9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

ΕΞΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ

Συστάθηκε στο ΙΚΑ Ορεστιάδος – Αυτό είναι το καινούργιο που θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι του “παλαιού και φθαρμένου” πολιτικού συστήματος; 

XEIRISTHS-FOTOTYPIKOU-MHXANHMATOS1

Η είδηση θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενείται σε κάποια σατυρική ιστοσελίδα. Δυστυχώς ωστόσο, όπως όλα δείχνουν είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Εν έτει 2015 και διανύοντας τον έκτο χρόνο του κολαστηρίου των μνημονίων, στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ορεστιάδας συγκροτήθηκε εξαμελής Επιτροπή, η οποία πέρα από όλες τις υπόλοιπες εργασίες της, επιφορτίστηκε με το δυσβάσταχτο φορτίο του ελέγχου της εύρυθμης λειτουργίας του… φωτοτυπικού!

- Advertisement -

Μπορεί οι επιταγές των δανειστών για απολύσεις στο Δημόσιο και σμίκρυνση του δημοσίου τομέα να είναι λύση, μπορεί και όχι ή απλά να απαιτείται μία καλύτερη αναδιανομή του εργατικού δυναμικού.

Ο ορισμός ωστόσο εξαμελούς επιτροπής για να ελέγχουν ένα φωτοτυπικό μηχάνημα, τείνει δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις ρήσεις των πλέον απαισιόδοξων, ότι απλά στην περίπτωση της Ελλάδας δεν υπάρχει σωτηρία…

Εν των μεταξύ την παραδοσιακή τακτική των προεκλογικών προσλήψεων χρησιμοποίησε η απερχόμενη κυβέρνηση με διορισμούς και προγράμματα για την απασχόληση ανέργων.

Την ίδια στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας «ματώνει» με ρεκόρ απολύσεων και πτώση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω των capital controls, η απερχόμενη κυβέρνηση φρόντισε να προχωρήσεις τις διαδικασίες για την επαναπρόσληψη των διαθέσιμων και απολυμένων πριν από την προκήρυξη των εκλογών, προώθησε πρόγραμμα για την απασχόληση 21.000 ανέργων μέσω ΟΑΕΔ που δεν θα επηρεαστεί από την προεκλογική δραστηριότητα και υπέγραψε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την τακτοποίηση θεμάτων που αφορούν τους δήμους, μία ημέρα πριν την προκήρυξη των εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της αντιπολίτευσης ασκούσε έντονη κριτική στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ για την προεκλογική αξιοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης ανέργων από τον ΟΑΕΔ, τα οποία ισχυρίζονταν ότι αποτελούσαν μοχλό πίεσης για την διεύρυνση της εκλογικής επιρροής των πάλαι ποτέ μονομάχων του δικομματισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλος είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου να προωθήσει την δημοσίευση του ΦΕΚ για την επαναπρόσληψη των διαθέσιμων και απολυμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία, με προφανή στόχο να ξεκινήσει η διαδικασία επανατοποθέτησης -όπως και έγινε- πριν από τις εκλογές.

Παράλληλα, και με την αιτιολογία ότι αφορούν χρηματοδοτούμενα προγράμματα από το ΕΣΠΑ, ξεκίνησε η διαδικασία για προσλήψεις εξπρές 21.000 σε θέσεις στις περιφέρειες και στα υπουργεία.

Αλήθεια, αυτό είναι το καινούργιο που θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι του “παλαιού και φθαρμένου” πολιτικού συστήματος;

Πόσο γρήγορα ξεθώριασε το… ”ηθικό του πλεονέκτημα”. Τι κρίμα;

Σ.Κ.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This