9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Είναι πολύ “αθώα” η προσέγγιση ότι οι Μουσουλμάνοι Βουλευτές είναι Έλληνες πολίτες – Όμως αν μελετήσει κανείς την μεθόδευση της εκλογής τους, μπορεί να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα – Να περιμένουμε και την εκλογή Μουσουλμάνου Δημάρχου στην Κομοτηνή  

MOUSOULMANOI-PSHFIZOUN

Παρακολουθώ χρόνια τώρα τον βίο και την πολιτεία των μειονοτικών βουλευτών της Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, Αχμέτ Καραγιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ.

Δεν είναι από τις πλέον ακραίες φωνές της μουσουλμανικής μειονότητας, θα τους χαρακτήριζα δε και μετριοπαθείς.

- Advertisement -

Τον Ιλχάν, ο οποίος είχε οργανώσει την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη -προ διετίας- στην Κωνσταντινούπολη, τυχαίνει να τον γνωρίζω και προσωπικά από τον καιρό που ήταν στη Ν.Δ., δεν είναι ο κλασικός ισλαμιστής βουλευτής που έχουμε στο μυαλό μας.

Μιλά άπταιστα ελληνικά, χωρίς αξάν, η οικογένειά του είναι πλήρως ενσωματωμένη στην τοπική κοινωνία, η σύζυγός του προκαλεί τους συντηρητικούς κύκλους της μειονότητας, γιατί αρνείται να φορέσει μαντίλα.

Φοβάμαι, όμως, ότι τα καλά που έχω να σας περιγράψω σταματούν εδώ.

Η μη εκλογή του Ευριπίδη Στυλιανίδη στον νομό Ροδόπης -παλιό όνειρο του τουρκικού προξενείου, που πολλές φορές απέτυχε να υλοποιήσει- αλλάζει δραματικά τις ισορροπίες στην ευαίσθητη περιοχή.

Φορτώνει βάρος στις πλάτες του άξιου μητροπολίτη Μαρωνείας Παντελεήμονα και θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους· την πολιτεία, τα κόμματα, τους βουλευτές.

Και αθώα να προσεγγίσει κανείς το αποτέλεσμα -Ελληνες πολίτες είναι οι βουλευτές.

Μόνο τη μεθόδευση της εκλογής τους να μελετήσει κανείς εξάγει συμπεράσματα.

Μια μεγάλη «φέτα» ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κινούνταν στην περιοχή του 49% τον Ιανουάριο, αποσπάστηκε και κατευθύνθηκε συντεταγμένα στο Ποτάμι.

Ποιος έδωσε την εντολή για την εσωτερική ανακατανομή ψήφου στους κόλπους της μειονότητας;

Γιατί οι ψηφοφόροι εκτέλεσαν την εντολή και υπάκουσαν;

Η απάντηση για τους μυημένους είναι παραπάνω από προφανής: Τμήμα του πληθυσμού, τη απουσία του ελληνικού κράτους, στην περιοχή υπακούει πιστά στις οδηγίες του τουρκικού προξενείου.

Όσο καλόπιστα και αν προσεγγίσω τη νέα κατάσταση, λοιπόν, το συμπέρασμα είναι καθαρό:

Η αποτυχία εκλογής χριστιανού βουλευτού στη Ροδόπη και η εκλογή τριών μουσουλμάνων βουλευτών δημιουργεί τεράστιο ζήτημα εθνικής ασφαλείας. Οπως το διαβάζετε: εθνικής ασφαλείας.

Η Τουρκία θα ελέγχει δύο από τους 155 βουλευτές της νέας κυβέρνησης, η Τουρκία θα μπορεί να ανοίγει θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Βουλή.

Η Τουρκία θα μπορεί να ισχυρίζεται με άνεση ότι η εκλογή τριών μειονοτικών βουλευτών στη Θράκη επιβεβαιώνει την πληθυσμιακή υπεροχή των τουρκόφωνων πολιτών στην περιοχή.

Πρώτο βήμα για την υλοποίηση των μελλοντικών σχεδίων της για προκήρυξη δημοψηφίσματος και αυτοδιάθεση.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που μάταια προειδοποιούσε για τους κινδύνους της μη εκλογής χριστιανού βουλευτή, καιρό τώρα φύλασσε Θερμοπύλες στη Θράκη. Τώρα ποιος;

Διάφοροι που πουλούν ανέξοδο πατριωτισμό μέσα και έξω από τη Ν.Δ. έχουν να πουν κάτι για αυτό;

 

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Και όπως πάνε τα πράγματα λόγω της παντελούς αδιαφορίας του Αθηνοκεντρικού κράτους για την ακριτική μας περιοχή, είναι βέβαιο πως το επόμενο βήμα το Προξενείου, θα είναι η εκλογή Μουσουλμάνου Δημάρχου στην Κομοτηνή.

Να το περιμένουμε, γιατί το σχέδιο Κοσσοβοποίησης της Θράκης ξετυλίγεται συστηματικά από την Άγκυρα, αφού η Αθήνα κοιμάται…

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο νέος αρχηγός του “ISIS” δεν είναι Άραβας, αλλά… Τούρκος!!!

Κινήσεις για αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους, με χρήση του… κορονοϊού

Δημοτική συγκοινωνία δωρεάν για ένα χρόνο

Μετά την πάροδο του δωδεκάμηνου, οι Δημότες Αλεξανδρούπολης θα πληρώνουν για ναύλο 40 λεπτά

Αποκομμένος ο Έβρος από το Ανατ. Αιγαίο

Ο ακριτικός νομός μας, εξακολουθεί να μένει στο περιθώριο – Πρέπει να αποκατασταθούν οι Οικονομικοί, Πολιτιστικοί και Κοινωνικοί δεσμοί του τόπου μας,...

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» αλλάζει όνομα και δίνει λεφτά μέχρι και για συστήματα παρακολούθησης, για θέρμανση, φωτισμό, ανελκυστήρες, κλπ.

Κλιμάκιο της «Ελληνικής Λύσης» περιοδεύει σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2020 – Το πρόγραμμα των επισκέψεων Το Σάββατο...

More Articles Like This