9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 16, 2024

Μπροστά στο χάος

Γιατί μισθωτοί και συνταξιούχοι πρέπει να πληρώνουν τα “σπασμένα” – Γιατί πρέπει να φθάσουμε σε ποσά συνταξιούχων Βουλγαρίας; – Τουλάχιστον αυτοί ουδέποτε υποβλήθηκαν σε κρατήσεις

ekas-sintaksiouxoi

Το κυβερνών κόμμα, έχον αναπτύξει υπόγειες επαφές, από πολλών ετών με τους αναρχικούς και τους αντιεξουσιαστές, αδυνατεί ως Κυβέρνηση να πράξει το οφθαλμοφανώς ορθόν και να επιβάλει εις αυτούς την τάξη.
Γι’ αυτό ανέχεται τις καταλήψεις της Νομικής Σχολής, των Προπυλαίων και των Γραφείων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και των Προπυλαίων της Βουλής.
Στο Πανεπιστήμιο ειδικότερα, ομάδες αναρχικών αφέθηκαν επί ήμερες να κυκλοφορούν ελευθέρως και κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως καταγγέλλουν οι Πρυτανικές Αρχές, το κύρος των οποίων καθημερινώς ευτελίζεται, ενώ δημιουργούνται και συνθήκες διαπράξεως εγκλημάτων κατά τής ζωής και της σωματικής ακεραιότητος του εκπαιδευτικού προσωπικού και των υπαλλήλων της Γραμματείας.
Η Κυβέρνηση, τόσο πιστεύει στις αρχές τής Δημοκρατίας, ώστε θυσιάζει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της πλειονότητος των φοιτητών, πού επιθυμούν αδιατάρακτη συνέχιση των σπουδών τους, για να ικανοποιηθεί μία ασήμαντη μειονότητα, αναρχικών και αντιεξουσιαστών, τους οποίους δεν θέλει να δυσαρεστήσει ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών.
Αντιθέτως ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχων πλήρη επίγνωση του ορθού και του καθήκοντος, αιτείται επιμόνως κυβερνητικήν απόφασιν για να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις και να απομακρύνουν τους καταληψίες.
Σε καμμία άλλη χώρα της Ευρώπης ούτε και σε αυτές ακόμη των πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών του Ανατολικού Μπλοκ, δεν παρατηρούνται καταλήψεις και κακοποιήσεις δημοσίων κτιρίων από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές.
Μόνο στην Ελλάδα, χάρις στην ανοχή των κυβερνήσεων της από το 2009 και εφεξής, εξακολουθούν ακόμη καταλήψεις και καταστροφές δημοσίων κτιρίων.
Έξαλλου, στη χώρα μας, αυξάνεται αλματωδώς ο αριθμός των μεταναστών, λαθρομεταναστών και προσφύγων.
Μόνο σε ένα 48ωρο εισήλθαν εις την Ελλάδα 793 μετανάστες.
Οι προπαγανδιστές της κυβερνήσεως κατηγορούν την κυβέρνηση Σαμαρά διότι δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την υποδοχή και φιλοξενία μεγάλου αριθμού μεταναστών.
Έως πότε όμως πρέπει να φιλοξενούμε τους μετανάστες και επί πόσο χρόνο, κανείς δεν μας λέει.
Σε πολλά κεντρικά ξενοδοχεία, οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν συνάψει μισθώσεις για την εγκατάσταση Σύρων προσφύγων.
Το συμφωνηθέν μίσθωμα όμως μειούται αυθαιρέτως σε ευρώ 11 ημερησίως, πού δεν καλύπτουν όχι μόνον το μίσθωμα του δωματίου, αλλά ούτε την θέρμανση, την κατανάλωση του ύδατος και του ρεύματος.
Ο λαός έχει περιέλθει σε πλήρη απελπισία. Ακούει από τα ΜΜΕ πώς οι εταίροι μας επιμένουν ανενδότως στη μείωση μισθών και συντάξεων.
Και διερωτάται, κατά ποίαν λογική οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πρέπει να φέρουν το βάρος της εσφαλμένης διαχειρίσεως τής Ελληνικής Οικονομίας κατά την τελευταία 15ετία.
Και αν δεν υπάρχει άλλη λύση και πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις σε ποσά συνταξιούχων της Βουλγαρίας -οι όποιοι ουδέποτε υπεβλήθησαν σε κρατήσεις- ας μας δώσουν οι καλοί Ευρωπαίοι και μία συνταγή ευθανασίας, για όσους αδυνατούν να επιζήσουν με τα ποσά πού αυτοί επιτρέπουν.
Πολλοί πολίτες πιστεύουν ότι η Κυβέρνηση με τον τρόπο πού χειρίζεται τις σχέσεις της με τους Ευρωπαίους προετοιμάζει τη ρήξη.
Άλλωστε, ορισμένες δηλώσεις υπουργών πώς ο λαός πρέπει να τους ακολουθήσει και όταν φθάσουν στη ρήξη, σχεδόν προαναγγέλλουν την τελευταία.
Η ασυμφωνία μεταξύ των διαφόρων πτερυγών του κυβερνώντος κόμματος, πρέπει να έχει φέρει τον Πρωθυπουργό σε δυσχερή θέση.
Σε καμμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, από τις όποιες η Οικονομία θα υποστεί μεγαλύτερη καθίζηση.
Εάν ο Πρωθυπουργός προσκρούει στην αδιαλλαξία ορισμένων ακραίων στελεχών του, ας αναζητήσει την υποστήριξη και άλλων κομμάτων πού είναι πρόθυμα να τον στηρίξουν για να εφαρμόσει ένα λογικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.
Οι Έλληνες ακροαριστεροί δεν διδάχθηκαν ποτέ από την πρόσφατη ιστορία.
Ενώ όλοι οι άλλοι λαοί επέστρεψαν στα φιλειρηνικά τους έργα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ημέτεροι αριστεροί έστρεψαν τα όπλα κατά τής Πατρίδος κατά τα έτη 1946-1949, με αποτέλεσμα να πνίξουν στο αίμα τους αδελφούς των φαντάρους και αστυνομικούς και τους περισσότερους ομοϊδεάτες τους.
Για να επιβεβαιωθεί μία ακόμη φορά πώς η ιστορία ένα διδάσκει, ότι κανέναν δεν διδάσκει.
Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να διαφοροποιηθεί από τους εθνοκτόνους ομοϊδεάτες του παρελθόντος, οφείλει να αναζητήσει και να συνεργαστεί με συγχρόνους φορείς φιλελευθέρων ιδεών.
Β.Α. Κόκκινος

spot_img
spot_img
Tuesday, April 16, 2024

Latest News

Επισκέψεις σε Δομές Υγείας του Έβρου, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ζήτημα ταυτοτικό για το κίνημά μας. Γι’ αυτό και διαχρονικά ήταν και είναι βασική...

More Articles Like This