Home / Πολιτικη / ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ

Τι σημαίνει η νέα “παρδαλή” επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΠΓΔΜ – Μετά την ματαίωση του αγωγού South Stream, η ίδια τύχη περιμένει και τον αγωγό αερίου Turkish Stream – Οι “επαναστάσεις” που εκδίωξαν τους ανεπιθύμητους πρωθυπουργούς – Βιάσθηκε να χαρεί ο Λαφαζάνης

skopia xartis-agogoy

Παρδαλές επαναστάσεις γίνονται πάντα για μια αλλαγή καθεστώτος (Regime Change), ήτοι για την απομάκρυνση ενός ανεπιθύμητου στον Ηγεμόνα ηγέτη και την αντικατάσταση του από έναν άλλο που να είναι «του χεριού του».
Δηλαδή ενός χρήσιμου ηλιθίου, που θα μπει στην υπηρεσία του για να του κάνει τη δουλειά ΤΟΥ. Την δουλειά του Ηγεμόνα και όχι του κράτους του.
Έτσι οι περισσότερες παρδαλές επαναστάσεις, στα Βαλκάνια/την Ανατολική Ευρώπη (Ελλάδα, Ουκρανία) και την Μέση Ανατολή (Ιράκ, Ιράν, Αίγυπτος), είχαν και έχουν έναν και μόνο στόχο, το χρήμα του Ηγεμόνα, εδώ τον μέσω των νέων ηγετών που αντικατέστησαν τους παλιούς έλεγχο των αγωγών πετρελαίου και αερίου. Που εγγυώνται χρήμα, παράδες και βέβαια την εξουδετέρωση του αντιπάλου, που μέχρι σήμερα είναι η Ρωσία.
Παράδειγμα η παρδαλή επανάσταση του 2007 στην Ελλάδα, που έγινε με διαδηλώσεις, φασαρίες, μπλοκάρισμα της εργασίας του Κοινοβουλίου και μεγάλες πυρκαγιές, που κατέστρεψαν απέραντες εκτάσεις δάσους, σπίτια και ζωικό κεφάλαιο και δεν ήσαν μια «φυσική καταστροφή», όπως γράφει το όργανο του Ηγεμόνα Wikipedia («Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2007»), αλλά ένας ύπουλος και απάνθρωπος εμπρησμός με συμμετοχή ξένων πρακτόρων, ιδίως αυτών που μαθητεύουν στο “εκπαιδευτικό ίδρυμα” CANVAS του Srđa Popovic, που έχει για έδρα του το Βελιγράδι. Και άμεση επαφή με CIA, MOSSAD και άλλων τέτοιων κοινοφελών οργανισμών.
Παρδαλή επανάσταση ήταν και οι συνεχείς διαδηλώσεις, καταλήψεις και καταστροφές κτιρίων, τα δεν υπακούω, δεν πληρώνω κ.λπ. και το μπλοκάρισμα της εργασίας του Κοινοβουλίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με την βοήθεια και όλων των μέσων που διαθέτει ο Ηγεμόνας κορυφώθηκαν το 2014 και οδήγησαν σε εκλογές, τις οποίες κέρδισε βέβαια ο νέος «άνθρωπος μας» στην Ελλάδα, ο αντικαταστάτης του Jeffrey Παπανδρέου, Αλέξις Τσίπρας (βλέπε και “Η παρδαλή επανάσταση του Τσίπρα”). Σκοπός αυτής της «αλλαγής καθεστώτος» ήταν η καθαίρεση του Σαμαρά, ο οποίος ήθελε να δώσει τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ στην Ρωσία, να παρακάμψει το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέλνοντας φρούτα και λαχανικά στην Ρωσία μέσω Σερβίας και το συμβόλαιο που είχε υπογράψει για την αγορά ρωσικών ανταλλακτικών για τα αμυντικά συστήματα „TOR-M1“ και „OSA-AKM“.
Το χειρότερο! όμως ήταν, ότι τον Δεκέμβριο του 2014 σε ένα Cooperation Council in Athens είχε συμφωνήσει με τον τούρκο ομόλογό του την εντατικοποίηση της συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας με την επέκταση του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου (βλέπε και “Prime Ministers of Greece, Turkey Agree to Boost Regional Energy Cooperation”). Φυσικού αερίου από την Ρωσία.
Στην Ελλάδα σκοπός των παρδαλών επαναστάσεων ήταν πρώτα η αποκαθήλωση του Καραμανλή και η αντικατάστασή του από τον «άνθρωπό μας» στην Ελλάδα, τον Jeffrey Παπανδρέου και η μέσω του Jeffrey ματαίωση του αγωγού South Stream.Και μετά η απομάκρυνση του Σαμαρά, που για παρόμοιους λόγους φλερτάριζε με την Ρωσία.

