουργός είναι ελεύθερος να χαράξει την πολιτική που θέλει ή σύρεται από δημιουργούμενα εν τοις πράγμασι «διευθυντήρια» υπουργών ;;;!!!
Σε απάντηση του ερωτήματος μια σειρά γεγονότων καταδεικνύει τις διαφορετικές αλλά και αντιφατικές συνάμα μεταξύ τους προσεγγίσεις υπουργών σε καίρια θέματα πολιτικής της χώρας.
Ο Σύριζα πολέμησε ανηλεώς ως αντιπολίτευση το έτος 2008 την εγκατάσταση της κινεζικών συμφερόντων εταιρεία COSCO, στην προβλήτα 2 στο Λιμάνι του Πειραιά.
Σήμερα οι συνθήκες επιτάσσουν χώρες σαν την Κίνα να μπορούν να γίνουν και να επεκταθούν ως πολύ καλοί στρατηγικοί επενδυτές στην Ελλάδα, με εισροή κεφαλαίων στην ασθενική οικονομία της χώρας μας.
Η εταιρεία COSCO, παρά την πολεμική που της έγινε, απέδειξε με τον Πρόεδρο της Fu ότι νοιάζεται για την εμπορική ανάπτυξη της χώρας μας, αφού κάθε χρόνο εισρέουν από τις δραστηριότητες της παράνω από 30 εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες, συνεχίζει τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ απασχολεί μόνον Έλληνες- περίπου 1200- ως εργατικό δυναμικό για τις εργασίες στο Λιμάνι (βλ για τα παραπάνω αναλυτικά άρθρο του Alexander Smoltczyk στο περιοδικό SPIEGEL- King Fu( βασιλιάς Φου)- ιδιωτικοποίηση- ένας πρώην ερυθροφρουρός από την Κίνα αλλάζει το λιμάνι του Πειραιά σε ελεύθερη ζώνη, δίχως συνδικάτα με επιτυχία και με προοπτική για περισσότερα SPIEGEL αρ. 15/4-4-2015 σελ 70 επ)
Τέλη Μαρτίου 2015 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ταξίδεψε στην Κίνα και δήλωσε ξεκάθαρα κατά την εκεί παρουσία του πως η χώρα μας θέλει να ιδιωτικοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του Πειραϊκού Λιμένα.
Λίγες ημέρες αργότερα όμως τον «άδειασε» ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας με δήλωση του πως δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί στρατηγικής σημασίας κρατική περιουσία!
Με τέτοιες νεφελώδεις και αντιφατικές θέσεις πως μπορούν να στηριχτούν οι ξένοι επενδυτές; Και φυσικά τίθεται το αμείλικτο ερώτημα πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη ;!
Στον αέρα οι λίστες Λαγκάρντ και Νικολούλη με ονόματα επωνύμων που έβγαλαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ σε Ελβετικές και όχι μόνον Τράπεζες- γιατί βλέπετε οι Ταγοί και εκπρόσωποι του έθνους πιστεύουν πολύ σ’ αυτή την δύσμοιρη χώρα!- αλλά ο υπουργός Βαρουφάκης ανακοινώνει από τις πρώτες κιόλας ημέρες υπουργοποίησης του πως δεν υπάρχει πολύ προσωπικό στα επιτελεία των οικονομικών υπηρεσιών για να τρέξουν το θέμα!!
Στενάζουμε σε ρευστότητα χρήματος αλλά υποφέρουμε συνάμα από τις αντιφατικές θέσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων…..
Κι όμως αν ερχόταν όλα αυτά τα χρήματα πίσω ή φορολογούνταν, η κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα της ρευστότητας κατά τον καλύτερο τρόπο και ίσως θα διαρπαγματευόταν με τους δανειστές με άλλον αέρα…. Γιατί δεν το κάνει; Ρωτήστε τους υπουργούς της!
Αλλά και στον τομέα της Δημόσιας τάξης και ασφάλειας τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.
Στις 17 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, αποφάσισαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Προ-πο Γιάνης Πανούσης, όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου να αδειάσουν τα κέντρα κράτησης της χώρας και να αφήσουν σε ξέφραγο αμπέλι, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, κάθε καρυδιάς καρύδι από παράνομους μετανάστες.
