9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Π.Θ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ !!!

Βραβεύθηκαν οι δέκα καλύτερες προτάσεις φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών – Ηλεκτρονικές εφαρμογές στα κινητά για τράπεζες, μεταφορές και ασθενείς – Η “πτυσσόμενη γόβα” έφθασε μέχρι την Βραζιλία και την Αυστραλία

kinita-tilefona150 idees gova

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι νέοι άνθρωποι και τα νέα μυαλά είναι αυτά που μπορούν να γεννήσουν τις καλύτερες και τις πιο δημιουργικές ιδέες.
Ιδέες για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών που άπτονται των καθημερινών αναγκών της σύγχρονης πραγματικότητας και δύνανται να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη σε μια κοινωνία τεχνολογίας που διαρκώς εξελίσσεται.
Αυτή τη λογική προσπαθεί να εμφυσήσει και το μάθημα Επιχειρηματικότητα Ι που διδάσκεται στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ και ζητά από τους φοιτητές που το παρακολουθούν να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα.
Για 6η συνεχή χρονιά, λοιπόν, το τμήμα σε συνεργασία με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας- Θράκης ΑΕ, βράβευσε το πρωί της Τρίτης σε αμφιθέατρο της Νέας Νομικής Σχολής τις δέκα καλύτερες εκ των φετινών επιχειρηματικών ιδεών, τρεις εκ των οποίων έλαβαν και χρηματικό έπαθλο, το οποίο ήταν προσφορά της εταιρείας.

Πρώτο βραβείο στο «earntime» που ενημερώνει για τις ουρές στην τράπεζα
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 47 ομάδες, 6-7 ατόμων, με περισσότερους από 250 φοιτητές.
Η καλύτερη ιδέα που εντυπωσίασε τους υπεύθυνους του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα με τίτλο «earntime», η οποία ενημερώνει τον κάτοχο για την ουρά στην τράπεζα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αποχωρεί από το κατάστημα και να ενημερώνεται για την ώρα που πρέπει να επιστρέψει για να εξυπηρετηθεί.
Η ιδέα αυτή ανήκε στους Κωνσταντίνο Μουρατίδη, Θεοφανώ Γκαήλα, Χρυσούλα- Μαρία Μπαμπολίδου, Αναστασία Καλαμακίδου, Μεγκιλιάνο- Κωνσταντίνο Βεσάι και Φούντα Νανστ, οι οποίοι μαζί με το πρώτο βραβείο πήραν και το χρηματικό έπαθλο των 900 ευρώ.

- Advertisement -

Δεύτερο βραβείο στο site για την ανταγωνιστικότητα των μεταφορικών εταιριών
Το δεύτερο βραβείο και το έπαθλο των 600 ευρώ κατέκτησε μια εταιρία- site που στόχο έχει τη σύγκριση των τιμών όλων των διαθέσιμων μεταφορικών εταιριών για τη βέλτιστη πληροφόρηση ιδιωτών και επαγγελματιών, που φτιάχτηκε από τους Αθανάσιο Ζαγκότη, Χρυσόστομο Κουκούτση, Άγγελο Κουρέπη, Στυλιανό- Μιλτιάδη Λιάκο και Πέτρο Μαρκίδη και είχε τον τίτλο «Infotransport».

Τρίτο βραβείο στο πρωτότυπο οινοποιείο…
Τρίτη κατά σειρά νικήτρια ιδέα ήταν ένα πρωτότυπο οινοποιείο που φτιάχτηκε από τους Ιωάννα Χατζοπούλου, Ειρήνη Σταμούλη, Ραφαηλία Τσομπανούδη, Χριστίνα Σαλαμπάση, Έμιλυ Χαρίση και Παναγιώτα Νέστωρα, οι οποίες κατέκτησαν το έπαθλο των 300 ευρώ. Ανάμεσα στις υπόλοιπες πρωτότυπες ιδέες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ήταν τα «καυτάκια», που έχουν για τα ροφήματα το αντίθετο αποτέλεσμα από τα παγάκια, το «βραχιόλι του ασθενή» που με μικροκύματα εντοπίζει ασυνήθιστες μεταβολές στον οργανισμό του ασθενή νοσοκομείου, αλλά και ο «mr fridgy», μια εφαρμογή που μέσω φωτογραφίας ή γραπτώς εντοπίζει τα τρόφιμα που διαθέτει κανείς στο ψυγείο του και του προτείνει τις συνταγές που μπορεί να μαγειρέψει με αυτά!
Ομολογουμένως όλες οι ιδέες ήταν άκρως πρωτότυπες και σίγουρα χρηστικές για την καθημερινότητα όλων μας.
Τη σημασία του διαγωνισμού αυτού τόνισε ο διδάσκων καθηγητής του μαθήματος της επιχειρηματικότητας κ. Περικλής Γκόγκας, καθώς μέσω αυτού συνδυάζονται οι δραστηριότητες των φοιτητών με μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της περιοχής που είναι ο ζωτικός χώρος του τμήματος.
«Είναι σημαντικό και για τους ίδιους τους φοιτητές, επειδή βλέπουν όλα όσα γίνονται στο πλαίσιο αυτού του μαθήματος ανταγωνιστικά και δημιουργικά.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αφού αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο έχουν να πουν πολύ καλά πράγματα για την όλη διαδικασία εδώ», υπογράμμισε.
Η περσινή ιδέα της «πτυσσόμενης γόβας» έφτασε μέχρι την Αυστραλία και τη Βραζιλία
Ο κ. Γκόγκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μια επιχειρηματική ιδέα που στο παρελθόν έκανε θραύση, αυτή φυσικά της πτυσσόμενης γόβας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έφτασε να γίνει γνωστή μέχρι και την Αυστραλία και τη Βραζιλία!
«Τα παιδιά εργάζονται πάνω σε αυτή την ιδέα.
Έχουν φύγει βέβαια από το πανεπιστήμιο αλλά εργάζονται εξ αποστάσεως για να την υλοποιήσουν, ενώ έχουν κατοχυρώσει την πατέντα για να είναι εξασφαλισμένα.
Είχαμε έρθει και σε επαφή με επιχείρηση στην Πάτρα που κατασκευάζει παπούτσια.
Δεν είναι τίποτα ακόμη ανακοινώσιμο, αλλά περιμένουμε το προϊόν να βγει στην αγορά στα τέλη του καλοκαιριού».
Νίκος Μαλαμάς

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This