9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Έντονοι τριγμοί σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας

Ο Ελληνικός Λαός ψάχνει για έναν «Νοικοκύρη» που
θα συμμαζέψει την χώρα – Επί του παρόντος παρακολουθεί
την συνέχιση μίας απέραντης πολιτικής ασυναρτησίας

VOULH.3(150)
Κάτι δεν πάει καλά στην Κυβέρνηση. Χρειάζεται ίσως πρόσωπα περισσότερης κοινωνικής αποδοχής.
Δεν μπορεί η Αριστερά να σηκώσει στις πλάτες της τα μέτρα λιτότητος, που μέχρι χθες κατηγορούσε. Γι’ αυτό σημειώνονται αυτές οι αντιδράσεις.
Και όλα αυτά όταν ένα μεγάλο τμήμα της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης έχει στραφεί κατά της Ελλάδος, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να επιδιώκει ανοιχτά την εκδίωξη της χώρας μας από την Ευρωζώνη.
Το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει ισχυρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες βουλευτές ότι δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας να προσφύγει στην διεξαγωγή εκλογών διότι επιθυμεί να βάλει σε τάξη ορισμένα απείθαρχα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως και στον χώρο της Αντιπολιτεύσεως είναι έντονοι οι τριγμοί.
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν την συμφωνία, ο Πρόεδρος κ. Μεϊμαράκης, συναντήθηκε με τους βουλευτές της επαρχίας, προκειμένου να χαράξει την στάση που θα τηρήσει το κόμμα του, όταν έλθει προς ψήφιση το επίμαχο θέμα της φορολογήσεως των αγροτών.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση καλεί την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την σημασία του πρωτογενούς τομέως για την ελληνική οικονομία και επισημαίνει ότι οι Έλληνες αγρότες υπέστησαν σημαντικές περικοπές στον βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.
Υπενθυμίζεσαι ότι οι σχετικές διατάξεις που απεσύρθησαν προέβλεπαν, μεταξύ άλλων, την σταδιακή κατάργηση των φοροαπαλλαγών, όπως και την κατάργηση της επιδοτήσεως του πετρελαίου, την αναπροσαρμογή του συντελεστή από 13% σε 26% και την αύξηση προκαταβολής φόρου σε επίπεδα υψηλότερα του 27,5%.
Σκληρή γραμμή τηρεί και το ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας ότι δεν θα υπερψηφίσει την συμφωνία και τα σuγκεκριμένα μέτρα όταν έρθει στην Ολομέλεια.
Άρα η κατάστασις για το σύνολο του κόσμου προμηνύεται αρκετά δυσάρεστη.
Μπροστά στον φόβο να χάσει και άλλους βουλευτάς στις κρίσιμες ψηφοφορίες, η Κυβέρνηση θα οδηγηθεί εκούσα άκουσα ακόμη και την πρώτη εβδομάδα τού Αυγούστου σε υποχωρήσεις.
Ευρωπαίος αξιωματούχος, πάντως, δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά προσέθεσε ως αίτημα την υιοθέτηση νομοσχεδίου για μορατόριουμ κατά του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας.
Μέτρο που αποτελεί ανακούφιση για πολλούς που δανειοδοτήθηκαν και που έφθασαν στο τραγικό σημείο να υποθηκεύσουν ακόμη και την μοναδική τους κατοικία.
Η ελληνική Κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα ανοίξει μέτωπα αυτή την εποχή, γιατί καλώς ή καλώς συνεχίζει να σκέπτεται την επανεκλογή της.
Ο ελληνικός λαός σχεδόν πάντοτε διαθέτει την σοφία να ψάχνει για έναν νοικοκύρη ο οποίος ανατάσσει την χώρα έπειτα από μία παρατεταμένη περίοδο αφασίας.
Στην παρούσα φάση οι πολίτες παρακολουθούν απλώς μιά εσωτερική πολιτική ασυναρτησίας, ενώ εξελίσσεται μία κρίση πέραν του έλεγχου εκείνων που τη δημιούργησαν.
Ορισμένοι θα αναφερθούν στο έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας που υφίσταται, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.
Άλλοι θα αποδώσουν την οξύτατη ρητορική αντιπαράθεση σε μία «θεατρικότητα», στοιχείο απαραίτητο του κοινοβουλευτισμού, αν και το παρεχόμενο θέαμα είναι χαμηλής ποιότητος.
Ίσως κάποιοι ομιλήσουν τέλος για αδιέξοδο του συστήματος και πλήρη έκπτωση του πολιτικού κόσμου της χώρας.
Η Ελλάδα χρειάζεται να αποκτήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων, σε ό,τι άφορα την δημοσιονομική της κατάσταση, αλλά και το επενδυτικό της κλίμα.
Γι’ αυτό δεν αρκεί το πρόγραμμα σταθεροποίησης που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση.
Οι ατυχείς χειρισμοί ορισμένων υπουργών στο θέμα αίφνης του λιμανιού δημιουργούν κρίσεις στις αγορές και παράλληλα πλήττουν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.
Η έμμονη σε μη ρεαλιστικές προεκλογικές δεσμεύσεις μπορεί να αποδειχθεί μοιραία και να επηρεάσει τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η χώρα μας διεθνώς, σε μιά στιγμή που βρίσκεται στο μικροσκόπιο και κρίνεται αυστηρά.
Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της ας φροντίσουν για την ενότητα του κόμματος. Τα άλλα όλα θα βρεθούν.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This