Home / Κοινωνια / ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Απαράδεκτη εικόνα εμφανίζει η πιο φημισμένη παραλία της Αλεξανδρούπολης, στην Αγία Παρασκευή Μάκρης – Η Δημοτική Αρχή, ας κινητοποιηθεί για να πράξει τα δέοντα, αν θέλουμε πραγματικά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, προς την περιοχή μας

ag-paraskevh.3 ag-paraskevh.2 ag-paraskevh.1 ag-paraskevh

Ο τουρισμός δεν είναι μια στατική πρακτική, αλλά μια καθημερινή εφαρμογή που απαιτεί συνέχεια και συνέπεια.
Υπάρχει στον τόπο μας αυτή η καθημερινή συνέχεια και συνέπεια;
Διαβάστε την επιστολή αναγνώστη της εφημερίδας μας, που περιγράφει συνοπτικά, την εικόνα που επικρατεί σήμερα, στην πιο φημισμένη παραλία της Αλεξανδρούπολης στην Αγία Παρασκευή Μάκρης.
***
Μπορεί να ήταν άμεση η αντίδραση στα παράπονα για τα σκουπίδια στην Αγία Παρασκευή αλλά νομίζω ότι στον τουρισμό θέλουμε πολύ δουλειά.
Κρίμα γιατί είναι ένας τομέας που μπορεί να φέρνει χρήματα στις τσέπες όλων!
Δεν μπορεί να φταίει ο πολύς ο κόσμος και ο καλός μας ο καιρός για την τριτοκοσμική εικόνα τουριστικών σημείων της πόλης και ιδιαίτερα της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.
Οι προσπάθειες των επιχειρηματιών της περιοχής για ευπρεπισμό είναι αξιέπαινες αλλά υπερισχύει η εικόνα της εγκατάλειψης.
Η περιοχή με τα σκουπίδια,τους βρώμικους κάδους, τις σκουριασμένες ταμπέλες, τα μπάζα,τα χόρτα, τα χαλασμένα πεζοδρόμια, θυμίζει δεκαετία του 70.
Είναι άξιο απορίας γιατί έχει εγκαταλειφθεί και απαξιωθεί η πιο τουριστική περιοχή του Έβρου όταν μάλιστα οι εκεί επιχειρηματικές δραστηριότητες, αποφέρουν έσοδα από φόρους και ενοίκια χιλιάδων ευρώ, τα οποία πολύ εύκολα θα μπορούσαν να αυξηθούν!
Και δεν είναι δικαιολογία ότι ήλθε νωρίς η ζέστη!
Και τον Δεκέμβριο επισκέπτεται κόσμος την Αγία Παρασκευή….όσοι βέβαια δεν φοβούνται τις αγέλες των αδέσποτων σκυλιών. Και φυσικά αυτήν την εποχή έρχονται οι ξένοι που ψάχνουν για καταλύματα για το καλοκαίρι.
Δεκάδες ήταν τα τουρκικά και βουλγαρικά αυτοκίνητα το σαββατοκύριακο. Είναι βέβαιο ότι πολλοί θα το σκεφθούν να επιλέξουν να θυσιάσουν τις διακοπές τους εδώ, βλέποντας αυτές τις εικόνες. Πόσα ευρώ δεν θα πέσουν στην περιοχή;
Πόσο δύσκολο άραγε είναι να τοποθετηθεί μια αξιοπρεπής στάση του αστικού λεωφορείου, πίνακας με δρομολόγια, καθαρές ταμπέλες, καινούριοι κάδοι απορριμάτων όχι απλώς καθαροί (και για ανακύκλωση ), να επισκευαστούν τα φωτιστικά σώματα,να διαμορφωθεί σύγχρονος χώρος στάθμευσης ας έχει και εισιτήριο,να κοπούν τα χόρτα, να επισκευασθούν τα πεζοδρόμια,και τέλος να γίνει ένα πεζοδρόμιο μέχρι τη Μάκρη (τι λέμε τώρα;)! Πόσο δύσκολο είναι να οργανωθούν εθελοντικές ομάδες προστασίας από νέους και να δίνονται για κίνητρο εισιτήρια του αστικού ή κουπόνια για γεύμα;
Ο τουρισμός είναι ευαίσθητος οικονομικός τομέας. Όσο εύκολα έρχεται ο τουρίστας τόσο εύκολα δεν ξαναέρχεται. Θα πάει παρακάτω.
Χρειάζεται συντονισμός στο υψηλότερο επίπεδο και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του τόπου για να υπάρξει αποτέλεσμα και όχι τοπικιστικά μικροσυμφέροντα.
Τι όφελος υπάρχει να γίνονται προσπάθειες για μείωση της βίζας ή αύξηση των πτήσεων και από την άλλη οι τουριστικές εγκαταστάσεις να μην παρουσιάζουν άριστη εικόνα.
Η “επιχείρηση τουρισμός” ξεκινάει από τον ταξιτζή στο αεροδρόμιο και τελειώνει στην καθαρίστρια του αεροδρομίου! Ενδιάμεσα εμπλέκονται χιλιάδες άνθρωποι και εκατοντάδες επαγγέλματα και επιχειρήσεις οι οποίοι χρειάζονται συντονισμό.
Δυστυχώς ένα σημερινό δημοσίευμα της Ελεύθερης Θράκης για έναν ιδιοκτήτη κεντρικής καφετέριας που έδιωξε μαθητές Στρατιωτικής Σχολής αποδεικνύει ότι έχουμε πολύ δουλειά.
Ας κάνει λοιπόν ο καθένας ότι του αναλογεί ώστε όλα τα στραβά που υποδεικνύονται καλοπροαίρετα από τους πολίτες θα έχουν αποκατασταθεί …πριν τον Σεπτέμβριο!
Και ο φωτογραφίες που ακολουθούν σκοπό έχουν να βοηθήσουν στον σκοπό αυτό !
Γεώργιος Χρίστογλου
***
Σημείωση Ε.Θ.
Όταν δεν νοιαζόμαστε για τα αυτονόητα, δεν έχει νόημα να αυξήσουμε τις πτήσεις π.χ. από την Αγία Πετρούπολη.
Η παραπάνω επιστολή ας κινητοποιήσει την Δημοτική μας Αρχή, για να πράξει τα δέοντα.
Σ.Κ.