9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΣΤΡΑΤΟΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Επί ποδός και η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, προς αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών που ενδέχεται να επιχειρήσουν βίαιη είσοδο στην Ελλάδα 

LATHROMETANASTES-ADRIANOUPOLH1 SYNORIOFYLAKESΣε επιφυλακή βρίσκονται στρατός, αστυνομία και Περιφέρεια στον Έβρο, για να ελέγξουν το πιθανό κύμα λαθρομεταναστών και προσφύγων που ενδέχεται να επιχειρήσουν να μπουν στην Ελλάδα διασχίζοντας τα σύνορα με την Τουρκία.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης: «είμαστε σε ακραία επιφυλακή γιατί εκτιμούμε ότι η έλευση του χειμώνα και των ακραίων καιρικών φαινομένων θα σταματήσει τις μετακινήσεις προς τα νησιά και θα έχουμε μεγάλες πιέσεις στον Έβρο, και αυτό μας ανησυχεί».

Ο περιφερειάρχης διευκρινίζει πως η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν αποτελεί, φυσικά, προορισμό των μεταναστών μιας και αυτοί κατευθύνονται στην Βόρεια Ευρώπη και τις εκεί χώρες.

- Advertisement -

Ωστόσο, εκτιμά πως η απόφαση της Γερμανίας να μην δέχεται μετανάστες και ο φράχτης στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία αλλάζει πλήρως το τοπίο.

«Παρακολουθώ στενά το τι συμβαίνει στην περιοχή μας και το σίγουρο είναι πως τα μέτρα πρέπει να ενταθούν. Ο φράχτης είχε γείρει και από την πληροφόρηση που έχω ανασηκώθηκε σχεδόν σε όλα του τα σημεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε ο Γιώργος Παυλίδης.

Για να προσθέσει πως “εκεί ο Έβρος δεχόταν τις μεγαλύτερες πιέσεις γιατί είναι χερσαίο το έδαφος στην περιοχή του φράχτη και με την ύπαρξη αυτού δεν είναι εφικτό το να περάσεις”.

Εκατοντάδες πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία πέρασαν προχθές τη νύχτα στην ύπαιθρο κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, όπου τους σταμάτησε η αστυνομία αναφέρει το Business Insider.

Σωροί σκουπιδιών και αυτοσχέδιες τέντες υπήρχαν κατά μήκος του δρόμου κοντά στην πόλη Edirne (Αδριανούπολη), 17 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας τοποθέτησαν ακόμα και κάγκελα για να αποτρέψουν την πρόσβαση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ενώ ακινητοποίησαν και τα λεωφορεία που έρχονταν από την Κωνσταντινούπουλη στην Edirne.

Αφού πέρασαν μία κρύα νύχτα κάτω από τα αστέρια και καθώς με το φως της ημέρας η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει, πολλές οικογένειες οδηγήθηκαν πίσω στην Κωνσταντινούπουλη, όμως αρκετοί μετανάστες επέμεναν να προσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορα με κάθε τρόπο.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Οικογενειακή ξεχωριστή εμπειρία έζησαν στην Αισύμη, οι πεζοπόροι του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1ηπεζοπορία για την φετινή σεζόν για οικογένειες...

Εξωτερικές θερμάστρες σε εστιατόρια-καφετέριες

Θα επιδοτείται η αγορά τους μέσω ΕΣΠΑ, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Tην Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

Θα είναι η τελευταία αλλαγή που κάνουμε στους δείκτες των ρολογιών ή θα ακολουθήσουν και άλλες;

Η Ελλάδα απαντά με… συστήματα εδάφους στα τουρκικά “drones”

Τυφλώνουν τους τουρκικούς «κατασκόπους» στο Αιγαίο και τον Έβρο – Ενισχύεται η άμυνα της παραμεθόριας περιοχής μας – Προμήθεια σύγχρονων drone, τύπου HERON από...

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται στον Έβρο οι ένοπλες δυνάμεις

Συνεχίζεται η τοποθέτηση εμποδίων κατά μήκος του ποταμού Έβρου – Δεν αποκλείεται να έχουμε νέο «σόου» με επίσκεψη του ίδιου του Προέδρου...

More Articles Like This