Home / Κοινωνια / ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ Η ΜΑΚΡΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ Η ΜΑΚΡΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η γεωγραφική περιοχή της Μάκρης εκτείνεται από την Δραγάνα μέχρι την παραλία της Μεσημβρίας – Αποτελεί τον βασικό τουριστικό πόλο του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Πολλά είναι όμως τα χρονίζοντα προβλήματα

image2 LIMANAKI-MAKRHS spilia-kiklopa

Επίσκεψη του επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α” στον οικισμό της Μάκρης.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε εκτενής ενημέρωση τόσο από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Δημήτριο Χατζηαθανασίου, για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή ευθύνης του η οποία εκτείνεται από το Έβδομο χιλιόμετρο (Δραγάνα) μέχρι και την παραλία της Μεσημβρίας, περιοχή στην οποία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενούνται χιλιάδες επισκέπτες, όσο και από τον ιερέα της Αγίας Αναστασίας, τον Πρωτ.Γιάννη Θεοδώρου.
Τόσο με τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα όσο και από τις αυξημένες ανάγκες μιας περιοχής που αποτελεί έναν από τους βασικούς τουριστικούς πόλους του δήμου, είναι πλέον αναγκαίο η Τοπική Κοινότητα της Μάκρης να αποτελέσει την τέταρτη Δημοτική Ενότητα μετά από αυτές της Αλεξανδρούπολης, των Φερών και της Τραϊανούπολης, αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να εκλέγει εκπροσώπους στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Όσο αφορά τα χρονίζοντα προβλήματα κυριαρχεί ένα βασικό αίτημα που κατ’ επανάληψη απασχολεί όλες της δημοτικές αρχές και είναι η ανάπλαση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Μάκρης, μια και βρίσκονται σε εκκρεμότητα τόσο αρκετές από τις μελέτες όσο φυσικά και η χρηματοδότησή του.
Επίσης εκκρεμεί εδώ και χρόνια το αρδευτικό του ελαιώνα της Μάκρης (μέχρι το 8ο χλμ), περιοχή που αριθμεί περίπου τα 9.000 ελαιόδεντρα.
Η επέκταση του προσήνεμου μώλου και η επιδιόρθωση των πρόσφατων ζημιών που υπέστη το λιμάνι της Μάκρης, πέρα από την προστασία που θα προσφέρει θα δώσει και την δυνατότητα να αυξηθεί η χωρητικότητά του.
Ο φωτισμός και η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τα νέα νεκροταφεία, η έλλειψη δημοτικού χώρου στάθμευσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, το εγκαταλελειμμένο αναψυκτήριο των Δικέλλων (περιοχή Πανόραμα), η βελτίωση των υποδομών του γηπέδου της Μάκρης και του Κοινοτικού της καταστήματος, χρήζουν άμεσης παρέμβασης.
Βασικής και μείζονος προτεραιότητας αποτελεί η ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιοτήτων στην Μεσημβρία, στα Δίκελλα και την Μάκρη, με την Σπηλιά του Κύκλωπα να αποτελεί συνεχώς το κυρίαρχο ζήτημα άμεσης αξιοποίησης του.
Η έλλειψη εποχικών υπαλλήλων επιτείνει τα προβλήματα στην καθαριότητα κυρίως δε στην περιοχή των Δικέλλων, όπως και η υποστελέχωση του κοινοτικού Ιατρείου.
Αναξιοποίητο παραμένει και το πρώην Κέντρο Θερινής Εκπαίδευσης του ελληνικού στρατού στο μέσο της παραλίας της Αγίας Παρασκευής, με πολλά τα ζητήματα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, η ανάγκη για την δημιουργία ενός Μουσείου Ελιάς, ακόμη και τα προβλήματα στο τηλεοπτικό σήμα της περιοχής, είναι μεταξύ πολλών ακόμη θεμάτων, που θα πρέπει να ικανοποιηθούν τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τους υπόλοιπους δημότες, τους Εβρίτες, αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.
Δυστυχώς πολλά από αυτά τα προβλήματα ειναι χρονίζοντα και μάλιστα χωρίς να απαιτούν ιδιαίτερα χρήματα, με την σημερινή δημοτική αρχή όμως να μην δείχνει ικανή να τα διαχειριστεί.
Για αυτό και η επίσκεψή μας αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα με σκοπό να συζητήσουμε και με τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους υπόλοιπους φορείς και εντάσσεται σε ένα νέο πρόγραμμα περιοδειών της Δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.” αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης από τους κατοίκους όλων των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”