9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

Πάει για λουκέτο το Νοσοκομείο Διδ/χου;

Κινδυνεύει να κλείσει τον προσεχή Οκτώβριο, ύστερα από 70 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, αν δεν συνεχισθεί η χρηματοδότησή του από το Υπουργείο

KAKALH-ANASTASIA

Με άμεσο λουκέτο τον Οκτώβριο, ύστερα από 70 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, κινδυνεύει το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Σε συνεδρίαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η αναπληρώτρια διοικήτρια του ιδρύματος Αθανασία Κακαλή αναφέρθηκε στον κίνδυνο να σταματήσει να λειτουργεί το νοσοκομείο.

- Advertisement -

«Το μεγάλο και βασικό πρόβλημα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου είναι η συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού. Ενδεχομένως να μη μας δίνεται πλέον η δυνατότητα από τον Σεπτέμβριο και μετά να καλύπτουμε με εφημερίες όλες τις ημέρες του μήνα, ακριβώς λόγω της έλλειψης κυρίως ιατρικού προσωπικού.

Επίσης, ενδέχεται να ανασταλεί και η δεύτερη βάρδια της μονάδας τεχνητού νεφρού» εξήγησε η κυρία Κακαλή.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικήτρια, σε μηνιαία βάση, η παθολογική κλινική έχει πληρότητα 130% με 140%, ποσοστό που υπερβαίνει, όπως τόνισε, τις δυνατότητάς της.

Η δε χειρουργική ξεπερνά το 80% κάθε μήνα και η παιδιατρική είναι στο 100%, ποσοστά ενδεικτικά του πολύ υψηλού επιπέδου αναγκών των πολιτών.

Για δύσκολη περίοδο στον χώρο της Υγείας έκανε λόγο ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Υπηρεσίας Στρατής Πλωμαρίτης, ο οποίος συμμετείχε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Δεν ζητάμε να επανέλθουμε στη σπατάλη που υπήρχε στα νοσοκομεία, αλλά επαρκή χρηματοδότηση και έλεγχο για κάθε ευρώ που ξοδεύεται στον χώρο της Υγείας και απόδοση των ευθυνών, όπου τα χρήματα δεν αξιοι/οιού- νται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε.

Αρ. Μάτιος

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024» στο Φανάρι Ροδόπης

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North Aegean Boat Show 2024», καθώς χιλιάδες επισκεπτών πέρασαν από το...

More Articles Like This