9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Πολυβραβευμένες παιδικές ταινίες τον Μάιο σε μουσεία του ΠΙΟΠ

cin2

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), τιμώντας τη Διεθνή Μέρα Οικογένειας (15 Μαΐου), παρουσιάζει σε μουσεία του δικτύου του πολυβραβευμένες παιδικές ταινίες που απευθύνονται σε οικογένειες με μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Οι ταινίες θα προβληθούν στις 10, 17 & 24 Μαΐου, πρωί Κυριακής (11:00) στα ακόλουθα μουσεία:
Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο και Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.
Η είσοδος για όλους θα είναι ελεύθερη.
Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:
Κυριακή 10 Μαΐου
Βάλο (του Κάγια Γιουρικάλα, υποτιτλισμένη στα ελληνικά, Φινλανδία, 2005, διάρκεια: 83’ )
Η πολυβραβευμένη αυτή ταινία αφηγείται μια αληθινή ιστορία που μοιάζει με εκείνες του Καρόλου Ντίκενς, με τον Βάλο, τον ταλαντούχο 9χρονο γιο ενός καπνοδοχοκαθαριστή, ο οποίος φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά που ζουν σε ένα μικρό χωριό. Η ταινία αναφέρεται στα θαρραλέα παιδιά, στη δύναμη της φιλίας και τη σημασία του να πιστεύει ο καθένας στον εαυτό του. Το σενάριο βασίζεται στα αυθεντικά ημερολόγια ενός παιδιού που γράφτηκαν πριν από 100 χρόνια.
Κυριακή 17 Μαΐου
Το τέρας του βάλτου (του Μάγκνους Κάρλσον, κινούμενα σχέδια, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, Σουηδία, 2006, διάρκεια: 68’)
Μια πρωτότυπη, αστεία και γοητευτική περιπέτεια για μικρά παιδιά. Ένα φοβερό τέρας, που ζει στο βάλτο πίσω από το σπίτι του κυρίου Κροκόδειλου, τρομοκρατεί τον Ντέσμοντ και τους φίλους του. Η ζωή τους και η ζωή όλων των κατοίκων του δάσους γίνεται αφόρητη κάθε φορά που εμφανίζεται το τέρας. Ώσπου ο Ντέσμοντ και οι φίλοι του αποφασίζουν να αντιδράσουν… Η ταινία αποτελεί την πρώτη σουηδική stop-motion ταινία κινουμένων σχεδίων, την οποία ο σουηδικός Τύπος χαρακτήρισε εξαιρετικά καλοφτιαγμένη και ιδανική για όλη την οικογένεια.
Κυριακή 24 Μαΐου
Ο Ινδιάνος (της Ινέκε Χάουτμαν, υποτιτλισμένη στα ελληνικά, Ολλανδία, 2009, διάρκεια: 90΄)
Ένα οκτάχρονο αγόρι θέλει πολύ να μοιάσει στον εντυπωσιακό, τυπικό Ολλανδό πατέρα του, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, αφού τον υιοθέτησαν από το Περού και είναι μικρόσωμος με σκούρο δέρμα. Μια μέρα βλέπει ένα παιδί από το Περού να παίζει μια παράξενη μουσική και ανακαλύπτει ότι κι εκείνος, όπως και το παιδί, έχει ινδιάνικη καταγωγή. Από τότε, παρά τους Ολλανδούς γονείς του, βάζει τα δυνατά του να γίνει αληθινός Ινδιάνος…

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This