Τις «Εκκλησιάζουσες», μια πολιτική κωμωδία-σάτιρα από τις πιο χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο το φετινό καλοκαίρι, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου.
Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Έτσι οι Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία.
Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη.
Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.
Ο ποιητής μέσα από τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.
Αριθμός ΓΕΜΗ: 054420721000
ΕΠΩΝΥΜΙΑ : ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗ ΑΕ
δ.τ. : ΔΟΚ ΑΕ
ΤΙΤΛΟΣ : elthraki.gr
ΕΔΡΑ: ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 30
ΑΦΜ 094341119
ΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :
Δ/ΝΣΗ : ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 30
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 2551026445
Email: elthraki@otenet.gr
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ : ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗ ΑΕ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ : ΚΟΝΔΥΛΗ ΜΑΡΙΝΑ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ Domain name : ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗ ΑΕ