9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΑ… ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ

Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι τα επώδυνα φορολογικά μέτρα θα περάσουν… απαρατήρητα – Θαρρείς και θα εφαρμοσθούν σε… άλλη χώρα – Όταν στο χειρουργείο κόβουν το άλλο πόδι, για να μην διαμαρτύρεται ο άτυχος ασθενής  

XEIROURGEIO2

Φαντασθείτε ότι ένας ασθενής πηγαίνει στο νοσοκομείο επειγόντως. Έχει σοβαρότατο πρόβλημα στο ένα πόδι.

Οι γιατροί το εξετάζουν, η όψις τους σκοτεινιάζει, αποσύρονται σε σύσκεψη και, εν τέλει του ανακοινώνουν ότι το πόδι πρέπει να κοπεί. Να ακρωτηριασθεί.

Ο ασθενής δεν μπορεί να παραδεχθεί μία τόσο δυσάρεστη αλλαγή στην ζωή του, διαμαρτύρεται εντόνως, πέφτει σε κατάθλιψη και δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του Νοσοκομείου.

Συμβαίνει όμως να είναι η ώρα επισκέψεως φοιτητών εκπαιδευομένων, υπό τις οδηγίες νεαρού διευθυντού τμήματος, ο οποίος δεν έχει ιδέα από χειρουργική, αλλά προάγεται συνεχώς. Το βασικό του προσόν είναι ότι … «λάμπει».

Ο «λάμπων» ηγήτωρ χαμογελά και ανακοινώνει ότι έχει την λύση που θα αποφύγει το κόψιμο του ποδιού του δυστυχούς.

Η ευρηματική λύση βαπτίζεται: «Ισοδύναμο».

Έκπληκτοι οι εκπαιδευόμενοι χειροκροτούν με χαμόγελα ικανοποιήσεως.

Ποια είναι η μαγική ισοδύναμη λύσις; Θα του κόψουν το άλλο!

Η σουρρεαλιστική αυτή λύσις, όσο και να φαίνεται φαιδρή, περιγράφει, με χειρουργική ακρίβεια, την μεγάλη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των συμφωνηθέντων των «μνημονίων». Συμφωνηθέντων μετά τις …αιματηρές «διαπραγματεύσεις» την ώρα που η οικονομία κατρακυλούσε, ασυγκράτητα, όλο και πιο γρήγορα.

Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι τα επώδυνα μέτρα θα περάσουν περίπου απαρατήρητα, διότι θα αντικατασταθούν μα άλλα …ισοδύναμα.

Όπου τα «ισοδύναμα» είναι σε μία άλλη χώρα, ένα είδος αποταμιευμένου κεφαλαίου, μία εφεδρεία «για μία ώρα ανάγκης». Συγχρόνως αυτός ο εσμός, το συνονθύλευμα, που λάμπει από ευτυχία και δεν μπορεί να συγκρατήσει την αγαλλίασή του που νίκησε, συνεχίζει σήμερα (24/9) να αποκαλεί «μνημονιακούς», καταστροφείς, όσους σκέπτονται να βρούν τρόπους να προσεγγίσουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, που απεχθάνονται.

Το ανάποδο θέλουν. Πως θα βρούν τρόπους να μην τα εφαρμόσουν. Δεν θα κάνουμε αυτό που είπαμε αλλά κάτι που μοιάζει, κάπως.

Υπάρχει ένα τεράστιο ενυδρείο όπου κολυμπάνε – εν αναμονή – τα αζήτητα άχρηστα και τα καταστροφικά, όπου ο λάμπων Τσίπρας αλιεύει τους «συνεργάτες» του. Πρώτο κριτήριο η ακαταλληλότητα.

Πόσο έψαξε να βρεί , στην προηγούμενη “Dream team” τον πιο επιδέξιο Υπουργό Οικονομικών; Την Πρόεδρο της Βουλής; Και το σύνολο των αποσχισθέντων της ΛΑΕ;

Αλλά και στην παρούσα ομάδα. Έψαξε πολύ για να βρεί τον πιο κατάλληλο υπουργό για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ;

Όταν έχει κάνει σημαία την καταπολέμηση της Διαπλοκής χρειάστηκε μεγάλη έρευνα για να ανακαλύψει ποιος έκανε τεράστια περιουσία με πολυετείς εργολαβίες δημοσίων έργων. Δίπλα του είναι. Και ήταν.

Μετά την καταστροφή των πανεπιστημίων από πολύμηνες καταλήψεις και απανάκαμψη των αιωνίων δολιοφθορέων, χρειάστηκε μεγάλη έρευνα και αξιολόγηση για να επιλέξει τον υπεύθυνο για να του αναθέσει ακριβώς αυτό, το καθήκον, του οριστικού «τελειώματος» του θεάρεστου αυτού έργου;

Πως θα ενθαρρύνει τις απαραίτητες ξένες επενδύσεις; Μα είναι ολοφάνερο! Επιβραβεύοντας την παρακώλυση, έως την κατάργηση, νέων.

Ποιος «ισοδύναμος» θα ολοκληρώσει την επένδυση στα αεροδρόμια;

Τι θα γίνει με τον ΦΑΠ; Ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος για την επαναπρόσληψη των επιόρκων απολυθέντων; (με προσωπικό συμφωνηθέν όφελος.) Βεβαίως, εδώ είναι, και πολύ χαμογελαστός και ωραίος.

Ποιος σας είπε ότι έχουμε άλλη κυβέρνηση έπειτα από εκλογές;

Άλλος ένας ανασχηματισμός είναι. «Αναδόμηση», κατά Ανδρέα Παπανδρέου. Μια μερίδα από τα ίδια.

Στην αρχή του κειμένου αναφέρεται (ως λύση στο πρόβλημα ασθενούς που πρόκειται να του κόψουν το πόδι), το κόψιμο του άλλου. Είναι ένα ισοδύναμο.

Είναι μάλιστα λύσις απολύτως ανώδυνη για το πόδι που δεν κόβεται – όπως η φορολογία των …άλλων.

Δεν υπολογίζεται όμως ότι το πόδι με την γάγγραινα πρέπει να κοπεί ούτως ή άλλως.

Έτσι με τά το κόψιμο του «ισοδύναμου» ποδιού. Ο δυστυχής ασθενής, θύμα του χαρισματικού, λάμποντος, νεαρού γιατρού θα μείνει χωρίς πόδια…

Πλοίαρχος Ε.Ν., Συγγραφέας

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This