9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Και επίσημη αναφορά για Τζιχαντιστές στην Κύπρο

Δημιούργησαν τον πρώτο πυρήνα σε περιοχή των Βρετανικών Βάσεων – Σύροι πρόσφυγες έδωσαν στοιχεία για την συμμετοχή τους στο ISIS – Κίνδυνος για την Εθνική Ασφάλεια και στην Ελλάδα       

 TZIXANTISTES4Οι τζιχαντιστές έχουν φτάσει ήδη στην Κύπρο και έχουν δημιουργήσει τον πρώτο πυρήνα τους, όπως καταγγέλλουν πρόσφυγες από τη Συρία τους οποίους χρησιμοποίησαν για να εκτελέσουν το σχέδιο τους.

Βρήκαν μάλιστα καταφύγιο στην περιοχή που ανήκει στις Βρετανικές Βάσεις, οι αρχές των οποίων αρνούνται να συνεργαστούν με την Υπηρεσία Πληροφοριών της Κύπρου προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να προχωρήσει η σύλληψη τους ή η απομάκρυνση τους από το νησί.

Πριν από λίγες ημέρες μία λέμβος με 114 πρόσφυγες έφτασε στο Ακρωτήρι και μετά από μερικές ημέρες ομάδα αυτών ενημέρωσε την ΚΥΠ και την Αστυνομία της Κύπρου πώς ανάμεσα τους είχαν παρεισφρήσει και τζιχαντιστές οι οποίοι πολεμούσαν στη Συρία κατά του Άσαντ και έσφαζαν χριστιανούς. Κατέθεσαν μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες προκειμένου οι αρχές να τους αναγνωρίσουν.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα οι πρόσφυγες κατέθεσαν ότι κατέχουν στοιχεία για πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του “Ισλαμικού Κράτους” τα οποία έφτασαν στην Κύπρο μαζί με τους 114 μετανάστες που ήλθαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Προσδιόρισαν μάλιστα και τον αριθμό τους σε 6-9 τζιχαντιστές δίνοντας στις αρχές φωτογραφικό υλικό, περιγραφές προσώπων και στοιχεία, τα οποία έκαναν λόγο ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι γνωστά για μεταφορά οπλισμού και όχι μόνο για λογαριασμό του “Ισλαμικού Κράτους”.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στην Αστυνομία, η οποία σήμανε συναγερμό και στην ΚΥΠ, άρχισε η διερεύνηση των πληροφοριών σε συνεργασία με τις Βρετανικές Βάσεις, και μέσα από τις έρευνες ταυτοποιήθηκε ότι ένα μέχρι στιγμής πρόσωπο από τους 114 μετανάστες συνδέεται με τα στοιχεία που έδωσαν στις αρχές οι δυο πρόσφυγες.

Ωστόσο οι υπηρεσίες των Βρετανικών Βάσεων δεν φαίνεται να επιδεικνύουν προθυμία για συνεργασία και καθυστερούν στη διερεύνηση των στοιχείων, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις Κυπριακές αρχές για τη δημιουργία πυρήνα τζιχαντιστών στο έδαφος της Κύπρου.

Η αποκάλυψη αυτού του γεγονότος έρχεται σε συνέχεια του ρεπορτάζ της Mirror για το ότι η Κύπρος, τόσο το ελεύθερο τμήμα όσο και τα κατεχόμενα έχουν καταστεί χώρος διέλευσης εθελοντών που οδεύουν προς την εμπόλεμη Συρία με σκοπό να καταταχθούν στο “Ισλαμικό Κράτος” και στην “Αλ Νούσρα”.

Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεται ότι “πρόσφυγες” που είχαν φτάσει από την Συρία στην Κύπρο με πλοιάρια ενδεχομένως δεν είναι τίποτα άλλο από όργανα των τζιχαντιστών ακραίων ισλαμιστών.

Και αν έχει όντως δημιουργηθεί πυρήνας τζιχαντιστών στην Κύπρο όπου έφτασαν 114 μετανάστες σκεφτείτε τοι μπορεί να έχει συμβεί στην Ελλάδα που καθημερινά καταφθάνουν καραβιές μεταναστών, αρκετοί εκ των οποίων, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι ύποπτοι τζιχαντιστές. Έχει αποδειχθεί άλλωστε με συλλήψεις που έχουν ήδη γίνει.

Ο κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια είναι τεράστιος.

Είναι κάτι που έχουν επισημάνει επανειλημμένα και θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά όσοι σκέφτονται να αποδεχθούν να μετατραπεί η χώρα σε “αποθήκη μεταναστών” επειδή δεν τους θέλει η Γερμανία ή η Ουγγαρία.

Pronews

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This