9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

ΜΟΝΟΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ

Σε κλοιό λαθρομεταναστών βρίσκεται η χώρα – Χιλιάδες έχουν μαζευτεί στους λόφους της Αδριανούπολης – Οι Τούρκοι δουλέμποροι τούς ξεσηκώνουν για εισβολή από τον φράχτη του Έβρου – Μείζον ζήτημα δημιουργείται, για την Εθνική μας Ασφάλεια 

FRAXTHS-LATHROMETANASTES1

Σε κλοιό λαθρομεταναστών φαίνεται πώς βρίσκεται η χώρα. Μετά τα συνεχή ναυάγια στο Αιγαίο και αφού τα ελληνικά νησιά έχουν πλημμυρίσει, οι Τούρκοι δουλέμποροι μαζεύουν τους λαθρομετανάστες τώρα στον Έβρο και προσπαθούν να τους περάσουν από τα χερσαία σύνορα στην Ελλάδα υποσχόμενοι την ασφαλή προώθηση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι αδράς αμοιβής.

Μάλιστα, οι Τούρκοι διακινητές χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα το facebook για να οργανώσουν καλύτερα τη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών στα σύνορα του Έβρου με στόχο τη μαζική αποστολή τους στην Ελλάδα.

- Advertisement -

Ζητούν δε περισσότερα χρήματα λέγοντας στους λαθρομετανάστες πώς έτσι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος πνιγμού στη θάλασσα του Αιγαίου.

Οι ελληνικές αρχές, δεδομένου και ότι πλησιάζει ο χειμώνας και θα είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα για τους Τούρκους διακινητές να περάσουν τους λάθρο μέσω του Αιγαίου στα νησιά, επιχειρούν να ανακόψουν μία προσπάθεια εισβολής από τον Έβρο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη επίσκεψη του υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Γιάγκου στη περιοχή.

Γίνεται μία προσπάθεια να αποκατασταθούν τμήματα των συρμάτινων πλεγμάτων που είχαν καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου, αλλά και να ενισχυθούν με προσωπικό και άλλα σημεία που θεωρούνται περάσματα για τους λαθρομετανάστες ή καλύτερα σημεία απ’ όπου οι Τούρκοι δουλέμποροι σπρώχνουν τους λάθρο στην Ελλάδα.

Χιλιάδες μετανάστες ή και εκατομμύρια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, όπως αναφέρουν οι ελληνικές αρχές και ψάχνουν μια διέξοδο προς την Ευρώπη.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, μετά τα αλλεπάλληλα ναυάγια και τις συνεχείς τραγωδίες στο Αιγαίο, αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα και αρκετοί από αυτούς κατευθύνονται προς τον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ύψος της Αδριανούπολης, στους γύρω λόφους, έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες λάθρο περιμένοντας προφανώς το σύνθημα από τους διακινητές να περάσουν πεζοί στην Ελλάδα, με τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας ασφαλώς να κάνουν τα στραβά μάτια.

Σχετικά δημοσιεύματα φιλοξενήθηκαν στον τουρκικό Τύπο.

Η εφημερίδα Zaman ανάρτησε στην ιστοσελίδα της δημοσίευμα με τίτλο,

«Οι Σύροι ξεκίνησαν την “πορεία ελπίδας” προς την Ευρώπη στον αυτοκινητόδρομο ΤΕΜ», το οποίο ανέφερε ότι «μετά από είδηση που διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Ελλάδα θα δεχθεί Σύρους πρόσφυγες, κύμα Σύρων κατευθύνεται προς την Αδριανούπολη μέσω του αυτοκινητόδρομου ΤΕΜ και του οδικού δικτύου D-100».

Παρόμοιο δημοσίευμα αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet:

«Περίπου 3.000 Σύροι πρόσφυγες που ήρθαν σε μεταξύ τους επικοινωνία μέσω Iντερνετ φθάνουν στην Ανδριανούπολη με μισθωμένα πούλμαν και Ι.Χ.

Η αστυνομία τούς ανέκοψε κατόπιν εντολής του υπουργείου Εσωτερικών».

Είναι ξεκάθαρο δηλαδή πώς τα κυκλώματα των Τούρκων δουλεμπόρων χρησιμοποιούν ακόμη και τα ΜΜΕ για να στρέφουν χιλιάδες λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα προβαίνοντας σε μία ιδιότυπη “πολιορκί- α”.

Και το πλέον ανησυχητικό, όπως έχει επισημάνει το “pronews.gr” είναι πώς ανάμεσα στους “λαθρο” βρίσκονται τζιχαντιστές που είναι άγνωστο αν συνεχίζουν το ταξίδι τους ή μένουν και οργανώνονται στην Ελλάδα.

Σημείωση Ε.Θ.:

Είναι προφανές ότι ο Νομός Έβρου βρίσκεται πλέον σε κατάσταση πολιορκίας.

Και η εισβολή των λαθρομεταναστών που μαζεύτηκαν στους λόφους της Αδριανούπολης, πρέπει να αναμένεται από ώρα σε ώρα.

Κατά την άποψή μας, ο Στρατός ξηράς θα πρέπει να αναλάβει δράση για την φύλαξη του φράχτη και των άλλων συνοριακών σημείων με την Τουρκία, όπως έπραξε ο Στρατός και σε άλλες χώρες όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία κ.λπ.

Τις ορδές των μεταναστών, που κατευθύνουν μεθοδευμένα τα κυκλώματα των Τούρκων δουλεμπόρων, μόνο το Στράτευμα μπορεί να σταματήσει.

Εκτός κι αν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Έβρου, που άδειασαν από προσωπικό, συμπληρωθούν κατάλληλα, με παράλληλη ενίσχυση σε τεχνικά μέσα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν το βλέπουμε να γίνεται άμεσα.

Η ευαίσθητη περιοχή των συνόρων του Έβρου, δεν πρέπει να γίνει ξέφραγο αμπέλι.

Σ.Κ. 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Στον EAST-MED προσχωρεί και η Γαλλία

Αλλάζει ριζικά το ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατ. Μεσόγειο – Απάντηση στις προκλήσεις της Άγκυρας

Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει την στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου από το… 1936!!!

Η μελέτη του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ Ναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη – Η Τουρκία να ξεχάσει την αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Θα είναι η τελευταία αλλαγή της ώρας;

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, γυρίζουμε στην χειμερινή ώρα – Η Ελλάδα δεν αποφάσισε ακόμα

Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί υπέρ του κτηνοτρόφου

Με ανακοίνωσή τους στηλιτεύουν την καταδίκη του 32χρονου από τις Φέρες – Μήπως έχει… ποινικοποιηθεί η υπεράσπιση της Πατρίδος μας; - Τιμωρία...

Για να γνωρίσουμε την ιστορία του τόπου μας

Το τζαμί - Το πρώτο Νηπιαγωγείο των Φερών - Οι Φέρες τον 17ο αιώνα

More Articles Like This