9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Έβαλαν πρόστιμο 300.000 ευρώ για αδέσποτα σκυλάκια 

Το εξοντωτικό πρόστιμο επιβλήθηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία στο Φιλοζωικό Σωματείο “ΚΙΒΩΤΟΣ” Αλεξανδρούπολης για δέκα αδέσποτα κουτάβια – Στα άκρα η αντιπαράθεση μεταξύ φορέων  

KOUTAVIA-PANERI

Την τιμωρία του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης με την επιβολή ενός εξοντωτικού προστίμου ύψους 300.000 ευρώ προς τον πρόεδρο του Θεόδωρο Ράπτη επιδιώκει η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης οδηγώντας στα άκρα την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των φορέων σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων της περιοχής.

Η αντιδικία ανάμεσα στην «Κιβωτό» και την δημοτική αρχή – για όσα δεν κάνει για τ’ αδέσποτα ζώα – οδήγησε το Α.Τ. Αλεξανδρούπολης να βεβαιώσει στις 16 Σεπτεμβρίου 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για κάθε ένα από τα δέκα κουτάβια που η «Κιβωτός» φιλοξενούσε στο γραφείο της.

- Advertisement -

Ο Θεόδωρος Ράπτης που μίλησε στο www.zoosos.gr εξήγησε ότι αρχές Μαΐου βρήκαν πεταμένα έξω από το γραφείο, που τους έχει παραχωρηθεί στο εγκαταλελειμένο παλιό νοσοκομείο της πόλης, πεταμένα τα 10 σκυλάκια ηλικίας από δύο έως εννιά μηνών.

Ως όφειλαν δεν πέταξαν τα ζώα στον δρόμο και μέχρι να βρεθούν εκείνοι που θα ήθελαν να τα υιοθετήσουν τα κράτησαν εκεί δίνοντας τους τροφή, νερό και παρέχοντας τους περίθαλψη και αποπαρασίτωση.

Τα σκυλιά εμβολιάστηκαν, τα μεγαλύτερα σε ηλικία στειρώθηκαν και η «Κιβωτός» για να μην πετάξει στο δρόμο αυτά τα πλάσματα ζήτησε την παραλαβή τους από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης κάτι που οι αρμόδιες υπηρεσίες ουδέποτε έπραξαν.

Γι’ αυτό και στον χώρο του εγκαταλελειμένου νοσοκομείου αναγκάστηκαν να φιλοξενούν τα ζώα τα μεγαλύτερα από τα οποία ζούσαν σε περιφραγμένο χώρο εντός του κτιρίου υπό την αιγίδα τους.

Όμως στις 8 Μαΐου μετά από καταγγελία την οποια κατέθεσαν 27 κάτοικοι της περιοχής – που ενοχλήθηκαν από την παρουσία των ζώων εκεί τα οποία κάποιοι συντοπίτες τους πέταξαν για να ξεφορτωθούν – η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία έκανε έλεγχο.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν πλήρως ενημερωμένα τα βιβλιάρεια υγείας των κουταβιών και έγιναν συστάσεις για την απομάκρυνση τους από τον χώρο ενώ στις 23 Ιουνίου βεβαιώθηκε στον σύλλογο διοικητικό πρόστιμο 4.100 ευρώ για το οποίο η «Κιβωτός» έκανε ένσταση παρουσιάζοντας και τα βιβλιάρια και τις καταθέσεις των κτηνιάτρων, που είχαν εξετάσει τα σκυλιά, αλλά τονίζοντας κυρίως ότι δεν τους ανήκουν τ’ αδέσποτα που καθένας πετάει για να ξεφορτωθεί και δεν γίνεται να επιβαρύνονται με πρόστιμα επειδή φροντίζουν ζώα και δεν τα εγκαταλείπουν.

Στις 28 Αυγούστου, όπως εξήγησε ο κ. Ράπτης στο www.zoosos.gr, η Κτηνιατρική Υπηρεσία μετά από άλλη μια καταγγελία – ανώνυμη αυτή τη φορά – προχώρησε σε νέο έλεγχο και διαπίστωσε ότι τα κουτάβια που οι εθελοντές φρόντιζαν δεν είχαν ενημερωμένα βιβλιάρεια υγείας και ζήτησε από την Αστυνομία στις 16 Σεπτεμβρίου να επιβάλει διοικητικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ για κάθε σκυλί επειδή ο χώρος που φιλοξενούνται κρίθηκε ακατάλληλος και αυτό συνιστά κακοποίηση.

