9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Μπροστά μας 6 χαράτσια μέχρι τέλους του χρόνου

Φόρος εισοδήματος – Ειδική εισφορά αλληλεγγύης – Τέλος
επιτηδεύματος – Φόρος πολυτελείας – ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας
οχημάτων, θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2015

xeri_lefta_metrhma(150)
Ως και έξι διαφορετικούς φόρους καλούνται να καταβάλουν μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους εκατομμύρια φορολογούμενοι για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία τους.
Φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και τέλη κυκλοφορίας οχημάτων είναι τα έξι «χαράτσια» με τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Ο συνολικός λογαριασμός που υποχρεούνται να πληρώσουν ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 6,13 δισ. ευρώ!
Αύριο Παρασκευή οι φορολογούμενοι, οι οποίοι υπέβαλαν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις ως τις 18 Ιουλίου και έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη από τις τρεις δόσεις ή ολόκληρο το ποσό του φόρου εισοδήματος.
Εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επιτηδευματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και εισοδηματίες, οι οποίοι υπέβαλαν ηλεκτρονικά τις φορολογικές δηλώσεις τους έως τις 18 Ιουλίου και έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSnet, θα αναγκαστούν να προσέλθουν και να στριμωχτούν σε «ουρές» στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) για να πληρώσουν την πρώτη από τις τρεις δόσεις ή ολόκληρο το ποσό ενός έως και τεσσάρων διαφορετικών φόρων που αναγράφονται στα εκκαθαριστικά (φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης).
Εντός του ερχόμενου μήνα θα κληθούν να καταβάλουν την πρώτη δόση των φόρων του εκκαθαριστικού της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή να εξοφλήσουν εφάπαξ τους φόρους αυτούς όσοι υπέβαλαν ή θα έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις από τις 19 Ιουλίου ως τις 26 Αυγούστου. Για τους φορολογουμένους αυτούς η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης ή την εφάπαξ εξόφληση των φόρων του εκκαθαριστικού λήγει στις 31 Αυγούστου.
Οι δύο επόμενες δόσεις για όλους τους παραπάνω λήγουν στο τέλος Σεπτεμβρίου και στο τέλος Νοεμβρίου.
Εντός του φθινοπώρου θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του έτους 2015.
Τέλος, εντός του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου όλοι οι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2016.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This