Home / Πολιτικη / ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ή ΠΡΟΣ… ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ή ΠΡΟΣ… ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Η Ευρώπη θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ – Ήδη όμως υπουργοί και στελέχη της Κυβέρνησης αρνούνται συμφωνία με τους δανειστές μας, ζητώντας να εγκαταλείψουμε το ευρώ, να υιοθετήσουμε την δραχμή και να χρεοκοπήσουμε επισήμως για να οδηγηθεί η χώρα μας σε μακροχρόνια φτώχεια

draxmes-evro150 lafazanis-lapavitsas

Συνεχίζεται η μεγάλη κυβερνητική θεατρική παράσταση που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου με θέμα την τάχα διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές μας, την οποία αυτοί έχουν πάρει στα σοβαρά, ακριβώς επειδή είναι έντιμοι και σοβαροί.
Αντίθετα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – οι ΑΝΕΛ κοντεύουν να εξαφανιστούν ή και να απορροφηθούν-τους κοροϊδεύει ανοικτά με καθυστερήσεις, δημιουργικές ασάφειες και απαιτήσεις του τύπου θέλουμε πολιτική διαπραγμάτευση, ζητούμε μείωση τού χρέους και με ανοίγματα
στην Κίνα και βεβαίως στη Ρωσία και απειλές νηπίων περί προσφυγής σε εκλογές και δημοψήφισμα.
Οι αδαείς διαπραγματευτές που κατέχονται από διάφορες παλαιοκομμουνιστικές έμμονες νομίζουν ότι με τη στάση τους τιμωρούν ή και εκδικούνται τη Δύση, πλην όμως οι διαπραγματευτές των δανειστών, πού γνωρίζουν καλύτερα από τα κυβερνητικά στελέχη την ελληνική οικονομία και τα κόλπα των προηγούμενων κυβερνήσεων που αθετούσαν τις υποσχέσεις τους, επιμένουν στη λήψη μέτρων που είναι αναγκαία για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί πριν πολλά χρόνια.
Π.χ., όλοι γνωρίζουμε ότι το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει, άλλα η κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ ή συναινεί όταν στριμώχνεται να καταργηθούν από το 2016, για να βρουν καιρό να πάρουν σύνταξη οι εκλεκτοί της 50ντάρηδες, που είναι πάνω από 100.000.
Άλλο παράδειγμα: αρνείται να καταργήσει τις τελευταίες φορολογικές απαλλαγές, ύψους 3,5 δις ευρώ που απολαμβάνουν εκλεκτοί τού κατεστημένου, καθώς και οι βουλευτές όλων των κομμάτων.
Άλλο παράδειγμα: δεν θέλει να καταργήσει τους φόρους υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν την οικονομία ή να τους αποδώσει στο σύνολο τού ασφαλιστικού συστήματος, γιατί θα χάσουν προνόμια αγαπητές και προστατευόμενες συντεχνίες.
Από την αρχή του πρώτου μνημονίου, η Τρόικα ζητούσε μεταρρυθμίσεις, αναγκαίες στην οικονομία που θα την απελευθέρωναν και θα την καθιστούσαν πιο αποδοτική, πάταξη της φοροδιαφυγής και τού λαθρεμπορίου, σπάσιμο των δεσμών με χρηματοδοτούμενα από τον προϋπολογισμό ευγενή ασφαλιστικά ταμεία, μείωση των εξωφρενικών μισθών και επιδομάτων στις ΔΕΚΟ, φορολόγηση των πλουσίων, όχι των επιχειρήσεων που δημιουργούν και συντηρούν θέσεις εργασίας.
Άλλα οι κυβερνήσεις του κατεστημένου αρνιόντουσαν και προτιμούσαν οριζόντιες περικοπές των μισθών και συντάξεων των γνωστών φορολογικών υποζυγίων, όπως πράττει και η σημερινή αριστερή (;) κυβέρνηση πού υπηρετεί με δουλικότητα το σταθερό κατεστημένο.
