Home / Πολιτικη / Ο ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ

Ο ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ

Η Ελληνική οικονομική κρίση παρατείνεται σκόπιμα επί πέντε χρόνια, με δεκάδες προφάσεις και συνεχιζόμενους έντεχνους εκβιασμούς – Υποκριτικός ο μανδύας της αλληλεγγύης της Ευρωζώνης – Τι καταγγέλλει η Ένωση τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών

pilarinos

Πολύ σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η Ένωση τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών σε ψήφισμα της γενικής της συνέλευσης, που συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή, και η οποία έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρου της Ένωσης Κώστα Πυλαρινού, προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο για την παρατεινόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η οποία έχει φέρει σε τραγικό αδιέξοδο τον ελληνικό λαό.
«Έχει όλα τα χαρακτηριστικά της παράνοιας αλλά και της δολιότητος, που ευθέως οδηγούν σε οικονομικές αναστατώσεις μεγάλης κλίμακας, με ανυπολόγιστες συνέπειες, η μοναδική περίπτωση κρίσεως σε ειρηνική περίοδο στην Ευρώπη – όπως η σημερινή, με την Ελλάδα Μέλος της Ευρωζώνης», επισημαίνει στο ψήφισμα και υπογραμμίζει ότι «η χρονική παράταση της κρίσης, κάτω από οποιαδήποτε αιτιολογία, είναι ένας παμμέγιστος ιστορικός τυχοδιωκτισμός, με ανυπολόγιστο κόστος.
Πρέπει όλες οι πλευρές -είναι χρέος τους- να κάνουν τους συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις που η ζωή και η ιστορία απαιτούν ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ».
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος της Ένωσης έχει ως εξής:
***
«Η Γεν. Συνέλευση της Ένωσης τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών διαπιστώνει ότι η μοναδική περίπτωση κρίσεως σε ειρηνική περίοδο στην Ευρώπη -όπως η σημερινή, με την Ελλάδα Μέλος της Ευρωζώνης- έχει όλα τα χαρακτηριστικά της παράνοιας αλλά και της δολιότητος, που ευθέως οδηγούν σε οικονομικές αναστατώσεις μεγάλης κλίμακας, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Όλα τα εμφανή και αφανή συμφέροντα, όλες οι γεωπολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες, όλες οι ιδιοτελείς διαστροφές, τα κάθε μορφής πολιτικά παίγνια και οι επί 5 χρόνια καθημερινές εκβιαστικές συμπεριφορές, βρίσκονται σταθερά και μονοδιάστατα στο τραπέζι των κακής ποιότητος διαπραγματεύσεων.
Μία εξαιρετική υπόθεση, όπως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ενώ θα έπρεπε να είχε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κλείσει εντός τριμήνου, παρατείνεται σκόπιμα επί πέντε χρόνια, με δεκάδες προφάσεις και συνεχιζόμενους έντεχνους εκβιασμούς.
Αυτός είναι και ο λόγος που το ηθικό κεφάλαιο της Ευρώπης τραυματίζεται και η διεθνής αποτελεσματικότητά της δοκιμάζεται.
Η τιμωρητική άλλωστε διάθεση, η διάθεση επιβολής και ληστρικού καταναγκασμού της Ευρωζώνης εις βάρος της Ελλάδος με τον υποκριτικό μανδύα της αλληλεγγύης, σε συνδυασμό με την αμετροέπεια, την υπερβολή και τις διασπαστικές, διχαστικές ασυνεννοησίες της ελληνικής πλευράς, οδηγούν αναπόφευκτα την ελληνική κρίση σε επικίνδυνες ατραπούς.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ:
Οι Έλληνες τ. Βουλευτές και Ευρωβουλευτές κάνουν έκκληση στις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά το ελληνικό πρόβλημα, με τις δραματικές ανθρωπιστικές του διαστάσεις, καθώς οι συνέπειές του έφθασαν πλέον στο ακραίο όριο αντοχής του ελληνικού Λαού.
Ας αντιληφθούν έγκαιρα οι πάντες ότι η επόμενη φάση προδιαγράφεται καταστροφική, λόγω των παράλογων συνθηκών που επικρατούν και οι οποίες επί 5 χρόνια ανεύθυνα διαμορφώθηκαν.
Η πορεία και η συνοχή της Ευρώπης κινδυνεύουν, άλλο τόσο και η επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ελλάδας.
Είναι ανάγκη επομένως όλοι οι άνθρωποι της σύνεσης και της καλής πίστης, οι οποίοι εμφορούνται από πραγματική, ειλικρινή και τίμια διάθεση, και δεν διακατέχονται από υστεροβουλίες, να κινητοποιηθούν άμεσα για να βρεθεί μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη οικονομική λύση.
Πρέπει όλες οι πλευρές -είναι χρέος τους- να κάνουν τους συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις που η ζωή και η ιστορία απαιτούν ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ.
Η χρονική παράταση της κρίσης, κάτω από οποιαδήποτε αιτιολογία, είναι ένας παμμέγιστος ιστορικός τυχοδιωκτισμός, με ανυπολόγιστο κόστος».