9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

ΑΚΥΡΩΣΑΝ 2 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Μετά το ατυχές περιστατικό της εκδίωξης Σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, από καφετέρια της Αλεξανδρούπολης – Mεγάλες διαστάσεις πήραν οι διαμαρτυρίες – Δημιουργήθηκε στρεβλή εικόνα για την φιλόξενη πόλη μας, που διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με το Στράτευμα

ssas-spoudastes-1 kafeteria-1

Φταίμε άραγε εμείς που τα γράφουμε; Ή μήπως φταίνε αυτοί που κάνουν τις “πατατιές” και δημιουργούν, εκ του μή όντος, πρόβλημα στον τόπο μας;
Ο λόγος για το θέμα της αποπομπής μαθητών της στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), που κατά την διάρκεια επίσκεψής τους στην πόλη μας, εκδιώχθηκαν από ανεγκέφαλο υπεύθυνο καφετέριας με την φράση «Φύγετε, εδώ δεν γίνονται δεκτοί ένστολοι».
Η δημοσιοποίηση του γεγονότος από τις στήλες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, δημιούργησε κυριολεκτικά ένα πανδαιμόνιο διαμαρτυριών που ομολογουμένως μας εξέπληξε και εμάς.
Πέραν του τηλεφωνήματος διαμαρτυρίας φίλων αναγνωστών της εφημερίδας μας, είχαμε και τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πάρα πολλοί συμπολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για την “ηλίθια” όπως την απεκάλεσαν, συμπεριφορά του υπεύθυνου της καφετέριας, ο οποίος δεν κατάλαβε όταν είδε τις λευκές στολές και τα σπαθάκια των σπουδαστών, ότι έχει να κάνει με τους αυριανούς Επιστήμονες Αξιωματικούς (Ιατρούς, οδοντιάτρους,οικονομολόγους κ.λπ.) των Ενόπλων Δυνάμεων;
Το θέμα θα μπορούσε να μείνει εκεί, στην καταγραφή δηλαδή της ανόητης και απαξιωτικής συμπεριφοράς έναντι των ενστόλων, έναντι δηλαδή εκείνων που φέρουν την τιμημένη στολή του Έλληνα Στρατιώτη.
Αλλά δυστυχώς η υπόθεση πήρε διαστάσεις, πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα του τόπου μας.
Καταρχάς πρέπει να αναφέρουμε ότι οι επισκέψεις στις ιστοσελίδες της τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ξεπερνά τις 12.500.
Ενώ για την ιστοσελίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ήταν εξίσου αυξημένες, αφού έφθασαν τον αριθμό των 10.000 περίπου επισκέψεων.
Πέραν αυτού, εκείνο που μας ενόχλησε περισσότερο (γιατί προκλήθηκε εκ του μή όντος), ήταν η στρεβλή εικόνα εις βάρος της φιλόξενης πόλης της Αλεξανδρούπολης, η οποία έχει και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τα στελέχη και προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Χαρακτηριστική ήταν η επιστολή που δημοσιεύθηκε στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ (βλέπε φύλλο 30 Μαΐου 2015), που έγραφε συγκεκριμένα τα εξής:
***
Όχι εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη

