9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΘΙΟΥ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Αναπτύσσονται οι προϋποθέσεις που θα καταστήσουν το συνοριακό Πύθιο, σε κύρια σιδηροδρομική πόλη της Ανατολικής Ευρώπης – Φτάνει να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία

pithio-1 pithio

Η Διδυμότειχο 2020 Κοιν.Σ.Επ., η μόνη καθαρά αναπτυξιακού σκοπού κοινωνική επιχείρηση του Έβρου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει στο κοινό τις τρισδιάστατες μακέτες – μοντέλα ανάπλασης του Ιστορικού Σιδηροδρομικού Συγκροτήματος του Πυθίου.
Η πρότασή μας περιλαμβάνει την ανάπλαση όλου του Ιστορικού συγκροτήματος, με την δημουργία των παρακάτω:
– Ξενώνας υψηλών προδιαγραφών με χώρους χαλάρωσης και SPA
– Τρεις μικρές πλατείες:
– Πλατεία Ελληνογαλλικής Φιλίας με το Γαλλικό Μνημείο.
– Πλατεία Συντριβανιού.
– Πλατεία Σιδηροδρομικής Ιστορίας.
– Ανοιχτό Θέατρο “Μολιέρος”, για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
– Πισίνα & μπαρ, με ανοιχτή πρόσβαση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.
– Παιδική Χαρά.
– Διοικητήριο του Συγκροτήματος.
– Πολιτιστικό πολύκεντρο στο κτίριο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Στον χώρο της Πλατείας Σιδηροδρομικής Ιστορίας θα υπάρχουν δύο παλαιά βαγόνια τρένων με το ένα να χρησιμεύει ως Bistro – Bar και το δεύτερο ως Μουσείο Σιδηροδρομικής Ιστορίας.
Τα μοντέλα αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Λοτζ της Πολωνίας, στα πλαίσια προγράμματος “Erasmus +” από την Δ2020 Κοιν.Σ.Επ.
Όλη η ανάπτυξη των μοντέλων έγινε από τις φοιτήτριες Joanna Koczur και Natalia Krystyna Marchel από το Πολυτεχνείο του Λοτζ της Πολωνίας.
Οι φοιτήτριες εργάστηκαν στο Πύθιο για περίοδο τριών μηνών.
Ως Δ2020 οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πολιτικό Μηχανικό της ΓΑΙΑ ΟΣΕ κ. Βασίλη Διαμαντάκη για τις βασικές του κατευθύνσεις και την μεγάλη του συμβολή στην παραχώρηση του χώρου από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ στον Κοινωνικό μας συνεταιρισμό, την αρχιτέκτονα κα Μαρία Κυρούδη για την εθελοντική της εργασία ως αρχιτεκτονικού συμβούλου και τον Δήμο Διδυμοτείχου για την ευγενική παραχώρηση του Δημοτικού ξενώνα για την φιλοξενία των ξένων φοιτητών κατά την διάρκεια του προγράμματος
Το όλο έργο οργανώθηκε και διευθύνθηκε από τον Πρόεδρο της Δ2020, Μηχανικό Η/Υ, κ. Κωνσταντίνο Γκουρλουμένο πλαισιωμένο από όλα τα μέλη της Κοιν.Σ.Επ.
Σήμερα προσφέρουμε ένα νέο αναπτυξιακό όραμα αξιοποίησης και ανάπλασης που θα οφελήσει το ακριτικό Πύθιο, τους γύρω οικισμούς αλλά και όλο τον Βόρειο Έβρο, πιστεύοντας ακράδαντα τόσο στην διευρωπαϊκή συνεργασία όσο και στις δημιουργικές δυνάμεις των νέων της περιοχής μας.
Με βαθιά πίστη στην Ελλάδα της εξωστρέφειας αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής οι οποίες είναι ικανές να καταστήσουν το Πύθιο από εσχατιά της Ελλάδας στην κύρια σιδηροδρομική πύλη της Ανατολής στην Ευρώπη, ελπίζουμε σύντομα να βρεθούν τα χρηματοδοτικά αυτά εργαλεία που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του αναπτυξιακού μας οράματος.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Άσκηση-μήνυμα της 12ης Μεραρχίας

Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία...

Λογαριασμοί πληρωμής της ΔΕΗ στα… κουτουρού

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κακή εξυπηρέτηση καταναλωτών της ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης Παράπονα και διαμαρτυρίες...

Ξεκινά νέα γραμμή στο Βόρειο Αιγαίο

Από την Δευτέρα 8 Ιουνίου – Θα συνδέσει την Αλεξ/πολη με Σαμοθράκη-Λήμνο – Τρία δρομολόγια την εβδομάδα

Εθελοντική δράση καθαρισμού

Οργανώνει ο Δήμος Αλεξ/πολης στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» στα Λουτρά – Δωρεάν μετάβαση με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου με στρατιωτικό υλικό

Σχεδιάζει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στα θαλάσσια όρια μεταξύ Ροδόπης και Έβρου – Έχουν ήδη σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα προς...

More Articles Like This