9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

“ΧΛΩΜΙΑΖΕΙ” ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εκφοβίζεται και αποθαρρύνεται το Χριστιανικό στοιχείο της Θράκης, απέναντι στην οργανωμένη διείσδυση της Τουρκίας, μέσω του Προξενείου – Πως το “Ποτάμι” πήρε 17%)στη Ροδόπη, το υψηλότερο ποσοστό πανελληνίως – Να ενισχυθούν οι μεταδημοτεύσεις των Θρακιωτών

MOUSOULMANOI-PSHFIZOUN.1

Στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη υπέστη πλήγμα και η περιοχή έκανε ακόμη ένα βήμα στη διολίσθηση προς τον πλήρη εκτουρκισμό της.

Η μεθοδευμένη και κατευθυνόμενη ψήφος των μειονοτικών μουσουλμάνων, Ελλήνων πολιτών, αλλά και ο εξωφρενικός και «προκρούστειος» εκλογικός νόμος σε συνεργασία με τις πολιτικές προτεραιότητες που έθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ, τοποθετώντας μουσουλμάνους υποψηφίους στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων τους, οδήγησαν στην εκλογή τριών μουσουλμάνων βουλευτών στη Ροδόπη (δύο ΣΥΡΙΖΑ, ένας ΠΟΤΑΜΙ) και ενός (του πρώτου στη σειρά) μουσουλμάνου στην Ξάνθη (ΣΥΡΙΖΑ).

- Advertisement -

Οι αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από τα παραπάνω είναι:

Ακυρώνεται η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση των σύνοικων στοιχείων του νομού Ροδόπης, που είναι περίπου και αριθμητικά ισόρροπα.

Ενισχύεται η υπονομευτική πολιτική του εκτουρκισμού της μειονότητας, που εκτός από τους τουρκόφρονες επιδιώκει να εκτουρκίσει και να υπαγάγει στον πλήρη έλεγχο της Άγκυρας τους Πομάκους και τους Ρομά.

Εκφοβίζεται και αποθαρρύνεται το χριστιανικό στοιχείο της Θράκης, που αγωνίζεται να κρατήσει την εκεί παρουσία του και την εθνικοθρησκευτική ταυτότητά του απέναντι στην οργανωμένη επί δεκαετίες διείσδυση της Τουρκίας μέσω των ακραίων στοιχείων της μειονότητας και του τουρκικού προξενείου.

Ταυτόχρονα εξασθενεί η εικόνα της ελληνικής κρατικής εξουσίας στην περιοχή.

Τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι τα εξής:

α. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε, η Ροδόπη θα μπορούσε να έχει χριστιανό βουλευτή. Προτίμησε, όμως, την προσέλκυση των μουσουλμανικών ψήφων.

β. Το ΠΟΤΑΜΙ πήρε 17% στη Ροδόπη, δηλαδή το υψηλότερο ποσοστό πανελληνίως (μέσος όρος 4%). Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από δηλώσεις του Στ. θεοδωράκη, που κατήγγειλε την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο και έδρεψε επαίνους από την ηγεσία της μειονότητας.

γ. Πρέπει να αλλάξει συνολικά ο εκλογικός νόμος επί το αναλογικότερο για να αποφεύγονται μείζονες αδικίες.

Άλλωστε, πάγια διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν η «απλή και άδολη αναλογική». Τώρα, προφανώς, προτιμιόνται «τα καλά και συμφέροντα».

δ. Πρέπει να ενισχυθεί με κίνητρα η δημογραφική ανάπτυξη στην περιοχή της Θράκης και αυτό βέβαια προϋποθέτει τη σαφή επιλογή στον οικογενειακό προγραμματισμό των χριστιανών, που πρέπει να ενισχύσουν την παρουσία τους στην πανάρχαια αυτή ελληνική περιοχή, αλλά και σε μεταδημοτεύσεις όσων Θρακιωτών έφυγαν από αυτή.

Διεθνολόγος, λέκτορας Νομικής ΑΠΘ, 

Επίτ. πρόεδρος Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης  

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This