Home / Κοινωνια / ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η “ΕΠΟΦΕ”

ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η “ΕΠΟΦΕ”

Και προτείνει να γίνει από 15 έως 25 Αυγούστου 2015 στην Αλεξανδρούπολη – Οι προτάσεις του καλλιτεχνικού προγράμματος και διαχείρισης των εσόδων από τους συμμετέχοντες συλλόγους

GIORTI-KRASIOY giorti-krasiou-2 giorti-krasiou-1

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ) απέστειλε προς τον Πρόεδρο της ΔΙΕΔΑ κ. Λάκη Αρβανιτίδη το ακόλουθο έγγραφο:
***
ΠΡΟΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟ Τ.Ι.Ε.Δ.Α.
κ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2015» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Η παρούσα επιστολή, αποτελεί συνάμα και την αίτηση του φορέα μας για τη διοργάνωση της «Γιορτής Κρασιού 2015».
Παρακάτω σας παραθέτουμε στοιχεία σχετικά με τη Γιορτή, που αποτελούν και την πρότασή μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αμοιβαία συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία.

Με εκτίμηση, Για την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιαλαμάς Αθανάσιος

Τα Μέλη του Δ.Σ.
1. Κελεμίδης Δημήτρης, Α΄ Αντιπρόεδρος
2. Θεοδωρακοπούλου Ελένη, Β΄ Αντιπρόεδρος
3. Κοντίδου Μάρθα, Γενική Γραμματέας
4. Καψιώτη Κική, Ειδική Γραμματέας
5. Τσακμακίδου Ευαγγελία, Ταμίας
6. Ψειράκη Ουρανία, Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων
7. Αδαμίδου Μαρία, Έφορος Εκδηλώσεων
8. Γκαμπράνης Δημοσθένης, Έφορος Υλικού

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΟΡΕΑ
Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει να παρουσιάσει από το έτος ίδρυσης της (1993) μια ιστορία δυο και πλέον θετικών δεκαετιών και μια πλούσια πολιτιστική δράση σ’ όλο το νομό μας. Έχει 126 συλλόγους-μέλη. Πραγματοποιεί μια συστηματική καταγραφή των ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών στοιχείων του νομού, με κεντρικό σκοπό τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της αυθεντικής πολιτιστικής ταυτότητας του Έβρου, που παράλληλα έχει κοινωνικές προεκτάσεις και οικονομικό αντίκτυπο για την τοπική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Έχει ως έμβλημα τη μορφή του Διόνυσου, όπως αναπαρίσταται στο χρυσό δαχτυλίδι που βρέθηκε στο χωριό Ρήγιο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
(ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ, ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ)
Αφορά την 10ήμερη αναβίωση της εκδήλωσης με την επωνυμία «Γιορτή Κρασιού». Θα λάβει χώρα, από την Κυριακή 16 Αυγούστου έως και την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, με χωροθέτηση την τοποθεσία «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» (παραπλεύρως του ΕΟΤ).
Θα συμμετέχουν ενεργά όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολιτιστικοί σύλλογοι-μέλη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με έδρα το Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και σε άλλους φορείς (Αθλητικά Σωματεία, ΑΜΕΑ, Πρόσκοποι, Φιλοζωικό Σωματείο, Οικολογική Εταιρεία κ.α.).

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Η υλοποίηση της εκδήλωσης, έχει ως κεντρικό σκοπό να διασώσει, να διαφυλάξει και να αναδείξει την αυθεντικότερη πολιτιστική εκδήλωση για την Αλεξανδρούπολη και κατά προέκταση όλου του Έβρου, όπως είναι η «Γιορτή Κρασιού», που έχει αποκλειστική σχέση με τη ζωή και την κοινωνική δραστηριότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Ένα Πολιτιστικό Γεγονός συνώνυμο με την πόλη της Αλεξανδρούπολης και όλου του Έβρου, που ξυπνά μόνο θετικές μνήμες και ιδιαίτερες αναμνήσεις.

ΣΤΟΧΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
§ Ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Αλεξανδρούπολης, καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Έβρου, μέσω της πολλαπλής αύξησης της πολιτιστικής κίνησης και της προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών.
§ Άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας, μέσω της αναμενόμενης αύξησης της  επισκεψιμότητας στην περιοχή.
§ Προβολή και προώθηση του άμεσα συνδεόμενου με τις εκδηλώσεις τοπικού προϊόντος – του κρασιού.
§ Ενθάρρυνση και στήριξη προς την κατεύθυνση χαρακτηρισμού ποιότητας του παραγόμενου κρασιού στον Έβρο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ 2 ΣΚΗΝΕΣ: 1 ΜΕΓΑΛΗ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ) και 1 ΜΙΚΡΗ.
§ ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ (εξέδρα με σχετικό σκηνικό διάκοσμο, ύψους 1μ.). Εδώ να διεξάγονται τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ. Καθημερινά από τις 19:00μ.μ. και μέχρι τις 21:00μ.μ., να παρουσιάζονται δρώμενα των συμμετεχόντων φορέων-μελών της ΕΠΟΦΕ και μη, με θεματολογία σχετική με τη γιορτή και το κρασί βάσει κυρίως Θρακιώτικων παραδόσεων (σε τομείς όπως ήθη & έθιμα, θέατρο, εικαστικά, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.α., καθώς και προβολές υλικού φορέων κ.α.).
§ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (εξέδρα με σχετικό σκηνικό διάκοσμο, ύψους 1,20μ.-1,50μ.).
Εδώ να διεξάγονται όλες οι ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ (ΒΑΣΙΚΕΣ & ΛΟΙΠΕΣ).

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ
Καθημερινά στον ειδικά διαμορφωμένο κεντρικό χώρο της γιορτής, από τις 21:00μ.μ.- 22:00μ.μ., να παρουσιάζονται μουσικοχορευτικές παραστάσεις παραδοσιακών σχημάτων των συμμετεχόντων φορέων-μελών της ΕΠΟΦΕ, ως ακολούθως:
3 ΒΡΑΔΙΕΣ – ΘΡΑΚΗ
1 ΒΡΑΔΙΑ – ΠΟΝΤΟΣ
1 ΒΡΑΔΙΑ – ΚΡΗΤΗ & ΝΗΣΙΑ
1 ΒΡΑΔΙΑ – ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ & ΗΠΕΙΡΟΣ
22:00-24:00μμ: να ακολουθεί το αντίστοιχο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη συνέχεια, μετά την εκάστοτε Βασική Θεματική Βραδιά, δηλαδή από 24:00μ.μ.-01:00μ.μ., να ακολουθεί ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για όλους τους επισκέπτες.
ΛΟΙΠΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ στην Κεντρική Σκηνή από τις 21:00μ.μ.-01:00π.μ., ως ακολούθως:
1 ΒΡΑΔΙΑ – ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ
1 ΒΡΑΔΙΑ – ΡΟΚ & ΠΟΠ (ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ)
1 ΒΡΑΔΙΑ – ΛΑΪΚΑ (ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ)
1 ΒΡΑΔΙΑ – ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ + ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
§ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: σε συνεργασία με αξιόλογους φορείς (π.χ. τα Μουσεία της πόλης), εκτός του χώρου διεξαγωγής της γιορτής και κατά τη διάρκεια της ημέρας, πριν και κατά τη διάρκεια του 10ήμερου.

ΓΕΝΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Ο καταμερισμός των κερδών κάθε συμμετέχοντα συλλόγου να αντιστοιχεί στον «όρο του 50%» ως καθαρό ποσό. Δηλαδή, π.χ. εφόσον ένας σύλλογος πουλήσει κρεατικά αξίας ύψους 1.000€, να του αναλογεί το 50% ως καθαρό πόσο, δηλ. τα 500€.
2. Η εκκαθάριση και η επιστροφή των χρημάτων στους συλλόγους να γίνεται κάθε βράδυ βάσει τις αντίστοιχες πωλήσεις ειδών.
3. Όλα τα είδη πρώτης ανάγκης [κρεατικά, κρασί, αναψυκτικά/νερά, αναλώσιμα (χαρτικά/πλαστικά) κλπ] να προμηθευτούν υποχρεωτικά από τοπικούς παραγωγούς και κατόπιν υποχρεωτικής διεξαγωγής διαγωνισμόν βάσει της σχετικής νομοθεσίας.
4. Το διαφημιστικό πακέτο, δηλαδή οι εκδώσεις εντύπου υλικού προβολής (banner, πανό, αφίσες, προσκλήσεις, προγράμματα κλπ), καθώς και οι διαφημιστικές καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κλπ να ανατεθούν κατόπιν υποχρεωτικής διεξαγωγής διαγωνισμών βάσει της σχετικής νομοθεσίας.
5. Διοργάνωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. τόσο στο οικονομικό σκέλος, όσο και στο πολιτιστικό πρόγραμμα (μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟΦΕ έχουν αποδεδειγμένη οργανωτική εμπειρία διοργάνωσης ανάλογων πολιτιστικών γεγονότων). Η εκδήλωση θα τεθεί υπό την αιγίδα της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση.
6. Στην Τ.ΙΕ.Δ.Α. να αντιστοιχεί κέρδος 30% επί του τυχόν τελικού καθαρού κέρδους.