Home / Πολιτικη / ΠΕΡΙΠΟΥ 100.000 ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

ΠΕΡΙΠΟΥ 100.000 ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Όπως ανέφερε στην Βουλή η Υπουργός Μετανάστευσης κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου – Εν τω μεταξύ η Ελλάδα έφθασε σε ρυθμούς Ιταλίας, στην ροή λαθρομεταναστών – Εξαπλάσια νούμερα δίνει το Λιμενικό Σώμα – 4.046 μετανάστες εισήλθαν στην χώρα μας, το περασμένο τριήμερο

xristodoulopoulou varka-me-lathrometanastes150

Περίπου 100.000 θα είναι τα παιδιά που θα λάβουν ιθαγένεια με βάση τις ρυθμίσεις του νόμου για την ιθαγένεια.
Αυτό ανέφερε στη Βουλή η αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά την έναρξη συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
«Με κάποιες αναλύσεις που κάναμε και με βάση τα στοιχεία που έχουμε για το πόσο χρονών είναι τα παιδιά που διαμένουν στην Ελλάδα κτλ , μαζί με αυτούς που έχουν εκκρεμείς αιτήσεις, δε θα φτάσουν ούτε τις 100.000 τα παιδιά που θα λάβουν ιθαγένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέλυσε τις προϋποθέσεις που εισάγει το νομοσχέδιο για την κτήση της ιθαγένειας από παιδιά και ανέφερε τις τρεις χαρακτηριστικότερες όπως:
– Τη νόμιμη 5ετής παραμονή από έναν τουλάχιστον γονέα στη χώρα μας.
– Τα παιδιά να έχουν γεννηθεί μέσα σε αυτή την πενταετία, κατά την οποία ένας τουλάχιστον γονέας παρέμενε στη χώρα
– Τα παιδιά να έχουν εγγραφεί στην πρώτη δημοτικού και να συνεχίζουν να φοιτούν στο δημοτικό όταν θα υποβάλλουν τη σχετική αίτηση για την κτήση της ιθαγένειας.
Διευκρίνισε δε, ότι «αν ένα παιδί γεννηθεί χωρίς ο γονιός του να είναι πέντε χρόνια στη χώρα, το δικαίωμα κτήσης ιθαγένειας αυτού του παιδιού θεμελιώνεται μετά από 10 έτη.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε μια απάντηση της κ.Χριστοδουλοπούλου σε σχόλια βουλευτών για το αν ρωτούνται τα παιδιά των μεταναστών για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας:
«Γιατί, ποιος μας ρώτησε εμάς όταν λάβαμε την ιθαγένεια; Αυτόματα την πήραμε μόλις γεννηθήκαμε».
Εν τω μεταξύ Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος εντοπίζουν εξαπλάσια νούμερα στον αριθμό των παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν στη χώρα το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου.
Από την αρχή του χρόνου έως και τις 31 Μαΐου το Λιμενικό είχε περισυλλέξει, κυρίως από το Ανατολικό Αιγαίο, 40.297 μετανάστες και πρόσφυγες αντί «μόλις» 6.500 πέρυσι, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή».
Στη διάρκεια του τριημέρου από την Παρασκευή 5 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουνίου συνελήφθησαν από Αστυνομία και Λιμενικό για παράτυπη είσοδο στη χώρα 4.046 άτομα.
Το φαινόμενο είναι εντονότερο στη Μυτιλήνη, όπου το τελευταίο πεντάμηνο διασώθηκαν από το Λιμενικό 18.371 αλλοδαποί, προερχόμενοι από τα απέναντι Τουρκικά παράλια.
Την περασμένη Παρασκευή πάντως, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ανταποκρινόμενη στην κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αυξάνει το προσωπικό της σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Λέρο και Έβρο.
Στέλεχος της Ύπατης Αρμοστείας διευκρίνισε ότι κλιμάκια του Ο.Η.Ε. έχουν ήδη πραγματοποιήσει αυτοψία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να σταλούν εκεί επιπλέον προσωπικό, αλλά και τεχνολογικός εξοπλισμός για την επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης.
Τέλος, σε ενίσχυση των αστυνομικών δράσεων κατά των δουλεμπορικών κυκλωμάτων προσανατολίζεται το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί αστυνομικοί σύνδεσμοι σε Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια, ενώ αναβαθμίζεται και ο ρόλος της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.