Home / Πολιτικη / ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ… ΣΥΓΓΝΩΜΗ 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ… ΣΥΓΓΝΩΜΗ 

Το ζητούμενο δεν είναι οι εμφανίσεις των υποψηφίων Αρχηγών, αλλά η διατύπωση νηφάλιων και δυναμένων να εκπληρωθούν, προτάσεων – Η Νέα Δημοκρατία μπορεί σύντομα, να είναι η διάδοχος Κυβέρνηση, καθώς ογκώνεται πλέον η αγανάκτηση των ψηφοφόρων κατά του ΣΥΡΙΖΑ 

 N.DΗ Νέα Δημοκρατία αποφάσισε την επίσπευση εκλογής νέου προέδρου στις 22 και 29 Νοεμβρίου, δεδομένου ότι ό νυν θεωρείται μεταβατικός.

Η απόφαση είναι ορθή, γιατί έτσι θα λήξει μία εσωκομματική εκκρεμότητα και θα μπορέσει η Ν.Δ. να προχωρήσει σε ιδεολογικό προσανατολισμό, σε κομματική αναδιοργάνωση, σε διατύπωση πλήρους κυβερνητικού προγράμματος, για την ανάπτυξη και τη σύγχρονη ανασύνταξη τη χώρας, με μέτρα ευρωπαϊκής κοπής και όχι απλά φιλολαϊκά και στην ενίσχυση της θέσης της στο εκλογικό σώμα.

Στην εκλογή θα συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης και θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στους τέσσερεις που ανακήρυξε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ).

Αυτοί είναι: ο νυν πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι βουλευτές Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κάθε υποψήφιος παρουσιάζει, κατά τις μέχρι σήμερα συζητήσεις και εκτιμήσεις, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, με τα οποία δεν πρόκειται να ασχοληθούμε, γιατί άλλου σκοπεύει ο πυρήνας-πρόταση αυτού του κειμένου.

Βέβαια το ζητούμενο, για τον τόπο πρωτίστως και δευτερευόντως για τη ΝΔ, δεν είναι οι εμφανίσεις και η προβολή των υποψηφίων, αλλά η διατύπωση νηφάλιων και δυναμένων να εκπληρωθούν και υλοποιηθούν προτάσεων, από τις οποίες θα επωφεληθεί το κόμμα για τον σχεδίασμα της στρατηγικής του και του κυβερνητικού του προγράμματος.

Ένα σοβαρό, στοχευμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμά, που θα αφορά την τρέχουσα ελληνική πραγματικότητα, από άποψη αναδιοργάνωσης τη δημόσιας διοίκησης και περιορισμού τού σπάταλου και εκτεταμένου κράτους, επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, προσέλκυσης ξένων μεγάλων επενδύσεων και απορρόφησης των ανέργων, πραγματοποίησης των ιδιωτικοποιήσεων της λιμνάζουσας δημόσιας περιουσίας, που θα συνδυαστούν με επενδύσεις από ξένους ομίλους, αξιοποίησης των 35 δισ. ευρώ της Εύρωπαϊκής Επιτροπής σε σύγχρονες τεχνολογικές επενδύσεις, περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού και της εμπορικής ναυτιλίας και αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και του κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω διεθνών διαγωνισμών, είναι ασφαλώς το ζητούμενο, από την κινητοποίηση των πυοψηφίων και επιτελείων τους.

Όχι παχιά λόγια, ύποοχέσεις, θα,καίλαϊκίστικες κορώνες.

Ένα σοβαρό κυβερνητικό πρόγραμμα ζητούν οι σώφρονες και ενεργοί πολίτες, ουσιαστικά ένα στιβαρό, δυναμικό και αποφασισμένο για σύγκρουση με το φαύλο κατεστημένο, κόμμα.

Ο μετασχηματισμός αυτός, είναι αναγκαίος και απαραίτητος για τη σωτηρία της πατρίδας.

Άλλωστε είναι πλέον φανερό, ότι η κυβέρνηση των Σύριζα-ΑΝΕΛ, δεν θα αντέξει την εφαρμογή του Τρίτου Μνημονίου, που είναι πιό σκληρό από τα πρώτα δύο, όπως προβλέπουν αξιόπιστα διεθνή ινστιτούτα χρηματοοικονομικών μελετών, που τονίζουνπρός κάθε κατεύθυνση, ότι το Μνημόνιο δεν μπορεί να ύλοποιηθεϊ.

Εξαλλου ο πρόεδρος του Σύριζα καιτης κυβέρνησης, υπουργοί καί στελέχη, είναι εχθροί των μεγάλων ιδιωτικών έπενδύσεων, δεν πιστεύουν σε αυτές και είναι αμετανόητοι κρατιστές.

Ο Αλ. Τσίπρας το απέδειξε κατά την πρόσφατη δημόσια συζήτησή του στη Ν. Υόρκη με τον τ. πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Κλίντον, ενώ ήδη ο άρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας άντιδρα στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ο υπουργός Περιβάλλοντος στην εκχώρηση του Ελληνικού στον αναδειχθέντα νικητή του σχετικού διαγωνισμού, ο υπουργός Ενέργειας δεν ανοίγει τους φακέλους-προτάσεις που κατατέθηκαν πριν πολλούς μήνες στον σχετικό διαγωνισμό για την αναζήτηση υδρογονανθράκων σε διάφορες περιοχές της χώρας και οι υπόλοιποι υπουργοί επαναδιορίζουν κλέφτες δημοσίους υπαλλήλους, η ψάχνουν ισοδύναμα -τί θαυμαστή λέξη- για να μην εφαρμόσουν
φόρους, αυξήσεις ΦΠΑ, μειώσεις συντάξεων, μεταρρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, χωρίς μεγάλες ξένες ιδιωτικές επενδύσεις, ούτε θα τη σώσει η τυχόν μείωση του δημοσίου χρέους, που δεν αποτελεί πανάκεια.

Σύντομα θα χρειαστεί η διάδοχός της.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι και σύντομα, η διάδοχος κυβέρνηση.

Δύναται να προσελκύσει, εκτός από μεγάλο τμήμα του 52,48% των πολιτών και μέρος των ψηφοφόρων του Σύριζα, γιατί αύτοί δεν είναι αριστεροί, είναι οργισμένοι και άγανακτισμένοι από το όργιο διαφθοράς και σπατάλης, που οργανώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες από τα δύο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που φέρουν τεράστιες εύθύνες για τη χρεωκοπία της χώρας και που ουδέποτε έκαναν δημόσια αυτοκριτική για τα λάθη τους, ούτε ζήτησαν ένα συγγνώμη από
τον ελληνικό λαό.

Τώρα παρουσιάζεται η ευκαιρία: οι τέσσερεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ σε κοινή τηλεοπτική εμφάνισή τους, να κάνουν ειλικρινή δημόσια αυτοκριτική και να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, για λογαριασμό του κόμματος και ανεξάρτητα από προσωπικές ευθύνες.

Χρειάζεται μόνο πολιτικό θάρρος και λεβεντιά. Τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών,

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών