9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Φ.Π.Α. δολοφόνος της ενημέρωσης

Η νέα Κυβέρνηση της Αριστεράς, διαρρηγνύει τα ιμάτιά της, για την Ανεξαρτησία του Τύπου – Όμως το Υπουργείο Οικονομικών οδηγεί τις περισσότερες εφημερίδες σε συρρίκνωση ή σε λουκέτο, μέσω της σχεδιαζόμενης αύξησης του Φ.Π.Α.

louketo-deko-660

«Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και διά του Τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους. O Τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται».
Έτσι ξεκινάει το άρθρο 14 του Συντάγματος, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ελευθερία του Τύπου.
Όσα αναφέρονται στον καταστατικό χάρτη της χώρας δεν υπάγονται στην κατηγορία των… ειδών πολυτελείας.
Είναι δικαιώματα πρώτης ανάγκης, τα συστατικά του οξυγόνου που διατηρεί στη ζωή τη δημοκρατία, στη χώρα όπου γεννήθηκε.
Στην εποχή της σφοδρής αξιακής κρίσης και πολιτικής, καθώς και οικονομικής ένδειας που περνάμε, ο ρόλος του Τύπου είναι περισσότερο σημαντικός από εκείνον που είχε την περίοδο των «παχέων αγελάδων».
Ειδικά οι εφημερίδες, οι οποίες αποτελούν το ημερολόγιο καταστρώματος της εθνικής νεώς που ταξιδεύει στην αιώνια ρότα της στους ωκεανούς των διεθνών εξελίξεων, πρέπει να στηριχτούν παντί τρόπω, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη που θέλουν να διατηρήσουν υψηλά τα επίπεδα ενημέρωσης του κοινού.
Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι κυβερνήσεις έχουν ανακαλύψει δεκάδες τρόπους ενίσχυσης της κυκλοφορίας των εφημερίδων.
Από την κάλυψη του κόστους για παροχή στους νέους δωρεάν συνδρομής (Γαλλία) έως τον μηδενικό ΦΠΑ για τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εκδόσεις (Νορβηγία), για όλα τα στάδια της παραγωγής τους – από εκτύπωση έως και διανομή.
Στην πατρίδα μας, όπου η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την ανεξαρτησία του Τύπου, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να οδηγήσει τις περισσότερες εφημερίδες σε συρρίκνωση ή λουκέτο μέσω της σχεδιαζόμενης αύξησης στον ΦΠΑ!
Η βλάβη για την κοινωνία θα είναι δυσβάστακτη.
Η επιβάρυνση στο κόστος της παραγωγής θα επιφέρει και μείωση των πωλήσεων στα φύλλα και αύξηση της ανεργίας όλων των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο και πτώση της ποιότητας στην ενημέρωση του κοινού.
Ευνοημένοι θα είναι μόνο εκείνοι που δεν πρέπει.
Οι εκδότες που περιμένουν εισπράξεις από άλλες «πηγές», όχι και τόσο διαφανείς…
“Δημοκρατία”

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This