Η «Κιβωτός» προσέφυγε στην Εισαγγελία υποβάλλοντας ένταση ενώ πριν από μερικές μέρες κατέθεσε και μήνυση εναντίον του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς στις 2 Σεπτεμβρίου παραδόθηκαν – με πρωτόκολο – πέντε κουτάβια στον Γιάννη Μουτουσίδη, προϊστάμενο του Τμήματος Καθαριότητας τα οποία στην συνέχεια βρέθηκαν πεταμένα στο λιμάνι – χωρίς να έχει τηρηθεί διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία για την επανένταξη τους – ενώ το πέμτο σκυλί εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένο στον δημοτικό χώρο στάθμευσης.

Π.Φ.Π.Ο.:

Να σταματήσουν οι διώξεις

Για πρωτοφανείς ενέργειες από τις εμπλεκόμενες αρχές και για ενέργειες που αποπνέουν εκδικητικότητα δόλο και έχουν ως στόχο την εξουθένωση του Φιλοζωικού Σωματείου «ΚΙΒΩΤΟΣ» Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.).

Η Π.Φ.Π.Ο. στην ανοιχτή επιστολή της διαμαρτυρόμενη για το παράλογο πρόστιμο επισημαίνει: «Το αποκορύφωμα αυτών των επαίσχυντων ενεργειών κατά του φιλοζωικού σωματείου ήταν η κοπή προστίμου 300.000 ευρώ στον πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Θεόδωρο Ράπτη γιατί στα βιβλιάρια 10 κουταβιών, τα οποία περιέθαλπαν μετά από εγκατάλειψή τους στα γραφεία του Φιλοζωικού δεν ανεγράφετο η αποπαρασίτωσή τους (!) και ενώ τρία εξ αυτών ήταν στειρωμένα και με ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ) στο όνομα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η εμπάθειά τους είναι τόση που δεν θα εκπλαγούμε, αν το επόμενο βήμα τους θα είναι να τον κλείσουν στην φυλακή. Είναι προφανές και πρόδηλο, ότι κάποιοι από την Εισαγγελία, Αστυνομία τον Δήμο καθώς και κτηνίατροι, του δημοσίου και ιδιώτες, επιθυμούν την εξόντωση των εθελοντών του συλλόγου, την κάμψη του φρονήματός τους, την σίγαση της φωνής τους ενάντια στα κακώς κείμενα με τα αδέσποτα ζώα στην Αλεξανδρούπολη.

Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να έχουν όλη την φιλοζωική κοινότητα ενάντιά τους και δίπλα στα δοκιμαζόμενα μέλη και εθελοντές του συλλόγου. Αλήθεια γιατί με την ίδια σπουδή, μεράκι και πάθος δεν διώκουν εκατοντάδες πολίτες που έχουν σε άθλιες συνθήκες τα κατοικίδιά τους και βάλουν με τόση εμπάθεια κατά ανθρώπων που έχουν αναλώσει εθελοντικά την ζωή τους στην προστασία των ζώων αντί να τους περιβάλλουν με σεβασμό και αγάπη;

Η Εισαγγελία γιατί δεν έδειξε την ίδια σπουδή για το κουτάβι το οποίο περιέθαλπε η Κιβωτός, που το απομάκρυναν οι υπηρεσίες του Δήμου από το φιλοζωικό σύλλογο και αυτό βρέθηκε στην συνέχεια, (5 ημέρες περίπου) θανάσιμα πληγωμένο σε δρόμο της πόλης;

Ποιες είναι οι ενέργειες της Εισαγγελίας, του Δήμου, της Κτηνιατρικής για την αποθήκη ψυχών που έχουν μεταβάλλει και με πλείστες όσες παρανομίες το δημοτικό κυνοκομείο; Αιδώς Αργείοι.

Η Ομοσπονδία μας καλεί όλες τις ανωτέρω εμπλεκόμενες Αρχές να σταματήσουν τώρα, άμεσα να διώκουν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ φιλόζωους πολίτες. Καλεί ΟΛΟΥΣ να βάλουν στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν και να προτάξουν αυτά που τους ενώνουν.

Και αυτά δεν μπορεί να είναι άλλα από την από κοινού προσπάθεια για την φροντίδα των ζώων την προστασία της ζωής των και την ομαλή συμβίωση τους με τους ανθρώπους. Κάθε άλλη ενέργεια δεν τιμά κανένα, είναι ντροπή και όνειδος» καταλήγει η Π.Φ.Π.Ο.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This