9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ… ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ !!!

Η…. “επιχειρηματικότητα” της προσφυγιάς που έχει αναπτυχθεί στα παράλια της Τουρκίας, πιέζει για να πέσει ο φράχτης του Έβρου – Οι καθημερινές τραγωδίες στο Αιγαίο, προκαλούν προβλήματα στις δουλεμπορικές επιχειρήσεις – Θα βγάλουν περισσότερο χρήμα με μεγαλύτερη ασφάλεια, για το… “εμπόρευμά” τους 

FRAXTHS-EVROU

Το 2003, ο αντιπαθής από πολλές απόψεις αμερικανός υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, είχε μιλήσει για τη “γηραιά Ευρώπη”.

Κι όλοι οι Ευρωπαίοι, μαζί κι εμείς που ζούσαμε ακόμη στο …όνειρο της ευρωπαϊκής ενοποίησης είχαμε παρεξηγηθεί!

- Advertisement -

Ο Ράμσφελντ είχε δίκιο. Η Ευρώπη γέρασε και πεθαίνει. Για την ακρίβεια , “πνίγεται” κάθε μέρα στο Αιγαίο!

Το ναυάγιο στη Λέσβο το μεγαλύτερο που έχει γίνει στα χωρικά μας ύδατα έχει αφήσει πίσω του 16 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τρία μικρά παιδιά. Δεν θα είναι το τελευταίο. Σε λίγες ώρες θα ακούσουμε για το επόμενο.

Και μαζί μ΄ αυτό θα συνεχίσουμε να ακούμε την ατελείωτη φλυαρία των Ευρωπαίων για το “προσφυγικό”. Φλυαρία που δεν οδηγεί σε καμία ουσιαστική λύση και αποκαλύπτει την απροθυμία των βορειοευρωπαίων να δώσουν μια πραγματική λύση στο πρόβλημα. Τους αρκεί να μην έρθουν σ΄ επαφή μαζί του.

Και αφήνουν την “πτωχή πλην τίμια Ελλάς” να αντιμετωπίζει κάθε μέρα.

Την “απόβαση” στον Πειραιά χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων, πολλούς από τους οποίους αναμένουν με αναρτημένες ταμπέλες σαν κι αυτές που κρατούν οι υπάλληλοι των τουριστικών γραφείων τα καλοκαίρια στα νησιά!

Οι μετανάστες χωρίζονται σε γκρουπ και ακολουθούν τον κύριο που τους αναμένει. Η προσφυγιά έχει στήσει απ΄ ότι φαίνεται ένα νέο “επιχειρηματικό πεδίο” για κάποιους. Και τα λεφτά -αφορολόγητα- που προκύπτουν είναι πολλά.

Η “επιχειρηματικότητα” της προσφυγιάς που έχει αναπτυχθεί στα παράλια της Τουρκίας αλλά κι εδώ φαίνεται ότι είναι αυτή που πιέζει ποικιλοτρόπως για να “πέσει” ο φράχτης στον Έβρο!

Οι καθημερινές τραγωδίες στο Αιγαίο ,προκαλούν πρόβλημα στις “δουλειές” και το άνοιγμα του Έβρου θα εξυπηρετούσε πάρα πολύ τις “δουλεμπορικές επιχειρήσεις”!

Ο παραλογισμός που δυστυχώς βρίσκει και καλοπροαίρετους υποστηρικτές στο διαδίκτυο, ανθρώπους που δεν αντέχουν να βλέπουν και να ακούν κάθε μέρα τους πνιγμούς αθώων στο Αιγαίο, έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στις “επιχειρήσεις Δουλεμπόριο Α.Ε” να βγάλουν ακόμη περισσότερο χρήμα ,με μεγαλύτερη ασφάλεια για το “εμπόρευμά” τους.

Ο φράχτης στον Έβρο εμποδίζει να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος όσων είναι παράνομοι και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν πρόσφυγες.

Όσοι πληρούν τα κριτήρια δεν έχουν παρά να περάσουν τη γέφυρα του Έβρου και θα γίνουν δεκτοί. Αυτό όμως δεν αφήνει …χρήμα και το ζητούμενο είναι το κέρδος. Γι΄ αυτό και η …εμμονή των τελευταίων ημερών για να “ρίξουμε” το φράχτη στον Έβρο.

Ο οποίος αν και κατηγορήθηκε από πολλούς -όπως και η τάφρος του Φράγκου- είχε αποτρεπτικό αποτέλεσμα για τα καραβάνια δουλεμπόρων.

“Και θ΄ αφήσουμε τους ανθρώπους να πνίγονται στο Αιγαίο”, θα ρωτήσουν επαναλαμβάνουμε καλοπροαίρετα πολύ συμπολίτες μας. Αν η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και γενικότερα η Δύση δεν αποφασίσει να λειτουργήσει συλλογικά και αποτελεσματικά για να “χτυπήσει” το πρόβλημα στη ρίζα του, δυστυχώς θα συνεχίσουμε να ζούμε την σκληρή πραγματικότητα μιας τραγωδίας που δεν θα ΄χει τέλος.

Όσο η κατάσταση στη Συρία και στη Μέση Ανατολή γενικότερα είναι τόσο έκρυθμη, ούτε ο κακός καιρός στο Αιγαίο, ούτε τίποτα άλλο θα σταματήσει την προσπάθεια των απελπισμένων ανθρώπων που τους έδιωξε από την πατρίδα τους ο πόλεμος, να περάσουν μέσω Αιγαίου στην “πολιτισμένη” Ευρώπη. Η οποία από την πλευρά της, μέρα με τη μέρα,ναυάγιο το ναυάγιο θα χάσει κάθε ίχνος πολιτισμού και ανθρωπιάς.

Και θα δικαιώσει πλήρως το “γεράκι” του Πενταγώνου Ντόναλντ Ράμσφελντ που είχε προβλέψει το “θάνατο” της “γριάς” Ευρώπης από το 2003.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This