Ύστερα ο Πανούσης το μετάνιωσε και άλλαξε θέση σκεφτόμενος προφανώς να μην περιπέσει σε άλλα νεότερα mea culpa όπως τότε το σωτήριο έτος 1982 με το Νόμο-πλαίσιο για ην ανώτατη παιδεία, η Χριστοδουλοπούλου όμως το βιολί της, αφού έβλεπε τους παράτυπους –μετανάστες να λιάζονται μόνον στα πάρκα της χώρας….
Καραβιές όμως μετά την εξαγγελία τους αυτή, οι λαθρομετανάστες στην χώρα! Καταλήψεις ακόμη και στα Δημόσια κτίρια με προεξέχουσα κατάληψη στην Πρυτανεία Αθηνών, που ένα παράλυτο κράτος έβλεπε ως θεατής τους αντεξουσιαστές να κάνουν ότι θέλουν……
Τι να το κάνουμε, αφού πριν τους βγάλουν, τα έκαναν πάλι μέσα στους δημόσιους χώρους γυαλιά- καρφιά…….
Και μπορεί ο Γ. Πανούσης να θεωρεί μπαχαλάκηδες και χωρίς ιδεολογία τους αντεξουσιαστές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου όμως Πρόεδρος της Βουλής, τους υποδέχεται ευγενικά στο προαύλιο της Βουλής….. Τέτοιος συντονισμός λοιπόν! (βλ. για το πρόβλημα Ηλιακόπουλος Το ξεχαρβάλωμα Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας Ελεύθερη Θράκη 16-4-2015 σελ 4 επ, Ελεύθερη ώρα από 16-4-2015 σελ 16 και στους ιστότοπους GREEK ACTIVITY 10-4-2015 και Maximum Fm 11-4-2015)
Στο χώρο της παιδείας αντί για μεταρρύθμιση μάλλον ο υπουργός παιδείας Μπαλτάς, σήκωσε «μπαλτά» αποσκοπώντας στην ακύρωση των μεταρρυθμιστικών μέτρων που είχαν ληφθεί τα τελευταία χρόνια!
Εξισώνονται όλα προς τα κάτω, καταργούνται τα πρότυπα σχολεία, ας ρωτήσουν όμως την ετερόκλητη λόγω εκτάκτων συνθηκών εκλογική τους πελατεία, αν συμφωνεί με αυτές τις ισοπεδωτικές τάσεις;!
Θολό και το τοπίο στην δημόσια διοίκηση, αφού ο υπουργός Διοικητικής ανασυγκρότησης Γεώργιος Κουτρούγκαλος, δεν βγαίνει ενισχυμένος από τις αποκαλύψεις για την επαγγελματική του δράση έως τις εκλογές, αντίθετα βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα στην ασάφεια που διακρίνει την κυβέρνηση.
Διγλωσσία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και για τις επαναπροσλήψεις (με τι λεφτά άραγε;) και το τέλμα κι εδώ καλά κρατεί!.
Στον χώρο της υγείας τα νοσοκομεία υπολειτουργούν (που είναι η υγεία για τους Έλληνες;) οι γιατροί ξεκινούν κινητοποιήσεις και όπως η κοινωνία αντιλαμβάνεται σχηματίστηκαν κι εδώ οι φατρίες γύρω από τον πασοκικής προελεύσεως υπουργό Π. Κουρουμπλή, ενώ από την άλλη πλευρά αντιπαρατάσσονται οι καθαρόαιμες δυνάμεις του Σύριζα γύρω από τον υπουργό υγείας Α. Ξανθό!.
Και ενώ διαφορετικά βιολιά ηχούν στην παράφωνη αυτή κυβερνητική ορχήστρα, τα φάλτσα δίνουν και παίρνουν και με την αναμενόμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, λόγω αναπηρίας.
Κι ας ωρύεται η υπερδύναμη των ΗΠΑ, με απειλητικές κραυγές του τύπου «μη παίζετε με μας και την τρομοκρατία!». Αλήθεια ο υπουργός –καθηγητής Παρασκευόπουλος δεν κατάλαβε πως άλλο ωραίες πανεπιστημιακές θεωρίες κι άλλο προστασία της κοινωνίας και κράτος δικαίου, όταν μάλιστα φημολογείται πως ο Σάββας απαιτεί να κυκλοφορεί χωρίς βραχιολάκι!
Όχι πως θα το λειτουργήσουμε κιόλας, αφού απαιτούνται πολλά εκατομμύρια τα οποία δεν διαθέτει η πτωχευμένη Ελλάς…..