Αξιότιμε κ. Δ/ντά,
Καλησπέρα, ονομάζομαι Αθανάσιος ΠΑΛΑΣΚΑΣ κάτοικος Αθηνών με καταγωγή από Λάρισα, διάβασα με μεγάλη προσοχή το περιστατικό των σπουδαστών της Σ.Σ.Α.Σ. στην πόλη σας και ένιωσα μεγάλη προσβολή και μεγάλη ταπείνωση!!! σαν πατέρας και σαν Έλληνας που είμαι.
Σας γνωρίζω ότι είχε προγραμματιστεί 3μερη εκδρομή του σχολείου της κόρης μου Γ’ Γυμνασίου (24 παιδιών) στην Θράκη με ιδιωτικά έξοδα ενός γονέα μετά το πέρας των εξετάσεων, σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε τις εκδρομές προς εξωτερικό, προτρέποντας τα παιδιά να γνωρίσουν πρώτα την όμορφη Ελλάδα μας και εν συνεχεία τα μέρη του εξωτερικού.
Καθώς επίσης είχε προγραμματιστεί επίσημη εκδρομή της σχολής του γιου μου (Α.Ε.Ν.) αρχές καλοκαιριού στην Θράκη (με βάση διαμονής την Αλεξανδρούπολη), μετά από δική μου προτροπή και αποδοχή προς την διοίκηση της σχολής.
Μετά όμως από επικοινωνία με τον ξάδελφο μου Αντισυνταγματάρχη (γιατρό της σχολής Σ.Σ.Α.Σ.) για επιβεβαίωση του περιστατικού στην πόλη σας, ζήτησα και πέτυχα την ακύρωση της εκδρομής τόσο του σχολείου της κόρης μου όσο και της σχολής του γιου μου, προς άλλο προορισμό.
Μετά τιμής
Α. ΠΑΛΑΣΚΑΣ
***
Στην παραπάνω επιστολή, σημειώσαμε ως απάντηση τα εξής:
***
Σημείωση Ε.Θ.
Δικαιολογημένη η αντίδρασή σας, αλλά λανθασμένη.
Γιατί εντάσσετε και τους μαθητές των Σχολείων, στην κατηγορία των ενστόλων.
Αν όμως κάποιος ανόητος δικός μας, δημιούργησε το πρόβλημα με τους μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) γιατί πρέπει να οδηγείται στο απόσπασμα προς εκτέλεσιν ολόκληρη η πόλη;
Που σας πληροφορούμε ότι είναι ιδιαίτερα εγκάρδια και φιλόξενη προς τους επισκέπτες της.
Αν ποτέ έλθετε, θα το διαπιστώσετε και ο ίδιος.
Σ.Κ.
***
Η ουσία είναι πως την ζημιά την πάθαμε.
Και θα χρειασθεί πολύς καιρός για να την ξεπεράσουμε.
Με την ευκαιρία, πρέπει να αναφέρουμε και τα εξής:
Πέρυσι τέτοιοι καιρό ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη εκατό περίπου Αξιωματικοί του Κατάρ για να εκπαιδευθούν σε νέες τεχνικές στα άρματα μάχης και στα πυροβόλα.
Πολλοί από αυτούς ήταν και μέλη της Βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.
Όμως υπήρξαν κάποιοι “χωριάτες” επαγγελματιών της Αλεξανδρούπολης, που νόμιζαν πως είχαν να κάνουν με …λαθρομετανάστες και τους αντιμετώπισαν με καθόλου εγκάρδιο τρόπο.
Γι’ αυτό και φέτος, ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, εν όψει της άφιξης νέας σειράς Καταριανών Αξιωματικών προς εκπαίδευση, έκανε έκκληση για την σωστή αντιμετώπισή τους από τον εμπορικό κόσμο της Αλεξ/πολης, τονίζοντας τα οφέλη που θα προκύψουν από την παρουσία τους, για την πόλη μας.
Προσοχή λοιπόν από τώρα και στο εξής.
Κλείνοντας πρέπει να αναφέρουμε πως πολλοί είναι οι Αλεξανδρουπολίτες που εφοίτησαν στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σαραφιανός, Τσιφουτίδης, Κουνενάκης, Κονδύλης, Μηνόπουλος) και πολλοί άλλοι που τίμησαν το Στράτευμα με την επιστήμη τους, ανερχόμενοι στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας, τόσο στον Στρατό Ξηράς, όσο και στο Πολεμικό Ναυτικό.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της εφημερίδος μας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεως κατά των υπευθύνων.
Σ.Κ.

- Advertisement -

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

H Praktiker μας καλεί σε ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Κατάλογος… Summer mood on! Η Praktiker Hellas, είναι εδώ για να μην μας λείψει τίποτα και το φετινό Καλοκαίρι, μέσα...

More Articles Like This