9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 25, 2024

100 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ, Η ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ… ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Μπορεί οι πολιτικοί αντίπαλοι να βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση σοκ, όμως η Κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως – Δεν ήταν όλοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αριστεροί

tsipras-lafazanis ipourgiko-tsipra

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση πήρε με την εκλογή της ένα μεγάλο δώρο από τον ελληνικό λαό. Και αυτό δεν ήταν άλλο από μια περίοδο χάριτος, συνοδευόμενη από ελπίδα και εμπιστοσύνη.
Οι λόγοι που το πέτυχε αυτό είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται να τους υπενθυμίσουμε, μια και πολλοί είναι ακόμη νωποί…
Δυστυχώς, όταν μπορούσε να πιάσει, έπεσε στην παγίδα της 20ής Φεβρουαρίου και τώρα τρέχει και δεν φτάνει, μια και οι αλεπούδες της Ευρώπης είχαν στήσει μια χαρά το δίχτυ τους, αφήνοντας μας να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.
Εκατό ημέρες μετά ο πολιτικός χρόνος της τελειώνει μαζί με την ανοχή των πολιτών.
Και μπορεί να κοιτάζει δεξιά της και αριστερά της και να μη βλέπει… φόβο, μια και οι πολιτικοί της αντίπαλοι εξακολουθούν να είναι σε κατάσταση σοκ, αλλά αν αρκεστεί σε αυτό, θα βρεθεί προ εκπλήξεως.
Διότι δεν θα έχει συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες σε αυτήν τη φάση δεν ψηφίζουν με στερεότυπα και ταμπέλες.
Ούτε ξαφνικά οι Έλληνες έγιναν ΣΥΡΙΖΑ εν μία νυκτί ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μια μεταρρυθμιστική δύναμη που θα κάνει την Ευρώπη να γυρίσει σελίδα.
Εξάλλου, ούτε για αυτό τον ψήφισαν οι Έλληνες.
Άρα, το πολιτικό κεφαλαίο που μαζεύτηκε σε χρόνο-ρεκόρ μπορεί να χαθεί και σε χρόνο-ρεκόρ.
Η ώρα της αλήθειας ήρθε και η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει εάν θα παραμείνει με κολλημένους τους δείκτες του ρολογιού της ή θα αποφασίσει να ξεκολλήσει και να βάλει τη μηχανή του ρολογιού που λέγεται οικονομία να δουλέψει.
Διότι τη βλέπουμε και αυτήν εγκλωβισμένη στη λογική των μέτρων, χωρίς κανένα από αυτά να περιέχει τη μόνη λέξη που μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία και αυτή δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη.
Δεν λέω, καλές οι κόκκινες γραμμές, ικανοποιούν και το συναίσθημα μας, αλλά αν δεν ξεκινήσει η ανάπτυξη, τότε καληνύχτα σας.
Διότι και συμφωνία να εξασφαλίσουμε μέσα στον Μάιο, άντε Ιούνιο, από Ιούλιο και μετά οι λογαριασμοί πάλι θα τρέχουν και θα φτάσουμε στο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε.
Οι Τούρκοι διπλωμάτες, που ξέρουν το παιχνίδι καλύτερα από τον καθένα, λένε μια σοφή ρήση.
Εάν θες να κάνεις ένα βήμα μπροστά, πρέπει να έχεις σκεφθεί και τα επόμενα τρία που θες να κάνεις για να έχεις το πλεονέκτημα κινήσεων.
Και το ερώτημα που έχουμε είναι: Το έχει σκεφθεί η κυβέρνηση το πρώτο βήμα (για να μην είμαι απαιτητικός και πω και για τα άλλα τρία) ή θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με το μετέωρο βήμα του πελαργού μέχρι να πέσουμε;
Νίκος Ελευθέρογλου

spot_img
spot_img
Thursday, April 25, 2024

Latest News

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ o Σπύρος Καρανικόλας επισκέφθηκε τον Έβρο

Τον Φράχτη του Έβρου, τις Φέρες, καθώς και το Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε την Τετάρτη 24/4, ο δικηγόρος και υποψήφιος...

More Articles Like This