Home / Κοινωνια / “ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ;”

“ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ;”

Καιρός είναι να ξεφύγουμε από τις αριστερές ιδεοληψίες του κρατισμού, που εχθρεύεται και σαμποτάρει κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, για να γίνει ξανά η Ελλάδα ο φάρος της παιδείας και των επιστημών – Το παράδειγμα της Κύπρου, που πρέπει επιτέλους να ακολουθήσει η χώρα μας

OMILIA-MHTSOTAKH-ALEX-POLH PANEPISTHMIO-KYPROU2

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας, για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης Προέδρου της “Νέας Δημοκρατίας”.
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Φυλάκιο Καστανεών, έπειτα την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τις Φέρες. Έπειτα είχε συνάντηση με το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ.κ. Άνθιμο, ενώ λίγο αργότερα ο κ. Μητσοτάκης είχε ουσιαστική συζήτηση με φορείς (Επιμελητήριο Έβρου, Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Έβρου, Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και Σύνδεσμο Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Έβρου), στο Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης. Το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών στο Ξενοδοχείο ASTIR Αλεξανδρούπολη.
Σημεία της ομιλίας του για τα εσωκομματικά της Ν.Δ., μπορείτε να διαβάσετε σε άλλη σελίδα της Εφημερίδος μας.
Εμείς εστιάζουμε την προσοχή μας στη δήλωση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη “Γιατί όχι ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και στην Αλεξανδρούπολη;”.
Αφορμή στάθηκε η περιγραφή του, για το προχθεσινό ταξίδι που έκανε στην Κύπρο, η οποία σε λίγο βγαίνει από τα Μνημόνια, βαδίζοντας στον δρόμο της Ανάπτυξης, και ήδη προχωρεί σε δανεισμούς από την Ελεύθερη Οικονομία.
Συγκεκριμένα για το θέμα του ιδιωτικού πανεπιστημίου, ο κ. Μητσοτάκης είπε:
“Επισκέφθηκα, εκτός των άλλων και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, όπου σήμερα φοιτούν πάνω από 5.000 φοιτητές.
Από αυτούς, οι 1.200 περίπου προέρχονται από την Ελλάδα και οι υπόλοιποι από άλλες χώρες, κυρίως των Βαλκανίων, με έκδηλα τα οφέλη για την συνολική οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Γιατί πέραν των διδάκτρων που καταβάλλουν για τις σπουδές τους, υπάρχουν και οι γνωστές δαπάνες διαβιώσεώς τους εκεί.
Επειδή μέχρι τώρα η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, κατ’ επανάληψιν έχει αναφερθεί στην αναγκαιότητα για την Ελληνική Οικονομία, να αναδειχθεί η χώρα μας ξανά σε φάρο της γνώσεως και κυρίως τους λεγομένων ανθρωπιστικών σπουδών, για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό για να σπουδάσουν, (βλέπε και ερωτήσεις του Βουλευτού Έβρου κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη), η παραπάνω φράση του κ. Μητσοτάκη υποδηλοί ότι πλησιάζει ο καιρός, η πολιτική ηγεσία της χώρας να βγάλει τις ιδεοληπτικές “τσίμπλες” από τα μάτια της και να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα.
Η Ελλάδα διαθέτει ένα εξαίρετο Επιστημονικό δυναμικό, που συνθλίβεται σήμερα στις ξεπερασμένες ιδεολογίες της “Αριστεράς και της Προόδου” που πέραν του Δημοσίου, δεν επιθυμεί να υπάρχει τίποτε το ιδιωτικό.
Ο κρατισμός είναι η κυρίαρχη ιδεολογία που την διακατέχει, γι’ αυτό και καταπολεμά λυσσωδώς, φανερά και κρυφά, κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία.
Δυστυχώς, αυτές οι αριστερές και ξεπερασμένες αντιλήψεις, πέρασαν και στη λεγόμενη Δεξιά παράταξη, που ακολούθησε την πεπατημένη του Δημοσίου, χωρίς να τολμήσει να προχωρήσει σε νέες τομές και σε ρήξη με το παρελθόν.
Έτσι σήμερα τρώμε τις σάρκες, με την αγριότερη φορολογία που έχει επιβληθεί, παράλληλα με την δικτατορική περικοπή των συντάξεων που εφαρμόζεται σήμερα, γιατί δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από τον κρατισμό και να δημιουργήσουμε πλούτο στη χώρα.
Δεν μπορεί σήμερα η Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη να λειτουργεί τέσσερα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και αντίστοιχα να λειτουργούν στη Βουλγαρία, Σερβία κ.λπ., ενώ η Αθήνα παραμένει δέσμια των Κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, που συνεχίζουν να βλάπτουν την Ελλάδα.
Ελπίδες ν’ αλλάξουν μυαλά οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές, καθώς έχουμε ένα ακόμη παράδειγμα των αντιλήψεών τους, με την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας, να επιστρέψει στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης, την λειτουργία αγγλόφωνου Τμήματος για ξένους φοιτητές, που θα πλήρωναν Δίδακτρα, για να μάθουν την Ελληνική γλώσσα και Ιστορία.
Ο κατήφορός μας, ως πότε θα συνεχισθεί;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