9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Όλα έτοιμα για το Συνέδριο 2015 της FUEN στην Κομοτηνή

 

Με τη συμμετοχή 240 συνέδρων θα πραγματοποιηθεί από τις 13 και μέχρι τις 17 Μαΐου – Διοργανωτές το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης

FUEN
Η αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο 2015 της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN) που θα πραγματοποιηθεί στις 13-17 Μαΐου 2015 στην Κομοτηνή έχει ξεκινήσει.
Το Συνέδριο της FUEN θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Chris&Eve της Κομοτηνής σε διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης, του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας και του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου, σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, προβλέπεται να εξελιχθεί ως εξής.
Μειονοτικό Παζάρι αλλά και συζήτηση για τα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ζητήματα της μειονότητας
Στις 13 Μαΐου 2015 αναμένεται να έρθουν στην Κομοτηνή περίπου 240 σύνεδροι από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στο οποίο θα συμμετέχουν σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και παρουσιάσεις με κύριο θέμα του συνεδρίου την εκπαίδευση και θρησκευτική αυτονομία της μειονότητας στη Θράκη και ευρύτερα τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, οπότε θα φθάσουν οι σύνεδροι στην Κομοτηνή, φέροντας μαζί τους τις ιδιαιτερότητες των δικών τους «πολιτισμών», και, συγκεκριμένα, το βράδυ της ίδιας ημέρας θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν και τα πολιτισμικά στοιχεία της μειονότητας αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους στο Μειονοτικό Παζάρι που θα στηθεί.
Στις 14 και 15 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις στις οποίες θα συζητηθούν τα θέματα και προβλήματα των μειονοτικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και τη μειονότητα της Θράκης.
Συνέλευση της Επιτροπής Συνέδρων της FUEN
Την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου που θα είναι ανοιχτή μόνο για τους συνέδρους, θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της Επιτροπής των Συνέδρων της FUEN, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει ξενάγηση στα ιστορικά και πολιτισμικά αξιοθέατα και μέρη της περιοχής.
Την Κυριακή 17 Μαΐου το Συνέδριο θα λήξει με την αποχώρηση των συνέδρων από την Κομοτηνή.
Οι εγγραφές για το συνέδριο ξεκίνησαν στις 10 Απριλίου και θα συνεχιστούν έως 30 Απριλίου 2015.
Νατάσσα Βαφειάδου

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This