9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η σημερινή τραγωδία που ζούμε με τα Μνημόνια και την άγρια φορολογία, είναι αποτέλεσμα της διόγκωσης και διαφθοράς ενός παρασιτικού και διάσπαρτου Δημόσιου Τομέα – Απομυζούν πόρους που δεν υπάρχουν

KATATHESH-FOROLOGIKHS-DHLOSHS

Παρατηρώντας τη διαδρομή τού Ελληνικού Κράτους, ιδιαίτερα από τη μεταπολίτευση και μετά, με οποιοδήποτε κόμμα στη διακυβέρνηση τής χώρας, διαπιστώνεις τήην προσηλίαση όλων των κομμάτων εξουσίας στο μοντέλο του σχεδόν απόλυτου κρατισμού.

Η λειτουργία ατελείωτων κρατικών οργανισμών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, οδήγησε και οδηγεί στην κατασπατάληση των εθνικών πόρων.

Αποτέλεσμα η συντήρηση ενός αδηφάγου, παρασιτικού, αντιπαραγωγικού και εν πολλοίς διεφθαρμένου Δημόσιου Τομέα που διαχρονικά αποτελεί την ιερή αγελάδα.

Η πελατειακή σχέση, ιδιαίτερα των βουλευτών επαρχίας με τους ψηφοφόρους για μια θέση εργασίας στο Δημόσιο, αποτέλεσε για δεκαετίες ολόκληρες όνειρο ζωής και επαγγελματικής αποκατάστασης για μεγάλη μερίδα Ελλήνων.

Από όλες αυτές τις στρατιές των Δημοσίων Υπαλλήλων, στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, πολύ λίγοι ήταν και είναι αξιόλογοι, επαρκώς καταρτισμένοι, εξυπηρετικοί και παραγωγικοί.

Η σημερινή τραγωδία πού ζούμε με τα Μνημόνια κ.λπ. δεν είναι τίποτα άλλο παρά αποτέλεσμα της διαφθοράς και ενός υπέρμετρα διογκωμένου παρασιτικού και δαπανηρού Δημόσιου Τομέα.

Παράγουμε ελάχιστα, ενώ έχουμε τεράστιες δαπάνες..

Τονίζω και πάλι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος Ελλήνων είναι βολεμένο στο Δημόσιο με παραγωγικότητα ελάχιστη έως μηδενική.

Πρέπει να αντιληφθούν, επιτέλους, όλοι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι δαπανηρό και αναπαραγωγικό.

Πρέπει να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλου.

Απομυζούν πόρους που κάποτε μπορεί να υπήρχαν και πού τώρα όμως δεν υπάρχουν.

Το ανοσιούργημα που έγινε, να οδηγηθούν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργάτες, ενώ κανείς μα κανείς δεν τολμά να βάλει σε τάξη το Δημόσιο με τις τεράστιες δαπάνες του, είναι η αίτια του κακού.

Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι η ύφεση βαθαίνει όλο και περισσότερο.

Ο φαύλος κύκλος της συρρίκνωσης του ΑΕΠ και της, ως εκ τούτου, μείωσης των δημοσίων εσόδων μεγαλώνει.

Η φορολογία είναι αβάσταχτη, εισοδήματα δεν υπάρχουν, οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο.

Μειώστε τις δαπάνες, μειώστε το Κράτος!

Δώστε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί, να παράγει πλούτο, δημόσια έσοδα και ευημερία.

Δείτε, επιτέλους, όπου και αν βρίσκεστε, είτε Δεξιά, είτε Αριστερά, είτε Κέντρο, τα επιτεύγματα των λοιπών ανεπτυγμένων Δυτικών χωρών και μιμηθείτε.

Εφαρμόστε το παράδειγμα της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Ισπανίας, που ήδη εγκατέλειψαν τα δικά τους μνημόνια ή τα εγκαταλείπουν και βγαίνουν στις αγορές.

Φτάνει ο Κρατισμός!

Το μοντέλο του χρεωκόπησε παγκόσμια μετά από 70 χρόνια αποτυχημένου και οδυνηρού, για εκατομμύρια ψυχές, πειράματος.

Ανέστης Διακοδημήτρης

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Δυστυχώς την μείωση του Δημοσίου, κανείς πολιτικός Αρχηγός δεν ομιλεί.

Όπως βέβαια δεν ομιλεί για την ανάγκη στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που παράγει τον πλούτο στην χώρα.

Στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα θεωρείται έγκλημα και διώκεται συστηματικά.

Όμως αν δεν αλλάξουμε αντιλήψεις, όσα δάνεια κι αν πάρουμε και όσα Μνημόνια και αν υπογράψουμε, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει προκοπή.

Το καταλαβαίνουν αυτό οι Ηγέτες των Ελληνικών Κομμάτων, που στις 20 Σεπτεμβρίου θα ζητήσουν την ψήφο μας;

Σ.Κ.

Προηγούμενο άρθροΤρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2015
Επόμενο άρθροΗ Ακατάφλεκτος Βάτος

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This