9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

ΟΜΑΔΑ ΤΡΙΑ-33: ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ 15ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΕΧΝΩΝ

DHMOTIKO-THEATRO-FIAKAS-04-05-15

Η τέχνη και ο πολιτισμός είναι το Α και το Ω μιας κοινωνίας. Είναι το αλατοπίπερο μιας πληκτικής καθημερινότητας, που δίνει όμως άλλη διάσταση στην ψυχική υπόσταση των ανθρώπων.

Εδώ στην Αλεξανδρούπολη, τον δύσκολο ρόλο της ψυχαγωγίας, μέσω του πολιτισμού, έχει αναλάβει, εδώ και τρία χρόνια, η θεατρική ομάδα ΤΡΙΑ-33.

Η ΤΡΙΑ-33 από ιδρύσεώς της, έχει παρουσιάσει δείγματα δουλειάς της, σ’όλη την Θράκη. Κατά κύριο λόγο ασχολείται με το θέατρο και με το bodycasting. Σκοπός της ΤΡΙΑ-33 και των εκπροσώπων αυτής (Χρήστος Βαλκάνης και Θοδωρής Κοσμίδης) είναι να παροτρύνει νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με το θέατρο, ως ηθοποιοί, σκηνογράφοι, χορογράφοι, μουσικοί κ.τ.λ.. Κύρια επιδίωξη είναι να ταξιδέψουν οι παραγωγές της ομάδας, σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του νομού Έβρου και όχι μόνο.

- Advertisement -

Η επιβράβευση λοιπόν γι’ αυτήν την προσπάθεια της ομάδας ΤΡΙΑ-33 ήρθε με την κατάκτηση του 2ου βραβείου για συγγραφή θεατρικού κειμένου, στον 15ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εταιρίας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου.

Η “Οικογένεια Σαντρέ” λοιπόν ήταν αυτή που δικαίωσε τους κόπους του Χρήστου Βαλκάνη. Πρόκειται για πέντε μονολόγους. Ήρωες είναι δυο γιαγιαδες μιας οικογένειας και δυο εγγόνια τους. Ο καθε ηρωας παρουσιαζει τον εαυτό του, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Γίνεται ουσιαστικά αναφορά στη σύσταση και τη λειτουργία της σημερινής σύγχρονης οικογένειας, όπου τονίζονται όλα τα αρνητικά αυτής.

Μετά από μια πληθώρα παραστάσεων που έχουν ανεβεί έως τώρα από την θεατρική ομάδα ΤΡΙΑ-33, αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους Χρήστο Βαλκάνη και Θοδωρή Κοσμίδη και σε όλους τους συντελεστές, που κατάφεραν μια τόσο σπουδαία διάκριση με την “Οικογένεια Σαντρέ” και συνεχίζουν, παρά τις όποιες δυσκολίες, την πορεία τους στον τομέα του πολιτισμού.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This