9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βάσει υπάρχοντος Νόμου – Πρέπει όμως να είναι δεμένος με λουρί από τον ιδιοκτήτη του – Εκείνο που απαγορεύεται είναι να εισέλθει ο σκύλος στη θάλασσα, εάν οι λουόμενοι δεν το επιθυμούν

skyloi_paralia dogbath

Κάθε φορά που έρχεται το καλοκαίρι το ερώτημα που απασχολεί τους φιλόζωους είναι εάν θα βρουν κάποια κατάλληλη παραλία για να κολυμπήσουν παρέα με τον τετράποδο φίλο τους.
Οι δύο βασικές νομοθετικές διατάξεις που ρυθμίζουν το θέμα αυτό είναι ο νόμος 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα Λαυρίου .
Περαιτέρω, από άποψη νομολογίας, έχουν εκδοθεί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δικαστικές αποφάσεις, η εφετειακή 2130/2003 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και η 175/2005 του Αρείου Πάγου, η οποία αναίρεσε την προηγούμενη, με αφορμή την περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία, εν έτει 2000, είχε υποπέσει στο μέγα ολίσθημα να βάλει τον μικρόσωμο σκύλο της στη θάλασσα σε μη οργανωμένη παραλία της περιοχής Σουνίου, αρνούμενη στη συνέχεια να τον απομακρύνει, παρά τις διαμαρτυρίες λουόμενου, ο οποίος φοβήθηκε μετάδοση ασθενειών και άσκησε εναντίον της αγωγή αποζημίωσης για προσβολή της προσωπικότητάς του. Βάση νόμου λοιπόν υπάρχει διάκριση ανάμεσα στην κυκλοφορία του σκύλου σε παραλία λουομένων και στο μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα.
Η κυκλοφορία των σκύλων σύμφωνα με τον Θεόδωρο Ράπτη, Πρόεδρο του φιλοζωϊκού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ στην Αλεξανδρούπολη είναι ελεύθερη και δεν μπορεί να απαγορευτεί από κανέναν.
Βέβαια ο σκύλος πρέπει να είναι δεμένος και υπό την συνεχή επίβλεψη του αφεντικού του.
Αυτό που απαγορεύεται είναι να εισέλθει ο σκύλος στην θάλασσα όταν υπάρχουν λουόμενοι που δεν το επιθυμούν.
Σε ερημική παραλία ο ιδιοκτήτης του τετράποδου έχει την δυνατότητα να πράξει όπως επιθυμεί.
Πρέπει όμως να γνωρίζει ο κόσμος πως δεν κινδυνεύει από μετάδοση ασθενειών από τα τετράποδα στους ανθρώπους μέσω της θαλάσσης.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This