9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, April 20, 2024

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΓΩΓΟΥ “ΤΑΡ” ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Προχωρεί το σχέδιο τηλεθέρμασνης των οικισμών Κήπων – Πέπλου – Φερών
από την θερμική ενέργεια του Σταθμού συμπίεσης Φυσικού Αερίου στον Σταθμό
Κήπων του ΤΑΡ – Επιστολή του Δήμου Αλεξ/πολης και προς ΔΕΣΦΑ-ΡΑΕ

stathmos_sympieshs_fysikou_aeriou

falekas
Ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα αναδείξει τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας, προωθείται αθόρυβα και συστηματικά από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Οι τακτικοί αναγνώστες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα της αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Αρίστεινου – Λουτρών, το οποίο για τον Αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννη Φαλέκα, αποτελεί στόχο ζωής.
Η προσπάθεια του κ. Φαλέκα, γίνεται σε πολλαπλά επίπεδα.
Και υπάρχουν πλέον καλά νέα αφού ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εξασφαλίζει Ανταποδοτικά οφέλη από την διέλευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ
Έτσι λοιπόν κατετέθη μελέτη σκοπιμότητος για κατασκευή του έργου

Τηλεθέρμανσης Φερών του ∆ήμου Αλεξανδρούπολης ώστε να αξιοποιήσει την απορριπτόμενη θερμική ενέργεια του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου Κήπων του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή των Φερών για την ανάπτυξη συστήματος τηλεθέρμανσης για τον οικισμό των Φερών με παράλληλη ανάπτυξη θερμοκηπιακών μονάδων.
Περιγραφή έργου
Η τροφοδότηση του οικισμού θα γίνει από τις εγκαταστάσεις του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου Κήπων του αγωγού ΤΑΡ. Στην περιοχή του σταθμού θα προβλεφθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις παραλαβής και μεταφοράς της θερμικής ενέργειας με την τηλεθέρμανση.
Θα κατασκευαστεί αγωγός μεταφοράς (προσαγωγή και επιστροφή) μέχρι τον οικισμό , συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων διατάξεων αντλιών κυκλοφορίας και λοιπών υποστηρικτικών διατάξεων.
Ο αγωγός θα διέλθει κατά κανόνα από υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους της περιοχής.
Η εγκατάσταση τηλεθέρμανσης που εξετάζεται σχεδιάζεται να τροφοδοτήσει τον οικισμό με θερμότητα για θέρμανση χώρων και παρασκευή θερμού νερού χρήσης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετείχε και στη δημόσια διαβούλευση επί του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) 2015-2024.
Γι’ αυτό τον λόγο εστάλη επιστολή προς ΔΕΣΦΑ-ΡΑΕ όπου ζητούνται τα εξής:
Παρακαλούμε στην Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ), 2015-2024 να εξεταστεί εδώ στην περιοχή μας η συμβολή σας για τοπική ανάπτυξη και η πλήρης εκμετάλλευση για καλό σκοπό της θερμικής ενέργειας λόγο της κατασκευής του σταθμού συμπίεσης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ενόψει των παραπάνω έργων ο Δήμος να εξετάσει και να ετοιμάσει δίκτυα τηλεθέρμανσης οικιακά ή αγροτικών παραγωγικών επενδύσεων.
Οι περιοχές των Κήπων-Πέπλου-Φερών έχουν τεράστια ανάγκη από έργα που μπορούν να δώσουν μια παραγωγική ώθηση για ανάπτυξη επενδύοντας στα οφέλη της θερμικής ενέργειας που ούτως ή άλλος στα έργα σας θα παραχθεί.
Για αυτό παρακαλούμε να εξετάσετε εάν είναι δυνατόν να προστεθεί στη παράγραφο 2.2.1.3. Σταθμός Συμπίεσης στους Κήπους και M/P σταθμοί να υπάρχει δυνατότητα διάθεσης δωρεάν ζεστού νερού χρήσης, μέσω εναλλάκτη θερμότητας, στα όρια της εγκατάστασης, προς τον οικείο Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ επιχαίρει γι’ αυτές τις εξελίξεις, που όταν υλοποιηθούν θα αλλάξουν επί τα βελτίω, τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας.

spot_img
spot_img
Saturday, April 20, 2024

Latest News

Υποτροφία για την Αμερική πέτυχε ο Εβρίτης Αναστάσης Βασιλειάδης!

Μεγάλη επιτυχία για τον καταγόμενο από τις Φέρες, μαθητή Λυκείου - Τα επόμενα βήματά του O Έβρος βγάζει σπουδαία μυαλά,...

More Articles Like This