Βεβαίως οι εταίροι-δανειστές μας πήραν χαμπάρι και τα ΜΜΕ που στην Ευρώπη δεν χαρίζουν κάστανα, εκφράζουν την αγανάκτηση των Ευρωπαίων πολιτών για τις κοροϊδίες της ελληνικής κυβερνήσεως.
Ο γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.-Κ. Γιούνκερ, αποκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα «ψεύτη», γιατί απέκρυψε την πρόταση του να δοθούν στην Ελλάδα 35 δις ευρώ για επενδύσεις, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θέλουν να βλέπουν τον δικό μας υπουργό Οικονομικών και να ακούν τις ανούσιες διαλέξεις του.
Και όμως, ο Πρωθυπουργός τον έστειλε στο Eurogroup στις 18/6, όπου και έκανε μια ακατανόητη θεωρητική διάλεξη, κατά δήλωση παρόντος αξιωματούχου, χωρίς να ασχοληθεί με τη διαπραγμάτευση και τα συζητούμενα μέτρα.
Παρ’ όλα αυτά και την αυτοκτονική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να μας κρατήσουν στο ευρώ και στην ΕΕ, όπως και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Τελικά η κυβέρνηση μας τι θέλει; Οι υπουργοί και τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας ήδη ξεσπάθωσαν και ζητούν να εγκαταλείψουμε το ευρώ και την ΕΕ και να χρεοκοπήσουμε επισήμως.
Με περισσό θράσος δηλώνουν ότι στην αρχή με τη δραχμή θα δυσκολευτούμε λίγο, άλλα όλα θα πάνε πολύ καλά στη συνέχεια, γιατί προφανώς θα μας βοηθήσει μετά η Βόρεια Κορέα, αφού ήδη προχθές, προτού φτάσει στην Αγία Πετρούπολη ο Πρωθυπουργός για να συναντήσει τον Πρόεδρο Πούτιν, ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει αίτημα της Ελλάδας για χρηματοδότηση, ούτε σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό, ενώ μας προέτρεψε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ και να παραμείνουμε εκεί. Κάτι που ήδη μας έχει πει η Κίνα.
Έξαλλου η Πρόεδρος της Βουλής έβγαλε μέσω της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, το συμπέρασμα ότι είναι παράνομο και συνέστησε στην κυβέρνηση να μην το πληρώνουμε, άλλα να εγκαταλείψουμε το ευρώ και να χρεοκοπήσουμε επιστρέφοντας στη δραχμή. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και διαπραγματευτής δήλωσε ότι δεν έχει η κυβέρνηση εντολή να φύγει από το ευρώ, άλλα πρέπει να οργανώσει δημοψήφισμα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας τού Πολίτη που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε στη συνέχεια ότι μία έξοδος της χώρας μας από το ευρώ θα έχει σοβαρές γεωπολιτικές συνέπειες.
Κάποιοι κάλεσαν προχθές το λαό της Αθήνας στο Σύνταγμα για να καταδικάσει τη λιτότητα των μνημονίων και άλλοι την επομένη τον κάλεσαν για να διατρανώσει τη θέληση του για παραμονή στο ευρώ, κάτι πού επιβεβαιώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.
Υπέρ μιας συμφωνίας με τους δανειστές και παραμονής στο ευρώ τάχθηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι.
Προφανώς η Ιστορία θα καταδικάσει εκείνους που θα βγάλουν τη χώρα από το ευρώ και θα την οδηγήσουν στην χρεωκοπία και στην καταστροφή και τον ελληνικό λαό σε μακροχρόνια φτώχεια, γιατί δεν θα υπάρξουν δικαιολογίας, ούτε θα ληφθούν υπόψη διάφορες ιδεοληψίες.
Τώρα όμως προέχει να μη συντελεστεί η καταστροφή.
Γι’ αυτό όλοι οι συνετοί πολίτες πρέπει να αντιδράσουμε, έστω με συλλαλητήρια, ενώ οι έχοντες κάποια δύναμη με παρασκηνιακές ενέργειες.
Πρέπει όμως να δηλώσουμε ότι εκείνους που θα καταστρέψουν την Ελλάδα θα τους κυνηγήσουμε και θα τους τιμωρήσουμε.
Παναγιώτης Μποκοβός