Η νέα παρδαλή επανάσταση προ των θυρών

Μια τέτοιου είδους παρδαλή επανάσταση και για τους ίδιους λόγους λαμβάνει σήμερα χώραν και στην γειτονική μας ΠΓΔΜ.
Παραθέτω κατωτέρω αποσπάσματα από δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ επί του θέματος, πρώτα της «σοβαρής» εφημερίδας του Βερολίνου „Der Tagespiegel“ και μετά της ιστοσελίδας http://alles-schallundrauch.blogspot.de/. Η διαφορά στα άρθρα που δημοσιεύουν είναι τεράστια.
Στον „Der Tagespiegel“ βλέπουμε τα κουτόχορτα που ταΐζουν στα γερμανικά πρόβατα – τα ίδια με αυτά που ταΐζουν οι ελληνικές εφημερίδες στα εν Ελλάδι πρόβατα.
Στην ιστοσελίδα http://alles-schallundrauch.blogspot.de/ όμως διαβάζουμε την αλήθεια γυμνή, όπως λένε, τους πραγματικούς λόγους, για τους οποίους ετοιμάζεται η καθαίρεση του Πρωθυπουργού των Σκοπίων Νικόλα Γκρουέφσκι.
Διαβάστε τα προσεκτικά και θα διαπιστώσετε έκπληκτοι, ότι αν αλλάζαμε τα ονόματα των πολιτικών και των άλλων ακτιβιστών που παίρνουν μέρος στην νέα τραγωδία καθώς και τον τόπο που διαδραματίζονται τα γεγονότα, θα μπορούσαμε να έχουμε την κατάσταση που ζει η Ελλάδα πριν και μετά την καθαίρεση του Καραμανλή και επίσης πριν και μετά την καθαίρεση του Σαμαρά.
Να σημειώσω, ότι τα γερμανικά, όπως και όλα τα άλλα «ευρωπαϊκά» ΜΜΕ, χρησιμοποιούν για την ΠΓΔΜ το όνομα Μακεδονία. Εγώ το αντικατέστησα με το ΠΓΔΜ.
Αν κατά την μετάφραση μου πέρασε κάπου στο κείμενο αυτό το όνομα απαρατήρητο, παρακαλώ να δείξετε κατανόηση, όπως και για τον όρο «Μακεδόνες» που βάζω εντός εισαγωγικών, γιατί είναι δύσκολο, ιδίως στο άρθρο του „Der Tagespiegel“, να χαρακτηρίσεις τους «Μακεδόνες» και τους Αλβανούς στην διένεξη που αναφέρει η εφημερίδα.

Mazedonien – der nächste Brandherd des Westens, 17. Mai 2015, von Freeman
ΠΓΔΜ – Η επόμενη εστία πυρκαγιάς της Δύσης, 17. Μαΐου 2015, του Freeman
http://alles-schallundrauch.blogspot.de/2015/05/mazedonien-der-nachste-brandherd-des.html

