9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Μόσχα

Πρόσκληση στον Ρώσο Πατριάρχη να επισκεφθεί το Άγιο Όρος το 2016 – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu – Τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας συνεχίζονται

kamenos-rosia kamenos-patriarxis

Σε μια συνάντηση που ξεπέρασε σε διάρκεια την μία ώρα και το περιεχόμενό της είχε βαθιά πολιτική σημασία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου στην Μόσχα τον Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών Κύριλλο και τα όσα διαμείφθηκαν ξεπερνούν κατά πολύ τις συνήθεις τυπικές ολιγόλεπτες συναντήσεις Ελλήνων αξιωματούχων με τον Ρώσο Πατριάρχη.
Η συζήτηση ξεκίνησε από την παράκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τον Ρώσο Πατριάρχη “Να ευλογήσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις”: “Ζητώ από εσάς Μακαριότατε την ευλογία σας για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις”, κάτι που ο Ρώσος Πατριάρχης την έδωσε αμέσως τονίζοντας ότι “Είναι μεγάλη τιμή που δέχεται τον ηγέτη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων”.
Είναι η πρώτη φορά που Ρώσος Πατριάρχης δίνει στην ευλογία του στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και το γεγονός αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό καθώς τυπικά οι δύο χώρες βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και η Πολεμική Αεροπορία τους τελευταίους 12 μήνες έχουν εμπλακεί σε πολλές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με σενάρια προσβολής των ρωσικών δυνάμεων!
Φαίνεται όμως ότι η δύναμη της κοινής Ορθόδοξης πίστης ξεπερνά κατά πολύ τις τεχνητές και κατ’ όνομα, συμμαχίες…
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τον προσκάλεσε το 2016 που θα εορταστούν και τα 1600 έτη του ρωσικού μοναστισμού να μεταφερθεί στο Άγιο Όρος με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μια τιμή που συγκίνησε ιδιαίτερα τον Πατριάρχη, όπως φάνηκε από τη έκφραση του προσώπου του.
Ο Ρώσος Πατριάρχης ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής του στις τραγικές στιγμές που βιώνουν οι Ελληνορθόδοξοι, αλλά και οι καθολικοί χριστιανοί στην Μέση Ανατολή και αναφέρθηκε στις καταστροφές των ναών στην Συρία, το Ιράκ κλπ. και τις σφαγές των χριστιανών. “Ξεριζώνουν τον χριστιανισμό από την πατρογονική του κοιτίδα. Πώς θα κτιστούν πάλι τόσες εκατοντάδες εκκλησίες που καταστράφηκαν; Τόσες χιλιάδες άνθρωποι που χάθηκαν; Και κανείς στην Δύση δεν συγκινείται γι’ αυτούς.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από την πολιτική που ακολουθείται από τα δυτικά κράτη όταν αρνούνται ακόμα και στις ίδιες τις χώρες τους να χαρακτηρίσουν το Πάσχα με το όνομα του και το αποκαλούν πλέον “Εαρινή εορτή”; Έτσι κλείνουν τα μάτια και σε όλο αυτό το κακό στην Μέση Ανατολή”;
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε σκληρά κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Η Νέα τάξη Πραγμάτων κυνηγά την Ορθοδοξία. Θέλει έναν κόσμο χωρίς έθνη και χωρίς θρησκείες, απόλυτα ισοπεδωμένο. Εμείς θα σταθούμε απέναντι σε αυτές τις ιδέες και σε όσους τις πρεσβεύουν.
Είμαστε αδελφά ορθόδοξα έθνη και οφείλουμε να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτούς που επιθυμούν να ξεριζωθεί ο χριστιανισμός και η Ορθοδοξία”.
Και αναφέρθηκε στην απαγωγή των δύο μητροπολιτών στην Συρία, οι οποίοι δεν βρέθηκαν ποτέ, τονίζοντας ότι:
“Κανείς δεν αντέδρασε τότε. Τώρα οι σπόροι του κακού στην μορφή του ισλαμοφασισμού έχουν κυριεύσει την Μέση Ανατολή και απειλούν την ίδια την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε κυματοθραύστη ενός ανεξάντλητου ρεύματος λαθραίων μεταναστών που δημιούργησε αυτή η εγκληματική πολιτική της Νέας Τάξης στην Μέση Ανατολή. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πνίξει αυτό το κύμα…”.
Μάλιστα έκανε και ειδική αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας και την επανάσταση στις ρωσόφωνες περιοχές λέγοντας: “Όλοι αυτοί που υποστήριζαν τους ισλαμοφασίστες που έχουν αιματοκυλίσει την Μέση Ανατολή, αυτοί που πολεμούσαν μαζί τους εκεί, τώρα έχουν μεταφερθεί στην Ουκρανία και πολεμούν στο πλευρό των νεοναζιστών όχι μόνο κατά των ορθόδοξων ρωσόφωνων, αλλά και κατά των εκατοντάδων χιλιάδων ελληνικής καταγωγής πολιτών της περιοχής”!
Δεν παρέλειψε να κάνει και ειδική αναφορά στην ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας ότι “Συγκυβερνούμε με ένα αριστερό κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο όμως σέβεται και τιμά όλα όσα έχουμε συμφωνήσει για την ανάγκη προστασίας της ορθόδοξης πίστης στην Ελλάδα στην οποία εμείς πιστεύουμε”.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Μόσχα συναντήθηκε και με τον Ρώσο ομόλογό του Sergei Shoigu.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πρόσκληση και τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις.
Η Ελλάδα και η Ρωσία είναι δύο χώρες με ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς. Επιβεβαιώσαμε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών.
Τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας που ήδη υπάρχουν, συνεχίζονται. Θα υπάρχουν συντηρήσεις των υφισταμένων προγραμμάτων.
Ανταλλάξαμε απόψεις και σε σχέση με τη μεγάλη απειλή που υπάρχει για όλους και για τη Ρωσία και για το ΝΑΤΟ και αφορά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Θέση της Ελλάδος, την οποία εξέφρασα στον κ. Υπουργό, αλλά και στο παρελθόν εξέφρασα και προς το ΝΑΤΟ είναι ότι ο εχθρός είναι κοινός και είναι η τρομοκρατία.
Άρα, είναι η στιγμή να υπάρξει συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτή την απειλή. Εμείς ως φίλοι της Ρωσίας, αλλά και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ θα κάνουμε τα πάντα για αυτό. Χριστός Ανέστη».

