9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Fashion Revolution Day στην Αλεξανδρούπολη

fashion-revolution-day

To Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και η ομάδα Uplo συμμετέχουν με δυο δράσεις στην Αλεξανδρούπολη στο Fashion Revolution Day σήμερα 24 Απριλίου 2015.
Στις 12:00 το μεσημέρι στη Λεωφόρο Δημοκρατίας μπροστά από το κατάστημα Coco-mat 10 γυναίκες θα ράψουν επί τόπου και θα εφαρμόσουν πάνω σε σώματα κούκλας φορέματα από χαρτί.
Το απόγευμα στις 19:30 στο καφέ του Εθνολογικού Μουσείου το Uplo μας φέρνει σε επαφή με την χειροποίητη κατασκευή παραδοσιακού μάλλινου υφάσματος.
Η Αλεξάνδρα Πανταζίδου, από το Colibri-handmade, έρχεται από τη Θεσσαλονίκη για να μας μιλήσει για το μαλλί και ειδικότερα για την τεχνική του Felt (γνωστό και ώς τσόχα ή κετσές) και να μας παρουσιάσει τον τρόπο που φτιάχνεται φέρνοντας μας σε επαφή με το felt, ένα trendy, αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακό, φυσικό υλικό.
Λίγα λόγια σχετικά με
το κίνημα Fashion Revolution
Το Fashion Revolution έγινε με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στις 24/03/2013, στο εργοστάσιο του συγκροτήματος Rana Plaza στο Bangladesh όπου βρήκαν το θάνατο 1133 εργαζόμενοι στη βιομηχανία της μόδας και τραυματίστηκαν πάνω από 2500. Έτσι τρεις μήνες μετά το ατύχημα, ξεκίνησε το κίνημα με την συμμετοχή σχεδιαστών, brands, ακαδημαϊκών, συγγραφέων, επιχειρηματιών και κυβερνητικών, με σκοπό την μεταρρύθμιση της αλυσίδας παραγωγής της μόδας.
Το συμβάν αυτό λειτούργησε καταλυτικά, στην δημιουργία μιας παγκόσμιας ομάδας με την συμμετοχή σχεδιαστών, brands, ακαδημαϊκών, συγγραφέων, επιχειρηματιών και κυβερνητικών, με σκοπό την μεταρρύθμιση της αλυσίδας παραγωγής της μόδας  έτσι ώστε να κοινοποιηθεί σε ακόμη περισσότερους το μήνυμα της αλλαγής, για ανθρώπινες και κοινωνικά αποδεκτές συνθήκες εργασίας και παραγωγής.
Συγκεκριμένα μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή στον τρόπο σκέψης στόχος είναι να αναρωτηθεί ο κάθε ένας από μας, πίσω από την ταμπέλα ενός ρούχου που αγοράζουμε, who made my clothes? (Ποιος έφτιαξε το ρούχο μου;). Χρησιμοποιώντας τη δύναμη που έχει η μόδα, προσπαθούμε να εμπνεύσουμε την αλλαγή προβάλλοντας μια θετική αφήγηση με στόχο να συνδεθούμε με αυτά που αγοράζουμε και να καταλάβουμε ότι δεν αγοράζουμε απλά ένα ρούχο ή αξεσουάρ, αλλά μια ολόκληρη αλυσίδα με ιστορίες ανθρώπων που δουλεύουν σ’ αυτή.
Το free thinking zone, ως εθελοντική οργανωτική ομάδα του Fashion Revolution Day στην Ελλάδα παρουσιάζει 14 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το 2015.
Πέρυσι στην πρώτη διοργάνωση του Fashion Revolution Day στις 24/04/2014, πήραν μέρος 62 χώρες, πάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι προσεγγίστηκαν μέσω PR, 6.6 εκατομμύρια χτυπήματα στο google και #1 trending topic παγκοσμίως στο twitter.
Η αρχή έγινε, και σας προσκαλούμε όλους, να γίνει ο καθένας απ’ μας ένα κομμάτι στο παζλ της αλλαγής με το να μας ενισχύσετε να μεγεθύνουμε τον αντίκτυπο των δράσεων μας. Γίνετε πρέσβεις του Fashion Revolution. Επικοινωνήστε μαζί μας: Facebook  FashionRevolutionGreece, ιστοσελίδα fashionrevolution.org/country/greece/ ή μοιραστείτε τις δράσεις: #FashRevGR #FashRev #whomademyclothes.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This