9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Απαιτείται τώρα ευρεία συναίνεσις 

Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να πράξει όλα όσα δεν εφάρμοσε κατά την προηγούμενη θητεία του – Να επιλέξει συνεργασίες και να λάβει δύσκολες αποφάσεις  

TSIPRAS-VOULH-SKEPTIKOS

Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας θα πρέπει τώρα να μπει ένα τέλος και στην μικροπολιτική αντιπαράθεση των τριών τελευταίων εβδομάδων.

Διότι όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί πόσο περιττή και αντιπαραγωγική υπήρξε αυτή η αναμέτρηση.

Ενδεχομένως το μόνο θετικό είναι ότι απομακρύνθηκαν από την Κυβέρνηση τα πλέον ακραία εξτρεμιστικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό που συγκέντρωσαν ο Παν. Λαφαζάνης και όσοι τον ακολούθησαν αποδεικνύει ότι ουδέποτε οι ψηφοφόροι επιθυμούσαν την εφαρμογή του προγράμματος με το  οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη τον περασμένο Ιανουάριο.

Απλώς ψήφισαν τον κ. Τσίπρα, ο οποίος πολύ ευφυώς και κατά την τελευταία φάση της προσφάτου προεκλογικής εκστρατείας προέβαλε το σύνθημα: «Ψηφίζουμε Πρωθυπουργό».

Σήμερα όμως, ως Πρωθυπουργός πλέον, θα κληθεί να πράξει όλα όσα απέτυχε να εφαρμόσει κατά την προηγουμένη θητεία του, κατά την διάρκεια τής όποιας έβλεπε το κόμμα του να αποσαθρώνεται.

Θα πρέπει να επιλέξεί συνεργασίες και να λάβει τις δύσκολες αποφάσεις τις οποίες απέφυγε κατά την προηγουμένη περίοδο.

Έν ολίγοις, να συμπεριφερθεί ως ηγέτης.

Δυστυχώς, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν έδειξε την παραμικρή προσπάθεια βελτιώσεως του «ηγετικού» προφίλ του.

Για τον-λόγο αυτό δικαιολογούμεθα να περιμένουμε πέραν από μικροπολιτικά παιχνίδια ισορροπιών στην συγκρότηση της κυβερνήσεως μια συνεπή προσπάθεια για την διαμόρφωση κλίματος ευρύτερης συναινέσεως.

Ανάλογη αυτή που επετεύχθη στις τελευταίες ψηφοφορίες για την συμφωνία την οποία κακήν-κακώς έφερε ο κ. Τσίπρας από τις Βρυξέλλες.

Και εδώ θα απαιτηθεί να διαδραματίσει τον θεσμικό του ρόλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρέπει να αναδειχθεί στον καταλύτη των ισορροπιών που θα διαμορφώσουν την πολιτική η οποία είναι απαραίτητο, χωρίς καθυστέρηση, να εφαρμοσθεί.

Αρκετό χρόνο χάσαμε εξ αίτιας των μιροκομρατικών στρουθοκαμηλισμών.

 

 

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This