Την Κυριακή, 17. Μαΐου 2015, δεκάδες χιλιάδες άτομα από όλη τη χώρα διαδήλωναν στα Σκόπια, πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ. Η “αντιπολίτευση” θέλει με μαζικές διαδηλώσεις να ρίξει την κυβέρνηση.
Ο Πρωθυπουργός Νικόλα Γκρουέφσκι που κυβερνά την χώρα από το 2006, είχε απορρίψει το Σάββατο εκ νέου την παραίτησή του και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Αυτά που συμβαίνουν εδώ είναι η συνήθης προσπάθεια των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ να ανατρέψουν μια μη φιλική κυβέρνηση με το ίδιο σενάριο όπως στην Ουκρανία.
Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν εδώ τρομοκράτες του UCK από το γειτονικό Κόσοβο, που την περασμένη εβδομάδα έκαναν μια επίθεση στην πόλη Κουμάνοβο όπου σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί, καθώς και μια πέμπτη φάλαγγα χρησίμων ηλιθίων της πουλημένης αντιπολίτευσης. Η οποία δημοσιεύει εδώ και μήνες ΄παράνομα υποκλαπέντα τηλεφωνήματα του Πρωθυπουργού Γκρουέφσκι με στενούς συνεργάτες του, τα οποία δήθεν αποδεικνύουν την εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς και εγκληματικών πράξεων. Ο πρωθυπουργός λέει, ότι πρόκειται για μονταρισμένο υλικό.
Στην πραγματικότητα ο καβγάς γίνεται και πάλι, όπως σε όλες τις διενέξεις που υποκινεί η Δύση, για τον έλεγχο των ενεργειακών διαδρομών, δηλαδή για την διέλευση των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Όλοι οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις και τα πραξικοπήματα έχουν πραγματικά μία μόνο αιτία, το ότι οι ΗΠΑ/Ισραήλ θέλει να έχουν το πάνω χέρι στους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ότι άλλο μας λένε, ότι πρόκειται για την απομάκρυνση ενός κακού δικτάτορα, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ή, ακόμα πιο γελοίο, για τη δημοκρατία, είναι κουβέντες για αφελείς, που τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου.
Το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία, το Σουδάν, η Υεμένη και η Ουκρανία κατελήφθησαν, βομβαρδίσθηκαν ή καταπολεμούνται ακόμη λόγω των ενεργειακών πηγών τους ή για την διέλευση αγωγών ενέργειας. Τώρα είναι η σειρά της ΠΓΔΜ.
Γιατί θέλει η Δύση να ανατρέψει την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ;
Επειδή ο πρωθυπουργός της Γκρουέφσκι έχει ταχθεί εναντίον των αντιρωσικών κυρώσεων και για μια συμμετοχή στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.
Περί αυτού πρόκειται στην πραγματικότητα και όχι για την συρραφή τηλεφωνημάτων που υπεκλάπησαν από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τα οποία δήθεν αποδεικνύουν μια κυβερνητική διαφθορά.
Ο Γκρουέφσκι πρέπει να φύγει, γιατί δεν χορεύει με το βιολί της Ουάσιγκτον, όπως ακριβώς ανατράπηκε πριν περίπου ένα χρόνο και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς με το Euromaidan, διότι δεν υπάκουσε, δηλαδή απέρριψε την σύνδεση της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην Ουκρανία δε υπήρχε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της διέλευσης των αγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Η Δύση κατόρθωσε επιτυχώς να ματαιώσει τον αγωγό South Stream. Και αφού οι ηλίθιοι της ΕΕ έκαναν τα πάντα για να αποκοπούν από το ρωσικό φυσικό αέριο, η Μόσχα στράφηκε προς την δημιουργία του Turkish Stream, έναν αγωγό, που θα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα και θα φθάνει στην Τουρκία.
Η Μόσχα είπε, αν η Ευρώπη θέλει φυσικό αέριο, θα πρέπει να το παραλάβει από τα τουρκικό-ελληνικά σύνορα.
Η Ελλάδα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ρωσικό φυσικό αέριο. Η Σερβία θέλει να αντικαταστήσει το South Stream με το Turkish Stream και να διασφαλίσει την μεταφορά του στο ευρωπαϊκό δίκτυο.
Ποια χώρα βρίσκεται ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία; Η ΠΓΔΜ, μέσω της οποίας θα πρέπει να περάσει ο αγωγός. Ααα, βλέπουμε τώρα που οφείλεται η νέα πυρκαγιά στα Βαλκάνια;
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαίωσε μια συμφωνία για την κατασκευή ενός αγωγού στην Ελλάδα που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο.
Την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ επισκέφθηκε την Σερβία.
Κατά την επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του να ενταχθεί στον Turkish Stream. Ο λόγος είναι, ότι η Σερβία θέλει να εξασφαλίσει μια ενεργειακή ασφάλεια για τους πολίτες της και να τερματίσει την εξάρτησή της από τις προμήθειες αερίου μέσω της Ουκρανίας.
Σε μια συνέντευξη Τύπου ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στην επίθεση στο Κουμάνοβο, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν 18 άτομα και οκτώ αστυνομικοί. Τριάντα άτομα, Αλβανοί Κοσσοβάροι, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην επίθεση.
“Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τις τρέχουσες εξελίξεις στη ΠΓΔΜ και η κατάσταση στο Κόσσοβο δεν μας κάνει να αισιοδοξούμε”, είπε ο Λαβρόφ την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σερβία. “Αυτή η επίθεση ήταν μια καλά σχεδιασμένη πράξη τρομοκρατίας.”
Η ΕΕ “δεν θα πρέπει να το παίζει στρουθοκάμηλος και να μην προσπαθεί να μην παρουσιάζει αυτή την υπόθεση όπως είναι, ότι δηλαδή από πίσω της βρίσκεται μία οργανωμένη δύναμη”, πρόσθεσε.
Εννοώντας, ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε μια δύσκολη θέση, διότι οι προσπάθειες τους για μια σταθεροποίηση της κατάστασης στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας έχουν αποτύχει.
Ο Λαβρόφ είπε επίσης, ότι η θέση της ΠΓΔΜ στην τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας διαδραματίζει επίσης έναν σημαντικό ρόλο.
“Για να μιλήσουμε αντικειμενικά, τα γεγονότα στη ΠΓΔΜ οφείλονται στο ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να λάβει μέρος στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και διότι τα Σκόπια υποστηρίζουν το Turkish Stream, το οποίο πολλοί καταπολεμούν, στις Βρυξέλλες και πέρα από τον Ωκεανό. Οι λόγοι αυτοί πιστεύουμε ότι έχουν σχέση με αυτά που συμβαίνουν εδώ. ”
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε στις δηλώσεις του Λαβρόφ ξεκάθαρα, ότι η Δύση είναι ο κύριος ιθύνων νους πίσω από τη βία στη ΠΓΔΜ. Υπάρχει ένα σχέδιο που εφαρμόζεται τώρα, “να αποσταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα αυτή και με μια παρδαλή επανάσταση να βυθισθεί στην άβυσσο.”
Το καθεστώς της Δύσης θέλει να εμποδίσει όλα τα έργα που επιτρέπουν τον εφοδιασμό της Ευρώπης με ρωσική ενέργεια.
Αυτός ήταν ο λόγος για το πραξικόπημα στην Ουκρανία, το σαμποτάρισμα του αγωγού South Stream με εκβιασμούς και με τον εξαναγκασμό των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών χωρών, και τώρα για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για την διέλευση του Turkish Stream προς την Ευρώπη.
Γιατί; Για να γίνει η Ευρώπη εξαρτημένη από το αμερικανικό φυσικό αέριο.
Τοπικά μέσα αναφέρουν, ότι στις διαδηλώσεις που έγιναν στα Σκόπια εναντίον της κυβέρνησης Γκρουέφσκι έλαβαν μέρος και ξένοι πρεσβευτές και μάλιστα στην πρώτη σειρά των διαδηλωτών. Μια σαφής παραβίαση των διπλωματικών κανόνων που συνιστά μια κατάφωρη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ.
Και μια ακόμη απόδειξη, ότι πρόκειται για μια υποκίνηση ελεγχόμενη από το εξωτερικό, όπως στην Ουκρανία.

