9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Ευάγγελος Λαμπάκης: «Το κτίριο του ΠΙΚΠΑ θα κατεδαφιστεί»

Είναι πλέον σάπιο και δεν επιδιορθώνεται – Προσπάθεια εύρεσης χρηματοδότησης για διαφορετική αξιοποίησή του

PIKPA-ALEXANDROUPOLHS1

Πριν από λίγες μέρες σε ρεπορτάζ του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, αναδείξαμε τα πολλά παράπονα περιοίκων για το κτίριο του πρώην ΠΙΚΠΑ, που βρίσκεται επί της οδού Ιωακείμ Καβύρη, στην Αλεξανδρούπολη.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι το κτίριο έχει μείνει παραμελημένο από τη Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης και σαπίζει.

- Advertisement -

Για να δώσουμε συνέχεια στην υπόθεση και να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει, απευθυνθήκαμε στον καθ’ ύλην αρμόδιο, Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξήγησε ότι η κυριότητα του κτιρίου, αλλά και το οικοπέδου, ανήκει πλέον στο Δήμο, ως ένα νέο περιουσιακό στοιχείο.

Η πρώτη σκέψη ήταν η δημιουργία νηπιαγωγείου, καθώς τα υπάρχοντα νηπιαγωγεία του Δήμου δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση και δεν αξίζει στα μικρά παιδιά να πηγαίνουν εκεί.

Όπως όμως πρόσθεσε ο κ. Λαμπάκης, το σχέδιο αυτό τελικά ακυρώθηκε, καθώς προέκυψε πρόβλημα με τις προδιαγραφές του οικοπέδου (είναι μόλις 180 τ.μ.) και ως εκ τούτου, αναγκάστηκε να ψάξει άλλους τρόπους αξιοποίησής του.

«Βρισκόμαστε στην αναζήτηση χρηματοδότησης μιας δράσης, της οποίας η ωφέλεια θα είναι μεγαλύτερη από την κατασκευή ενός νηπιαγωγείου μόνο 24 θέσεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κτίριο θα κατεδαφιστεί, γιατί είναι πλέον σάπιο και δεν επιδιορθώνεται», κατέληξε ο κ. Λαμπάκης.

 

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Κ. Πιερρακάκης από Αλεξ/πολη, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: «Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια»

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον...

More Articles Like This