9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Τα κουνούπια εμφανίστηκαν…

Μόλις το επιτρέψει ο καιρός θα ξεκινήσουν οι αεροψεκασμοί με τα δύο ελικόπτερα που βρίσκονται διαθέσιμα στα αεροδρόμια της Καβάλας και Αλεξανδρούπολης

koynoypia-psekasmos150 psekasmoi

Σε αναμονή θετικής απάντησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την έναρξη της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, για το 2015 και το 2016 τελεί η Περιφέρεια, ενώ ήδη τα κουνούπια έκαναν την εμφάνισή τους στις παραλιακές ζώνες εξοργίζοντας τους επαγγελματίες.
Με το που σταμάτησε η βροχή βγήκαν τα κουνούπια, ενώ την ίδια στιγμή ο περιφερειάρχης κ. Γ. Παυλίδης δηλώνει αισιόδοξος λέγοντας «είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά».
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι αεροψεκασμοί, μόλις το επιτρέψει ο καιρός, από τα δύο ελικόπτερα που βρίσκονται διαθέσιμα στα αεροδρόμια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.
Ο χειμώνας που προηγήθηκε με τα μεγάλα διαστήματα βροχοπτώσεων που διατήρησαν αρκετά σημεία με νερό, δημιούργησαν συνθήκες για την ύπαρξη κουνουπιών που επέζησαν όλο τον χειμώνα και μπήκαν στη διαδικασία της αναπαραγωγής από νωρίς.
Ο διαγωνισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για το 2015 και το 2016, είναι διεθνής με προϋπολογισμό 3.495.920 εκατομμύρια ευρώ. Αναφέρεται στις ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:
Στις επίγειες και τις εναέριες εφαρμογές και στους πέντε νομούς.
Από αυτό το ποσό, το 1.353.920 αφορά επίγειες δράσεις καταπολέμησης, δηλαδή παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών, τη διενέργεια παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, ακμαιοκτονίας και υπολειμματικής ακμαιοκτονίας.
Το ποσό για τις επίγειες αυτές δράσεις, ανά νομό, κατανέμεται ως εξής, με τον Έβρο να λαμβάνει τα περισσότερα κονδύλια: ΠΕ Δράμας: 129.120 ευρώ, ΠΕ Καβάλας: 317.280, ΠΕ Ξάνθης: 228.520 ευρώ, ΠΕ Ροδόπης 223.600 και ΠΕ Έβρου: 455.400 ευρώ.
Ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι η κάθε περιφερειακή ενότητα έχει τον δικό της επίγειο μηχανισμό και εργολάβο για να είναι πιο ευέλικτη η διαδικασία καταπολέμησης.
Μάλιστα οι ανάδοχοι έχουν αναδειχθεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, πλην του Έβρου, όπου ανέκυψε ζήτημα, αλλά θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών.
Η εκστρατεία από αέρος θα γίνει μέσω κοινής εργολαβίας.
Πάντως για την εκκίνηση της όποιας διαδικασίας απαιτείται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This