Επίλογος

Ο αγωγός είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνει, πολύ βιάσθηκε να χαρεί ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Λαφαζάνης, που δεν κατάλαβαν – ούτε και θα καταλάβουν ποτέ – γιατί οι σύντροφοί τους από το σιωνιστικό κόμμα της Γερμανίας
«Η Αριστερά» (DIE LINKE) και η από πίσω τους διεθνής σιωνιστική ελίτ έκαναν ότι μπορούσαν για να κερδίσουν τις τελευταίες εκλογές και να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Κάποιοι ανάμεσά τους θα τρίβουν ακόμη τα μάτια τους για την αναπάντεχη αυτή επιτυχία της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, τρομάρα τους. Και οι υπόλοιποι θα κοιμούνται, ονειρευόμενοι τον πολυπόθητο σοσιαλισμό τους.
Όχι ότι η κατάργηση του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος της συμμορίας των επιλέκτων του Ιεχωβά δεν θα ήταν ευχής έργο. Αλλά για το ότι το πανίσχυρο σύστημα που δημιούργησαν με τον έλεγχο του χρήματος, των πολιτικών, της πολιτικής και των πολιτικών κομμάτων καθώς και τον έλεγχο του εγκεφάλου μας μέσω των ΜΜΕ τους δεν καταργείται με κουβέντες στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στις τηλεοπτικές εκπομπές κάποιων Αυτιάδων, αλλά με την ακριβή γνώση του επικρατούντος συστήματος.
Που δεν το καταπολεμάς πίνοντας την Κόκα-Κόλα ΤΟΥΣ, παριστάνωντας τον Ράμπο σαν τον Μπαρουφάκη ή συνδιαλεγόμενος με τα τσιράκια τους από το γερμανικό κόμμα DIE LINKE (Η Αριστερά, άλλοι απατεώνες και τούτοι).
Εμμανουήλ Σαρίδης