9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

To “μαύρο σύννεφο” πάνω από την χώρα

Οι έννοιες “Αριστερά” και “εξουσία” είναι μεταξύ τους ασύμβατες για την διακυβέρνηση της χώρας, ενώ είναι ταυτισμένες με τις διασπάσεις και τον σπαρακτικό “εμφύλιο” που ξεκίνησε στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ 

LAFAZANHS-KONSTANTOPOULOU-TSIPRAS1

Η κεντροδεξιά παράταξη ξαφνικά αποκτά δυναμική. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί.

Πριν από τη θερινή ανάπαυλα είχαμε προειδοποιήσει, βασιζόμενοι στην ιστορική πείρα ότι το καλοκαίρι είναι κρίσιμος πολιτικός χρόνος για τις κυβερνήσεις. Με άλλους συσχετισμούς πας διακοπές και με άλλους επιστρέφεις, αν δεν προσέξεις το βουβό ρεύμα.

- Advertisement -

Οποτε ο ψίθυρος του χειμώνα γίνεται βοή στις ξαπλώστρες και τις ταβέρνες, τότε οι ανατροπές είναι θέμα χρόνου! Να προσεύχεσαι μη τυχόν και σε πιάσουν οι Ελληνες στο στόμα τους στις αυγουστιάτικες βεγγέρες. Χάθηκες.

Επιστρέφεις στα καθήκοντά σου και απορείς: Τι άλλαξε ώστε αυτοί που με αποθέωναν πριν με καταγγέλλουν τώρα; Το καλοκαίρι που μόλις έφυγε συντελέστηκε μια θεμελιώδης μεταβολή, η οποία υπερέβη κατά πολύ τα πρόσωπα:

Οι Ελληνες, αφού ξενύχτησαν επανειλημμένως από την αγωνία για τις ψηφοφορίες στη Βουλή, συνειδητοποίησαν ότι η Αριστερά στην οιαδήποτε εκδοχή της στη διακυβέρνηση (Τσίπρας – Λαφαζάνης – Κουβέλης) προκαλεί ναυτία και περιπέτεια.

Οι Ελληνες ξύπνησαν και κατάλαβαν ότι η Αριστερά στο σύνολό της ως συγκροτημένος ιδεολογικός χώρος αποτελεί ένα μαύρο σύννεφο που εγκαταστάθηκε πάνω από τη χώρα. Από την ώρα που της εμπιστεύθηκαν το τιμόνι και την έβαλαν στο παιχνίδι της διακυβέρνησης (ζήσαμε και την τραυματική εμπειρία της ΔΗΜ.ΑΡ. που έχει τη βασική ευθύνη για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Σαμαρά), ανατράπηκε η στοιχειώδης κανονικότητα. Κατακτήσεις δεκαετιών τέθηκαν σε αμφισβήτηση. Επιχειρήσεις διαλύθηκαν.

Οι τράπεζες έγιναν τελωνεία λόγω capital controls. «Δεν έχω ήσυχο ύπνο. Δεν ξέρω τι μου ξημερώνει» μονολογούν πολλοί.

Χρειάζεται μήπως να απαριθμήσω πόσες φορές περιμέναμε με τα μάτια μισόκλειστα έως τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να λήξει μια κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για να μάθουμε αν μας πέταξαν από το ευρώ; Αυτή δεν ήταν κυβέρνηση, ολονυχτία ήταν!

Η συνειδητοποίηση της σκέψης ότι οι έννοιες «Αριστερά» και «εξουσία» είναι ασύμβατες με τη διακυβέρνηση και ταυτισμένες με τις διασπάσεις ολοκληρώθηκε με τον σπαρακτικό εμφύλιο που ξέσπασε. Εγιναν κομματάκια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 30 βουλευτές και, αν δεν ήταν η Ν.Δ. στη Βουλή να ψηφίζει αγόγγυστα τα Μνημόνια, θα είχαμε βουλιάξει.

Ο Λαφαζάνης έφτιαξε κόμμα, αλλά η Κωνσταντοπούλου πήγε μαζί του ως… ανεξάρτητη. Τέτοια σύμπνοια. Ούτε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπόρεσαν να τα βρουν.

Η δε ΔΗΜ.ΑΡ. του 0,5% διασπάστηκε σε δύο κομματίδια, το ένα πήγε με το ΠΑΣΟΚ και ο Κουβέλης με τον Τσίπρα (που κάποτε τον αποκαλούσε «Τσιριμώκο»).

Με συγχωρείτε, αυτό δεν είναι παράταξη, αλλά η διάσπαση του ατόμου. Μπορεί να έχει μέλλον ο τόπος βασιζόμενος σε αυτό το τσίρκο;

Μανώλης Κοττάκης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This