Μιλιά όμως η κυβέρνηση και για την συμπεριφορά των Τραπεζών που πήραν χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση τους αλλά ούτε «γρόσι» στον χειμαζόμενο Έλληνα μικροεπιχειρηματία για να στηρίξει την φθίνουσα επιχείρηση του.
Τα Αθηναϊκά όμως μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) μπορούν να συνεχίζουν να παίρνουν δάνεια με αδιαφανείς διαδικασίες από τις τράπεζες, οι οποίες αρνούνται επίμονα να δώσουν πληροφορίες γι’ αυτό, επικαλούμενες το τραπεζικό απόρρητο!
Η κυβέρνηση τα βλέπει όλα αυτά αλλά δεν φαίνεται να θέλει να κάνει πολλά πράγματα. Τολμώντας μόνον ο υπουργός επικρατείας Ν. Παππάς να βάλει τέλη λειτουργίας 2% στα ΜΜΕ, αντιμετώπισε την λυσσώδη αντίδραση των τελευταίων για να επιβεβαιωθεί, ότι η διαπλοκή στην χώρα αυτή, ακόμη καλά κρατεί……..
Αφήσαμε τον υπουργό οικονομικών τελευταίο.
Ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης μετά τον αιφνιδιασμό που δημιούργησε στους Ευρωπαίους εταίρους μας, με τις ασυνήθιστες ατάκες του(!) , αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την σθεναρή αντίσταση των στην χρηματοδότηση μας, αν δεν κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν….. Έτσι κατάλαβε πως άλλο χιούμορ κι άλλο ζωή….. Όταν μάλιστα ο Λαπαβίτσας παιανίζει άλλα τραγούδια ! (Λέγε με δραχμή)
Πολλοί μιλούν ήδη για χρεοκοπία της χώρας, για Grexit και όλα τα συναφή. Ίσως στόχος δεν είναι η χρεοκοπία της χώρας αλλά ποιος κερδίζει απ’ αυτήν!. Γιατί ακόμη κι αν χρεοκοπήσουμε, μας θέλουν μέσα για να μας απομυζούν……
Η Κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε οικονομική ασφυξία, μαζεύει το χρήμα με τις ΠΝΠ αλλά το ερώτημα είναι που το πηγαίνει και ποιος κερδίζει απ’ αυτό μετά από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία.
Ακόμη είναι σφόδρα πιθανόν να δούμε το σενάριο να παίρνουμε στο τέλος εκεί κατά τον Ιούνιο λεφτά μετά από τις σκληρές διαπραγματεύσεις που θ’ αφήσουν να φανούν ως τέτοιες.
Μια συμφωνία με τους εταίρους τώρα πια στο στάδιο που φτάσαμε, αποκλείεται να μην κρύβει μια θεαματική κωλοτούμπα για τα όσα έλεγε η κυβέρνηση ότι δεν υπογράφει τάχα μνημόνιο…..
Η κυβέρνηση του Σύριζα φαίνεται να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολιγαρχών , αφού οι εφοπλιστές δεν φορολογούνται, τοκοχρεολύσια ρυθμίζονται αλλά και χαρίζονται υπό προϋποθέσεις τα χρέη σε μεγάλα ποδοσφαιρικά σωματεία, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων τρίβουν τα χέρια τους για την φορολογική τους αντιμετώπιση και πάει λέγοντας.
Ο πρωθυπουργός αποκαλείται ως ο Ρόμπιν χούντ των πλουσίων (βλ άρθρο Robin Hood der Reichen – ο Ρόμπιν χούντ των πλουσίων- περιοδικό SPIEGEL 17/18-4-2015 σελ 62 επ)
Δυστυχώς αλλά η κυβέρνηση του Σύριζα είναι μια παράφωνη και κακόφωνη ορχήστρα συνάμα. Δεν έχει τολμήσει να έλθει σε πραγματική ρήξη με τα συμφέροντα που θανάσιμα αγκάλιασαν μέχρι τώρα την χώρα. Έτσι δεν φορολόγησε τους εφοπλιστές, δεν έλεγξε τις λίστες Λαγκάρντ και άλλες πολλές, ούτε θα τις ελέγξει….. Κι ας λέει !
Δεν δημιούργησε ακόμη τις προϋποθέσεις για έργα ανάπτυξης και εξαγωγές, ενώ ασκείται και κακή ενεργειακή πολιτική.
Στο πλαίσιο αυτό η υγροποιημένη μορφή φυσικού αερίου ( LNG) εξυπηρετεί τους εφοπλιστές αλλά όχι την χώρα. Αφήνει τις τράπεζες να περνούν καλά και ο λαός να λιμοκτονεί.
Η κυβέρνηση μεταλλάσσεται σιγά- σιγά αφού, μετά βεβαιότητας κανείς δεν θα καθίσει στο σκαμνί απ’ αυτούς που ευθύνονται για την προβληματική και γεμάτη ερωτηματικά είσοδο μας στα μνημόνια.
