9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Υ.Α.) ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Αναγκαία και η διόρθωση της λανθασμένης ονομασίας της Δ/νσης Αστυνομίας Ορεστιάδος, στην ορθή “Διεύθυνση Αστυνομίας Βορείου Έβρου” – Πρέπει να συσταθούν γραφεία έκδοσης Διαβατηρίων στο Διδυμότειχο, για να παύσει η ταλαιπωρία των πολιτών    

ellinika-diavatiria-(150) Κάθε λίγο πολύς λόγος γίνεται για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), μια ενέργεια που κατά γενική ομολογία είναι και αναγκαία και υποχρεωτική, όμως πρέπει επιτέλους να προχωρήσει δίχως άλλη αναβολή.

Εξ’ αυτού λοιπόν του σπουδαίου λόγου θεωρείται σκόπιμο να επανέλθει το καθολικό αίτημα της περιοχής μας, για επανίδρυση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας (Υ.Α.) Διδυμοτείχου στη θέση της καταργηθείσας Υποδιοίκησης Χωροφυλακής (Υ.Χ.) Διδυμοτείχου, που αν και από 15ετίας συνεχώς απαιτείται δυναμικά με Αποφάσεις και Ψηφίσματα των Αρχών και Φορέων της πόλης και της περιοχής (Δήμος, Εργατικό Κέντρο, Εμπορικός Σύλλογος κ.α.), εν τούτοις εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο μέχρι σήμερα, παρότι αυτό αποτελεί ένα εγχείρημα μηδαμινού κόστους.

Έτσι πριν δύο και πλέον χρόνια το καλοκαίρι του 2013 στα πλαίσια μιας ανοικτής διαβούλευσης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Υ.Δ.Τ.) για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. υπέβαλα την παρακάτω πρόταση:

- Advertisement -

Διατήρηση των υφισταμένων Αστυνομικών Υποδιευθύνσεων (Α.Υ.) της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) και επανίδρυση Α.Υ. στο Διδυμότειχο.

Αξιότιμο Υπουργό Δημόσιας Τάξεως

Επιτακτική είναι η διατήρηση σε λειτουργία των υφισταμένων ένδεκα(11) Αστυνομικών Υποδιευθύνσεων (Α.Υ.) της ΕΛ.ΑΣ. που υπάγονται σε αντίστοιχες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Α.Δ.) της περιφέρειας.

Η ενδεχόμενη κατάργησή τους ενόψει της επικείμενης αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ., θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην ισόρροπη και εύρυθμο λειτουργία της οργανωτικής δομής της ΕΛ.ΑΣ. στην περιφέρεια αλλά και αναστάτωση ως και αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.

Όχι μόνο κρίνεται απαραίτητη αλλά ακριβέστερα επιβάλλεται η διατήρηση αυτής της δομής των Α.Υ. στην περιφέρεια, δια ιδρύσεως ακόμη και άλλων Α.Υ. Όπως στο Δήμο Διδυμοτείχου Έβρου, όπου λειτουργούν 4 Αστυνομικές Υπηρεσίες σε επίπεδο Τμήματος δηλ. Α.Τ., Τ.Α., Τ.Σ.Φ. Διδυμοτείχου και Τ.Σ.Φ. Μεταξάδων.

Έτσι με την ίδρυση Α.Υ. στο Διδυμότειχο, με τις γνωστές τοπικές ιδιαιτερότητες, όπως δράση κυκλωμάτων λαθρεμπορίου, παράνομης μετανάστευσης, διακίνησης ναρκωτικών, από τα υψηλότερα ποσοστά της χώρας καθώς και την μείζονα στρατηγική και εθνική σημασία της περιοχής, θα επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός και έλεγχος ως και εποπτεία και σχεδιασμός της δράσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών που λειτουργούν στην περιοχή.

Παράλληλα κρίνεται επιβεβλημένη και η διόρθωση της υφιστάμενης λανθασμένης ονομασίας Διεύθυνση Αστυνομίας (Δ.Α.) Ορεστιάδας (όνομα πόλης έδρας Διεύθυνσης) στην ορθή Δ.Α. Βορείου Έβρου (όνομα περιοχής δικαιοδοσίας), αφού η δικαιοδοσία αυτής εκτείνεται σε όλη την περιφέρεια των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου αλλά και του πρώην Δήμου Ορφέα, δηλ. σε ολόκληρη την περιοχή του πρώην Επαρχείου Βορείου  Έβρου.

Πρόσθετα το Υπουργείο αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι σε κάθε περίπτωση είναι κοντά στον πολίτη και στοχεύοντας πάντα στην καλύτερη προστασία και εξυπηρέτησή του, οφείλει σε όλες τις Υ.Α. (10 υφιστάμενες + 1 του Διδυμοτείχου υπό ίδρυση), να συστήσει Γραφεία Διαβατηρίων από το υφιστάμενο προσωπικό, καταργώντας έτσι την ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων πολιτών που μέχρι τώρα είναι υποχρεωμένοι για την εξυπηρέτησή τους να μεταβαίνουν με τις γνωστές επιβαρυντικές επιπτώσεις στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Από τη νέα Ηγεσία του Υπουργείου, που σίγουρα γνωρίζει άριστα τις ιδιαιτερότητες του Έβρου και που προπάντων σέβεται τη Βυζαντινή Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου, μια πόλη ζωντανό σύμβολο της αρμονικής συμβίωσης διαφορετικών λαών, πολιτισμών και θρησκειών, μια πόλη που κουβαλά στους ώμους της βαρύ το φορτίο της μακραίωνης και ένδοξης ιστορίας της, όντας δικαιωματικά και αδιαμφισβήτητα η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Θράκης, ευελπιστούμε ότι επί τέλους θα προχωρήσει στην ΑΜΕΣΗ υλοποίηση των προτεινομένων ενεργειών.

Ακριβώς επειδή πλην των άλλων αυτό το Κράτος οφείλει να στηρίζει και να ενισχύει την εθνικά ευαίσθητη και την μείζονος στρατηγικής σημασίας κατεξοχήν μεθόρια περιοχή του Διδυμοτείχου, μια περιοχή πάνω στο σταυροδρόμι δύο ηπείρων, τριών λαών, δύο θρησκειών και τριών πολιτισμών.

Διατελώ μετά τιμής

«ΔιδυμοΚαστροΠολίτης»

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This