9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Προχωρά το έργο αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου του Αρίστεινου που θα δώσει θέρμανση για τον οικισμό της Άνθειας (σε πρώτη φάση) και για την εγκατάσταση επιχειρήσεων θερμοκηπίων στη γύρω περιοχή – Άπειρες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου μας

gaothermia-3 geothermia-1 geothermia

Ο τόπος μας διαθέτει απέραντες πλουτοπαραγωγικές πηγές που πολλές απ’ αυτές, εξακολουθούν δυστυχώς μέχρι σήμερα, να παραμένουν αναξιοποίητες.
Από την πρώτη ημέρα της εκδόσεώς της η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, πριν από εβδομήντα (70) χρόνια, φωνάζει και προτρέπει τους εκάστοτε αρμοδίους να προχωρήσουν τις δράσεις για άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της ακριτικής μας περιοχής.
Μόνο που η αντιμετώπιση ήταν τα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον “μυωπική”.
Εκείνο το έργο που με χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε να προχωρεί, παρά τις δυσκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας, είναι το έργο αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Αρίστεινου, που προωθείται από τον Αντιδήμαρχο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Φαλέκα.
Σήμερα δημοσιεύουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε, και που προαναγγέλλει την μεταφορά γεωθερμικών ρευστών στον οικισμό της Άνθειας.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
***
ΘΕΜΑ: Ολοκλήρωση των σημαντικών αδειοδοτήσεων ωρίμανσης του έργου της Γεωθερμίας με σκοπό την χρηματοδότηση από το νέο ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) για τον Δήμο Αλεξ/πολης.

Έργο: «Αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου – Αλεξανδρούπολης. Κατασκευή γεωτρήσεων παραγωγής και επανεισαγωγής και δικτύων μεταφοράς και διανομής γεωθερμικών ρευστών χαμηλής ενθαλπίας».

- Advertisement -

Το έργο αφορά την κατασκευή – ανόρυξη μίας γεώτρησης παραγωγής και τις σχετικές δοκιμές παραγωγής, και την κατασκευή – ανόρυξη δύο γεωτρήσεων επανεισαγωγής και τις σχετικές δοκιμές παραγωγής.
Επίσης, θα κατασκευαστεί πρωτεύον ανοικτό υπόγειο δίκτυο μεταφοράς των γεωθερμικών ρευστών από τις παραγωγικές γεωτρήσεις (ΑΑ-3Π υπάρχουσα και μελλοντική που θα κατασκευάσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης) στον θερμικό σταθμό στον οικισμό της Άνθειας και στη συνέχεια προς τις γεωτρήσεις επανεισαγωγής, εντός των οποίων θα εισπιέζεται με τη βοήθεια αντλητικών συγκροτημάτων.
Το συνολικό μήκος του πρωτεύοντος δικτύου θα είναι 3.700μ.
Στόχος είναι η μεταφορά γεωθερμικών ρευστών μέγιστης παροχής έως 150 m3/h. με θερμοκρασία έως 90 oC από τις παραγωγικές γεωτρήσεις έως το σύστημα θερμικής εναλλαγής «θερμικός σταθμός» και την ίδια μέγιστη παροχή από τον θερμικό σταθμό έως την διάταξη επανεισαγωγής με μέγιστη θερμοκρασία 35 oC.
Θα κατασκευαστούν ακόμη διακριτά δευτερεύοντα υπόγεια κλειστά δίκτυα διανομής θερμικής ενέργειας, εντός των οποίων θα κυκλοφορεί «θερμό γλυκό νερό».
Τα δευτερεύοντα δίκτυα ανακυκλοφορίας θα έχουν συνολικό ανοιγμένο μήκος 11.350 μ. και θα εξυπηρετούν τις ακόλουθες τελικές θερμικές:
Δευτερεύον 1: θα έχει συνολικό ανοιγμένο μήκος 7050μ. και θα εξυπηρετεί θερμικά θερμοκηπιακές μονάδες.
Δευτερεύον 2: θα έχει συνολικό ανοιγμένο μήκος 2100μ. και θα εξυπηρετεί θερμικά τις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Δημοτικού σχολείου Αρίστηνου και του Παιδικού Χωριού SOS.
Δευτερεύον 3: θα έχει συνολικό ανοιγμένο μήκος 2200μ. και θα εξυπηρετεί θερμικά Δημοτικές κτιριακές εγκαταστάεις του Δ.Δ. Άνθειας.
Η προτεινόμενη γεώτρηση παραγωγής θα κατασκευαστεί κοντά (170μ.) στην υπάρχουσα παραγωγική γεώτρηση ΑΑ-3Π και θα έχει ως στόχο την ενίσχυση του γεωθερμικού παραγωγικού δυναμικού έως την συνολική αξιοποίηση παροχής των 150 m3/h.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΛΕΚΑΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
***
Σημείωση Ε.Θ.
Το έργο προχωρεί και μένει να έρθει η ώρα να δούμε την εκπλήρωση του οράματος του Δημάρχου Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, μαζί με τον άξιο και εργατικό Αντιδήμαρχό του κ. Γιάννη Φαλέκα, θα οδηγήσουν στην εγκατάσταση σε πρώτη φάση του συγκροτήματος επιχειρήσεων θερμοκηπίων στην περιοχή της Άνθειας.
Τα οφέλη για τον τόπο ας θα είναι τεράστια.
Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This