9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 16, 2024

ΔΙΠΛΑΣΙΑ Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Σε σύγκριση με πέρυσι, η είσοδος παράνομων μεταναστών εμφανίζει αύξηση 95,28% – Αναποτελεσματικός κατάντησε ο περίφημος φράχτης του Έβρου – Ή μήπως τον… κατήργησε η κυρία Υπουργός Μετανάστευσης;

metanastes-silipsi xristodoulopoulou

Διπλάσια είναι η μεταναστευτική ροή από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο, αφού το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος 2015 συνελήφθησαν 869 παράτυποι μετανάστες, έναντι 445 πέρυσι, αύξηση της τάξης του 95,28%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, καταγράφεται αύξηση κατά 550% το δίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2014.
Τους δύο αυτούς μήνες συνελήφθησαν από τις αρχές μόνο στη Λέσβο 8.735 υπήκοοι τρίτων χωρών, έναντι 1.345 την ίδια περίοδο πέρυσι, μια μεταβολή της τάξης του 549,44%. Στη Σάμο, οι συλλήψεις αυξήθηκαν κατά 534,21%, ανερχόμενες σε 2.410, όταν ένα χρόνο πριν ήταν 380.
Συνολικά, το συγκεκριμένο δίμηνο αποβιβάστηκαν σε όλα τα νησιά του βοριοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα 18.456 παράνομοι μετανάστες, με την αύξηση, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, όσων εισέρχονται από τις θαλάσσιες οδούς, να φτάνει στο 469%.
***
Σημείωση Ε.Θ.
Τα στατιστικά στοιχεία, πραγματικά μας εκπλήσσουν δυσάρεστα, γιατί είχαμε (εμείς οι ιθαγενείς Εβρίτες), την πεποίθηση ότι ο περίφημος φράχτης του Έβρου, λειτουργεί αποτελεσματικά.
Όμως οι αριθμοί μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα.
Τι ακριβώς συμβαίνει; Δεν πρέπει να μάθουμε;
Ή μήπως μετά την περιοδεία των αντιεξουσιαστών στην Ορεστιάδα και στις Καστανιές, η αρμόδια Υπουργός Μετανάστευσης κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου (σύζυγος του Υπουργού κ. Δρίτσα), απεφάσισε της “εξαφάνιση” και του φράχτη του Έβρου;
Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Tuesday, April 16, 2024

Latest News

Επισκέψεις σε Δομές Υγείας του Έβρου, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ζήτημα ταυτοτικό για το κίνημά μας. Γι’ αυτό και διαχρονικά ήταν και είναι βασική...

More Articles Like This