9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν

Πολλοί “κοκκόροι” λαλούν στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί να τους ελέγξει ο κ. Αλέξης Τσίπρας

tsipras-21

Φαίνεται ότι είναι αλήθεια αυτό πού λέγεται ότι οι αριστεροί και πολύ περισσότερο οι βαμμένοι μαρξιστές, αρέσκονται να ομιλούν διαρκώς επί θεωρητικού επιπέδου, να λένε κουβέντες θολές και ανεξιχνίαστες, να βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα, να υπόσχονται αναδιανομή ανύπαρκτου πλούτου και όταν βρίσκονται μεταξύ τους να προετοιμάζουν με λόγια την ποθητή επανάσταση.
Στις θεωρητικές συζητήσεις, δεν υπάρχει μέτρο, ακόμη και όταν πρόκειται για κόμμα και κανείς, ούτε ο αρχηγός τους, δεν μπορεί να σταματήσει τους χείμαρρους των λόγων και των δηλώσεων.
Το χειρότερο είναι, ότι ομιλούν όλοι, επί παντός επιστητού, αδιάφορα αν κατέχουν ή όχι το θέμα.
Μόνο στα κομμουνιστικά καθεστώτα είχε επιβληθεί σκληρή πειθαρχία και μιλούσε μόνο ο εκάστοτε εντεταλμένος.
Στις ήμερες μας στον Σύριζα που ασκεί την κυβερνητική εξουσία και που διαθέτει αριστερούς, θεωρητικούς του μαρξισμού και ακραιφνείς κομμουνιστές, όλοι ομιλούν: υπουργοί, βουλευτές, μέλη της πολιτικής γραμματείας και της κεντρικής επιτροπής και κάθε άλλος πικραμένος πού θέλει να εκτονωθεί, λέγοντας τα δικά του στους αέρηδες του «πρώτη φορά αριστερά».
Ο πρόεδρος του Σύριζα πού προφανώς απλώς προεδρεύει, δεν μπορεί να ελέγξει τόσους λαϊκούς αγορητές και αγωνιστές, όλο αυτό το τσούρμο, κατά την έκφραση υπουργού, πού εννοούν να φυτρώνουν εκεί πού δεν τους σπέρνουν και να προτείνουν μέτρα και λύσεις, έχοντας άγρια μεσάνυχτα από το σχετικό αντικείμενο.
Οι προτάσεις τους είναι πολλές:
Από το αμίμητο σοβιετικού τύπου, «θα πάρουμε τις καταθέσεις και θα τις κάνουμε ανάπτυξη», το αφελέστατο, «να τυπώσουμε 100 δις ευρώ για να μην έχουμε ανάγκη τους δανειστές μας», μέχρι τις πολύ πρόσφατες ρήσεις, του λαλίστατου υπουργού Εσωτερικών πού χαρακτήρισε το πάλαι ποτέ καταραμένο e-mail του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη προς τις Βρυξέλλες ως «πολύ λιγότερο επώδυνο» σε σχέση με τις δικές τους κυβερνητικές προτάσεις προς Βρυξέλλες και δανειστές και την ομολογία αφανούς βουλευτού του Σύριζα, «τότε δεν γνωρίζαμε τα πράγματα και υποσχόμασταν».
Βέβαια τους καλούς αυτούς αγωνιστές τους ενοχλεί καθημερινά ο διάβολος και δεν τους αφήνει να αγιάσουν.
Και ο σύγχρονος διάβολος είναι οι εφημερίδες και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που ευχαρίστως φιλοξενούν και προβάλλουν ρήσεις, ανοησίες και φληναφήματα των θαμπωμένων από την εξουσία λαϊκών αγωνιστών και κυρίως ο αρχιδιάβολος, η τηλεόραση με τα παράθυρα της και τους ρεπόρτερ της που τείνουν τα μικρόφωνα στους λιγωμένους για προβολή, ενώ οι κάμερες ακούραστες καταγράφουν τα λόγια και τις προτάσεις των επαναστατημένων αριστερών.
Όλοι αυτοί, όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε, παρακολουθώντας τα ΜΜΕ και δη την τηλεόραση, μοχθούν και ιδρωκοπούν στα κανάλια καθημερινώς, σκληρά και δωρεάν εργαζόμενοι γι’ αυτά.
Τώρα μη ρωτάτε πότε δουλεύουν στα υπουργεία τους και στα άλλα κυβερνητικά πόστα, γιατί η απάντηση είναι απλή: δεν ασχολούνται με δευτερεύοντα θέματα.
