9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

anthinos-4150

Αγαπητέ μου Κύριε Κονδύλη,
Η συμπλήρωση 70 ετών από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της Εφημερίδος σας “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ”, αποτελεί ένα ξεχωριστό επετειακό ιστορικό γεγονός για την πόλη μας, την Αλεξανδρούπολη, για το Νομό μας και για ολόκληρη τη Θράκη.
Μια πορεία 70 ετών, που από την πρώτη στιγμή – λίγο μετά την πολεμική περιπέτεια της Χώρας μας, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δυσμενή και για την περιοχή μας – συνέβαλε στην ανέλιξη της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής μας.
Όλο αυτό το διάστημα της μακροχρόνιας πορείας της η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ” αφουγκράστηκε και αφουγκράζεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων της πόλεως και του Νομού, καταγράφει τα προβλήματα και τις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής, προτάσσει και προωθεί την εθνική κυριαρχία, ενισχύει το θρησκευτικό συναίσθημα και το Ορθόδοξο φρόνημα των Χριστιανών, συμβάλλει στην ειρηνική συμβίωση όλων των κατοίκων του ευαίσθητου χώρου μας.
Έχει ανοιχτές τις σελίδες της σε όλες τις απόψεις και τις θέσεις, προάγει την ελευθερία και τον πλουραλισμό στη διακίνηση ιδεών και ιδεολογιών, ενώ έχει συμβάλει στο μέγιστο βαθμό στην έγκαιρη και έγκυρη καθημερινή ενημέρωση των πολιτών.
Μοναδική και καθοριστική είναι η συνεισφορά της “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ” στην εδραίωση και στην καθιέρωση του επαρχιακού τύπου στη συνείδηση των Θρακιωτών, ενισχύοντάς τους με ένα ισχυρό «όπλο» απέναντι στις τεράστιες δυσκολίες που πάντοτε (εκόντως – ακόντως) προβάλλει το Κέντρο αποφάσεων της Πατρίδος μας.
Εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου για μακροημέρευση της εκδοτική σας προσπάθειας, συνέχιση του σημαντικότατου έργου που επιτελείτε καθημερινά στη Θράκη μας.
Εύχομαι στον πανάγαθο Θεό να σας χαρίζει υγεία προσωπική και οικογενειακή, επιμονή και δύναμη, ώστε με εφόδιο την ακριβή πείρα αυτής της 70χρονης πορείας και παρουσίας σας στην τοπική μας δημοσιογραφία και δημοσιολογία, να εξακολουθείτε να δίνετε το στίγμα της περιοχής μας σε όλη την Ελλάδα και στο θρακιώτικο Ελληνισμό, εμπεδώνοντας σε τόσες νεώτερες γενιές δημοσιογράφων ένα δυσεύρετο -δυστυχώς- ήθος.

Χρόνια Πολλά “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ”, πολλά και ευλογημένα!
Ο Μητροπολίτης
† Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ένσταση «ΑΜΑΖΟΝΩΝ» Μαΐστρου

Για την απ’ ευθείας άνοδο της ΓΑΙΑΣ Δράμας Ο...

Κρούσμα κορωνοϊού στον Έβρο

Θετικός στον COVID-19 εμφανίσθηκε συνοριοφύλακας – Ιχνηλατούνται οι επαφές του – Τεστ σε συναδέλφους του

Εισαγωγή στις σχολές Αξ/κων – Αστυφυλάκων

Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός – Θα εισαχθούν 800 άτομα στις Σχολές Αστυφυλάκων και 70 στην Σχολή Αξιωματικών – Αιτήσεις μέχρι 12 Ιουνίου

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ Ε.Δ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Θα κάνουν το λάθος οι Τούρκοι; - Είναι δεδομένο πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί και το θέμα είναι...

Εμμανουήλ Μινωτάκης:Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΥ… «ΧΑΡΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η άγνωστη ιστορία του νεαρού στρατιωτικού, εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών Συνόρων. Πώς αποκάλυψε την πλαστογραφία των Τούρκων. Οι παράλληλες...

More Articles Like This