9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Δώρισε 15 διαμερίσματα στα Παιδικά Χωριά “S.O.S”

Πολύτιμη προσφορά ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από Κομοτηναία ευεργέτιδα, εις μνήμην του συζύγου της – Είναι η σπουδαιότερη προσφορά που έγινε ποτέ για τα Χωριά S.O.S.

stampoulidis-1 stampoulidis

14 διαμερίσματα, αξίας 1.5 εκατ. ευρώ περίπου, δώρισε στα παιδικά χωριά SOS Κομοτηνής η κ. Μάρθα Σταμπουλίδου, στη μνήμη του συζύγου της Στέλιου Σταμπουλίδη, ιστορικού στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κομοτηνής και μεγάλου ευεργέτη.
Για τη δωρεά αυτή η κ. Μάρθα Σταμπουλίδου ανακηρύχτηκε μεγάλος ευεργέτης των Παιδικών χωριών SOS, στη εκδήλωση μνήμης του Στυλιανού Σταμπουλίδη, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, το Σάββατο, κατά την οποία μίλησαν για τον Στυλιανό Σταμπουλίδη ο στρατηγός ε.α., πρώην Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Άμυνας κ.Φραγκούλης Φράγκος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, κ. Αναστάσιος Βρεττός, η Δημοτική Σύμβουλος, κ. Σοφία Μενεσελίδου, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής, κ. Γεώργιος Ναβροζίδης.
Παρόντες μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Τσαλικίδης και η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Η σπουδαιότερη προσφορά
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αναστάσιος Βρεττός, πρόεδρος του Δ.Σ. των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος πρόκειται για δεκατέσσερα συνολικά διαμερίσματα τα οποία περνάνε στα χέρια των παιδικών χωριών SOS Κομοτηνής, τα οποία θα έχουν από δω και πέρα την κυριότητα και την διαχείρισή τους και τα οποία καθότι στην πλειοψηφία τους είναι νοικιασμένα θα προσφέρουν περίπου 3500 ευρώ τον μήνα, καλύπτοντας έτσι το 60-70% του λειτουργικού κόστους του κέντρου, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για προστασία – φιλοξενία παιδιών.
Ο κ. Βρεττός τόνισε πως πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες δωρεές που έχουν γίνει στα παιδικά χωριά SOS σε πανελλαδικό επίπεδο και η σημαντικότερη σε επίπεδο Περιφέρειας, ενώ τόνισε πως πρόκειται για κάτι το διαφορετικό «που δείχνει την ποιότητα και το βάθος της ανθρωπιάς που έχουν οι άνθρωποι της περιφέρειας».
Εκ μέρους της διοικούσας επιτροπής των παιδικών χωριών SOS Κομοτηνής η κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, χαρακτήρισε την εκδήλωση ως «έναν ελάχιστον φόρο τιμής στον Στέλιο Σταμπουλίδη, ο οποίος διετέλεσε επί πολλά έτη δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Κομοτηνής και ο οποίος κατά τη διάρκεια του βίου του, με όλη του την προσφορά και την ζωή απέδειξε ότι αξίζει να τιμάται σήμερα».
«Η σπουδαία προσφορά του ίδιου και της συζύγου του κ. Μάρθας Σταμπουλίδου πραγματικά τόσο λόγω του μεγέθους της όσο και της σπουδαιότητάς της, αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον κόσμο, για όλους εμάς, προκειμένου κάθε στιγμή να προσπαθούμε να προσφέρουμε από το υστέρημά μας, αυτό το οποίο μπορούμε» επεσήμανε.
Με τη σειρά της το τιμώμενο πρόσωπο η κ. Σταμπουλίδου τόνισε πως «οι προσφορές μικρές ή μεγάλες είναι προσφορές και όλες αξίζουν» εξηγώντας πως «με τον Στέλιο είχαμε αποφασίσει αυτό που δημιουργήσαμε στην Κομοτηνή, την περιουσία μας, να την αφήσουμε εδώ γιατί τη δημιουργήσαμε εδώ. Δεν είχαμε καταλήξει όμως πώς και πού.
Εν συνεχεία και μετά από έρευνα κατέληξα να τη δώσω στα παιδικά χωριά SOS και νομίζω ότι έκανα την καλύτερη προσφορά από την άποψη ότι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με την ψυχή τους, με χαρά και αγάπη.
Και επειδή ο Στέλιος έδωσε αγάπη σε όλους, πήραμε με τον Στέλιο την καλύτερη απόφαση».
Νατάσσα Βαφειάδου

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This