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο κορονοϊός πιέζει το Γεν. Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Δεν γκρέμισαν τοίχο, γκρέμισαν γυψοσανίδες για δημιουργία νέας πτέρυγας ΜΕΘ – Ευχαριστήριο του Δ/τη Ευάγγελου Ρούφου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ Ο...

Συγχαρητήρια στην Δ/ση Ασφαλείας Ορεστιάδος

Συνέλαβαν στο Διδυμότειχο τον αρχηγό σπείρας Πακιστανών που προσπαθούσε, μετά το άγριο έγκλημα στα Καμίνια, να διαφύγει στην Τουρκία Συνελήφθη στο Διδυμότειχο ο βασικός ύποπτος για την...

Εκκίνηση διαδικασίας συμψηφισμού για το 12%

Το Επιμελητήριο Έβρου καλεί τα μέλη του να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται Στη διάθεση των επιχειρηματιών-δικαιούχων του λεγόμενου 12% είναι πλέον όλα τα στοιχεία...

Ποιοι δεν… θέλουν τον κόμβο του Νοσοκομείου;

Την ώρα που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει εξασφαλίσει πιστώσεις, υπάρχουν αντιδράσεις, γιατί τα ασθενοφόρα θα περνούν από το Campus της Ιατρικής Σχολής και θα…...

Κέντρο υποδοχής επισκεπτών για τους Πελαργούς στον Πόρο Φερών

Το μοναδικό Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών, βρίσκεται στον Έβρο – Παρεμβάσεις στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Πόρου – Παιχνίδια, Θεατράκι, κλπ. Οι Πελαργοί εδώ και μήνες...

More Articles Like This