Ακούσατε ποτέ να γίνεται λόγος για ανάπτυξη της οικονομίας, για επενδύσεις, για μέριμνα για τους ανέργους, για προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων -που λυσσασμένα ζητούν οι δανειστές- για συμμέτοχη στο πακέτο επενδύσεων Γιούνκερ, των 315 δις ευρώ;
Τα κανάλια τους καταβροχθίζουν σιγά-σιγά και τους μετατρέπουν σε αργόσχολους συζητητές καφενείων, όπως ακριβώς μετασχημάτισαν τον επιστήμονα, και ακόμη υπουργό Οικονομικών, σε σταρ και νούμερο των εφημερίδων και των καναλιών της Ευρώπης.
Αλήθεια, πόσο δίκιο είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν μας έλεγε «οι συχνές εμφανίσεις στην τηλεόραση βλάπτουν, να βγαίνετε αραιά και που, όταν έχετε κάτι σημαντικό να πείτε».
Όλοι λαλούν στις τηλεοράσεις, ενώ οι καθαρόαιμοι κομμουνιστές, όπως ο αρχηγός της αριστερής πλατφόρμας, στέλνουν μέσω αυτών σκληρά τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση -και προς τον υπουργό εαυτό τους- τονίζοντας ότι η συμφωνία με τους δανειστές «πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του Σύριζα».
Αλλά ποιο πρόγραμμα, όταν ξέχασαν τον υπεσχημένο 13ο μισθό, στους χαμηλοσυνταξιούχους, όταν λησμόνησαν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, όταν επαναφέρουν με τιμές τον καταραμένο ΕΝΦΙΑ, γιατί θα δώσει στον τρύπιο προϋπολογισμό τους 2,6 δις ευρώ. Για τον λαό δεν κάνουν τίποτα.
Αντίθετα, κατεδαφίζουν την παιδεία στο σύνολο της τώρα που κυρίως η ανωτάτη εκπαίδευση είχε αρχίσει να ανέρχεται, καταργούν την ελπίδα των φτωχών μαθητών πού λέγεται πειραματικά και πρότυπα σχολεία, εγκατέλειψαν στην τύχη τους την υγεία και τη δικαιοσύνη, μπλόκαραν τις ιδιωτικοποιήσεις που θα έδιναν δουλειά στους ανέργους, κατάντησαν άνεργους τους μεταλλωρύχους των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, κατακρεουργούν την ιδιωτική οικονομία, κοντεύουν να τσακωθούν με τους Κινέζους επενδυτές της Cosco, έδιωξαν με την ανερμάτιστη πολιτική τους 36 δις ευρώ από τις τράπεζες τους τελευταίους 4 μήνες, ενώ η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραχώρησε ήδη σε 4 δήμους 12 στρέμματα από το Ελληνικό -φιλέτο τής Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- για να γίνουν σκουπιδότοπος -αίσχος-, προκαλώντας τις αντιδράσεις των δημάρχων.
Τις τελευταίες ημέρες, εν όψει μιας σκληρής συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές, όλοι στον Σύριζα αναζητούν ένα άλλοθι: την προσφυγή στις εκλογές ή σε ένα δημοψήφισμα για να μεταθέσουν στους ώμους των πολιτών τις δικές τους κυβερνητικές ευθύνες.
Αλλά ο ελληνικός λαός αποφαίνεται τακτικότατα μέσω των δημοσκοπήσεων και ζητά παραμονή στο ευρώ και στην ΕΕ.
Αυτά τα διασφαλίζει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές.
Έξαλλου οι εκλογές, καθώς και το δημοψήφισμα, δεν μπορούν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στις σελίδες και στα θέματα μιας νέας συμφωνίας.
Καιρός η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, χωρίς εκλογές ή δημοψήφισμα που θα καταστρέψουν περαιτέρω την οικονομία.
Άλλωστε οι εταίροι-δανειστές, όπως το είπαν ρεαλιστικά και κυνικά, σέβονται όλους τους λαούς, άλλα οι διαπραγματεύσεις βασίζονται σε άλλα δεδομένα χρωστάμε λόγω σπάταλων και ανίκανων κυβερνήσεων 320 δις ευρώ. Αυτό είναι όλο.
Παναγιώτης Μποκοβός

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This