Δεν θα οριοθετήσει ούτε αυτή η κυβέρνηση ΑΟΖ που τόσο μεγάλης και ζωτικής σημασίας είναι για την χώρα!.
Κι όλα αυτά γίνονται γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη πολιτική. Πολλοί από τα στελέχη της ανήκουν στην αμαρτωλή γενιά του Πολυτεχνείου, η οποία ρίχνει ακόμη την βαριά σκιά της σ’ αυτά (βλ Ηλιακόπουλος Στην βαριά σκιά της γενιάς του Πολυτεχνείου, Ελεύθερη Θράκη 12-2-2015 σελ 7, Ελεύθερη ώρα 10-2-2015 σελ 16, MAXIMUM FM 9-2-2015 και ΠΑΛΑΪΘΕΛ από 9-2-2015). Ο πρωθυπουργός σίγουρα δεν ανήκει σ’ αυτήν, γι’ αυτό και είναι ο καλύτερος απ’ όλους τους άλλους αλλά δραματικά μόνος!
Δεν μπορεί όμως να χειραγωγήσει την παράφωνη ορχήστρα του, αποτέλεσμα των διαφορετικών συνιστωσών που εκτίναξαν το κόμμα του από το 4% στο 36%!
Στο τέλμα αυτό δεν βοηθά και η προκλητικά αδρανής απλά συμπορευόμενη συγκυβέρνηση των ΑΝΕΛ, η οποία όπως φαίνεται βολεύτηκε με κάποια υπουργεία!
Στο δραματικό αυτό πολιτικό σκηνικό, σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι ακόμη πιο θλιβερή γιατί το μόνο που κάνει είναι να επικρίνει χαιρέκακα ….. Το συμπέρασμα οδυνηρό. Υπάρχει κενό εξουσίας!
Είτε τα βρούμε με τους εταίρους μας και πάρουμε χρήματα (με ποιο τίμημα βέβαια;!) είτε όχι και οδηγηθούμε σε εκλογές, πράγμα σφόδρα πιθανόν, βέβαιο είναι πως η υπάρχουσα διαπλοκή έχει εναγκαλίσει θανάσιμα τον Ελληνικό Λαό, έτσι ώστε δίκαια να ρωτά κανείς: Λειτουργεί άραγε το πολίτευμα; (Για τον προβληματισμό αυτό βλ Η. Ηλιακόπουλος, Λειτουργεί άραγε το πολίτευμα μας; Ελεύθερη Θράκη 16-2-2013 σελ 7 επ, όπου επισημαίνεται ο σφετερισμός της Λαϊκής κυριαρχίας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ενάντια στο άρθρο 2 παρ 1 του Συντάγματος!)
Γιατί κανείς εκ του φαύλου πολιτικού μας συστήματος δεν τολμά να κάνει βαθιές τομές και πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Κι έτσι το πρόβλημα θα το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας……
Ίσως η όλη αυτή θλιβερή στάση των κομμάτων παρακινεί για προβληματισμό πως ό,τι διαιρεί την κοινωνία είναι εχθρικό προς αυτήν. Και τέτοια είναι δυστυχώς τα κόμματα κατά την πολιτεία του Πλάτωνος…….
Το αδιέξοδο μας χτυπά την πόρτα. Πρωτίστως φταίμε εμείς.
Η λύση απαιτεί ενότητα όλου του λαού και όχι μικροκομματισμό. Αυτόν μας τον σέρβιραν σάπιο πολλές δεκαετίες τώρα…………..
Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος, Δρ.Ν., Δικηγόρος

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρόστιμα κρύβει το Ε-9 για τα ακίνητα

Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις τους

«Επιστρατεύονται» άνεργοι για αγροτικές εργασίες

Οι άνεργοι μπορούν να απασχοληθούν σε αγροτικές δραστηριότητες, χωρίς να χάσουν το επίδομα ανεργίας

«Σφραγίζονται» τα σύνορα του Έβρου

Από Στεριά και Αέρα – Σε ποια σημεία μπαίνουν θερμικές κάμερες – παρακολούθηση από Ελικόπτερα και Drones– Ενισχύεται το «τείχος» από Καστανιές μέχρι...

Θετικά μηνύματα τιμών στα σκόρδα

Αισιοδοξία στον Συνεταιρισμό της Νέας Βύσσας Με μηδενικά αποθέματα από την περσινή χρονιά και...

Προώθηση θεμάτων του ΟΣΕ που αφορούν τον Έβρο

α) Για την Σιδ/κη Γέφυρα Πυθίου β) για συντηρήσεις Σταθμών Διδ/χου, Πυθίου, Αλεξ/πολης γ) για την ηλεκτροδότηση γραμμής Αλεξ/πολης-Ορμενίου και δ) για...

More Articles Like This