9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Για πρώτη φορά εκλέχθηκαν τέσσερις Μουσουλμάνοι Βουλευτές σε Ξάνθη και Ροδόπη – Μοναδικός Χριστιανός ο Αναστ. Δημοσχάκης στον Έβρο – Το Κράτος δείχνει να υποχωρεί σε όλη την περιοχή – Να ορισθεί άμεσα Υπουργός για την Θράκη

STYLIANIDHS ALEXANDROS-KONTOS

Μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει το αποτέλεσμα στην Θράκη, όπου για πρώτη φορά εκλέγονται τέσσερις μειονοτικοί βουλευτές.

Στην Ροδόπη εξελέγησαν μόνον μειονοτικοί, οι Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι.

- Advertisement -

Στην Ξάνθη εκλέγεται και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ)

Έκπληξη προκάλεσε το ότι η ΝΔ στην Θράκη εξέλεξε μόνον έναν βουλευτή, τον κ. Αναστ. Δημοσχάκη στον Έβρο.

Η επιλογή των δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι) να κατέβουν με μειονοτικούς υποψηφίους δείχνει ότι αγνοούν τον κίνδυνο αφελληνισμού της Θράκης, καθώς σκέφθηκαν μόνο το εκλογικό κέρδος.

Και βέβαια ούτε στα καλύτερα όνειρα του Ερντογάν και του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής ήταν αυτό που συνέβη στη Θράκη με τη μη εκλογή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού.

Δυστυχώς, αυτό δεν/το κατάλαβαν ορισμένα διαδικτυακά ζώα, που ερμηνεύουν το αποτέλεσμα με εσωκομματικούς νεοδημοκρατικούς και όχι εθνικούς όρους, βγάζοντας χολή κατά των βουλευτών της Ν.Δ.

Μόνο όποιος έχει ζήσει στη Θράκη, μόνο όποιος ξέρει την καθημερινότητά της, μόνο όποιος αισθάνεται την αιώνια μοναξιά του προσφυγικού πληθυσμού της μπορεί να καταλάβει σε τι κίνδυνο μπαίνει η περιοχή.

Ο Στυλιανίδης είχε προειδοποιήσει επανειλημμένως τι σημαίνει η αποτυχία εκλογής χριστιανού βουλευτή στην περιοχή, όχι του εαυτού του, χριστιανού.

Ακόμη και σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία επέμεινε για την ανάγκη σύστασης διακομματικής επιτροπής Θράκης, εις ώτα μη ακουόντων όμως;

Τον Ιανουάριο είχε επιχειρηθεί και πάλι να εκλέξει μειονοτικό βουλευτή το Ποτάμι, με τη συμμαχία κάποιων ανοήτων των Αθηνών.

Ευτυχώς αντέδρασε τότε έως και ο Νίκος Κοτζιάς

Τώρα , πόσο υπερήφανοι νοιώθουν όλοι αυτοί που ξεγύμνωσαν την περιοχή.

Πόσο περήφανοι που άφησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες ακέφαλες, με έναν ελπιδοφόρο πλην άπειρο διπλωμάτη με θητεία στον Καναδά.

Επαναλαμβάνω: Το ζήτημα είναι η απουσία χριστιανού βουλευτή Ροδόπης από την επόμενη Βουλή.

Το Κράτος δείχνει να υποχωρεί σε όλη την περιοχή!

Η εναπομείνασα τοπική ηγεσία είναι ασθενής και για λόγους ανωτέρας βίας.

Το βάρος εκπροσώπησης του χριστιανικού πληθυσμού πέφτει βαρύ πλέον στον μητροπολίτη Μαρώνειας Παντελεήμονα, έναν φωτισμένο κληρικό, που δεν πρέπει να μείνει μόνος.

Αν θέλει ο Τσίπρας να συνειδητοποιήσει με τι είδους κίνδυνο φλερτάρει, καλό είναι να πάρει μια γρήγορη απόφαση και να ορίσει υπουργό Θράκης. Θράκης σκέτο.

Άλλωστε, έχει τον Παναγιώτη Σγουρίδη των ΑΝ.ΕΛ. στις τάξεις του, έμπειρο.

Αν επικρατήσει η αντίληψη ότι το κράτος απέρχεται από την περιοχή, τότε οι τάσεις εγκατάλειψης της Θράκης από τους κατοίκους της θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα εθνικής ασφάλειας.

Μεγάλη τρύπα.

-Κ-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This