9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

ΤΩΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 

Πανηγυρίζουν οι τουρκικές εφημερίδες για την εκλογή τριών μειονοτικών Βουλευτών στη Ροδόπη – “Ιστορική επιτυχία του τουρκισμού, 69 χρόνια μετά την κατάκτηση της Θράκης από τον Ελληνικό Στρατό” – Προετοιμασίες για μετεξέλιξη του DEP σε πανελλαδικό κόμμα – Η περίεργη σιωπή στη Θράκη

MOUEZINOGLOU-MEXMET-XEF DEB-KIEF

Η νίκη των Αυτονομιστών στην Καταλονία επαναφέρει στην ατζέντα το θέμα της Θράκης.

Όχι γιατί οι δύο περιπτώσεις παρουσιάζουν ομοιότητες, αλλά γιατί οι εξτρεμιστές που ζουν στα βόρεια σύνορά μας προσπαθούν να τις κάνουν να μοιάζουν.

- Advertisement -

Όσοι παρακολουθείτε την αρθρογραφία μου πιθανόν να θυμάστε ότι δέχτηκα απειλές από το τουρκοκίνητο κόμμα μειονοτικό DEP, όταν επισήμανα ότι φλερτάρει με τα όνειρα περί αυτονομίας της Θράκης.

Επανέρχομαι λοιπόν σήμερα στο ζήτημα γιατί από τις εκλογές ως τώρα έχουν μεσολαβήσει πολλά περίεργα, τα οποία δεν είναι δυνατό να προσπεράσω.

Το πρώτο και σημαντικό που πέρασε απαρατήρητο τις προηγούμενες ημέρες ήταν οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του τουρκικού Τύπου για την εκλογή τριών μειονοτικών βουλευτών στη Ροδόπη.

Η κυβερνητική εφημερίδα «Γενή Σαφάκ» πανηγύρισε «για την ιστορική επιτυχία του τουρκισμού, 69 χρόνια μετά την κατάκτηση της Θράκης από τον Ελληνικό Στρατό».

Ο μέχρι πρότινος μετριοπαθής βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ έκανε δήλωση στον τουρκικό Τύπο για να ισχυριστεί έμπλεος αγανάκτησης ότι «η υπομονή των Τούρκων της Θράκης έχει αρχίσει να εξαντλείται». Αντιλαμβάνεστε ποιο είναι το κλίμα που αρχίζει να διαμορφώνεται.

Τοπικά ιστολόγια στην περιοχή επισημαίνουν ακόμη κάτι που μας διέφυγε στην αναμπουμπούλα της προεκλογικής περιόδου.

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της κατάργησης του πλαφόν 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή στο μέλλον (στην Τουρκία είναι 10%).

Η τοποθέτησή του αυτή είχε δύο συνέπειες:

Η πρώτη ήταν να ψηφίζει μαζικά η μειονότητα ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν όρος.

Η δεύτερη ήταν να αρχίσουν προετοιμασίες για τη μετεξέλιξη του DEP σε πανελλαδικό κόμμα.

Θα περίμενα από κάποιους στην περιοχή -η Αθήνα βρίσκεται σε μόνιμη αφασία- να απαντήσουν στον τουρκικό Τύπο ότι η «επιτυχία» εκλογής των τριών μειονοτικών βουλευτών, για την οποία προειδοποιώ από τον Ιούνιο του 2012 (αναζητήστε στο διαδίκτυο κείμενά μου), δεν έχει τίποτε το «ιστορικό», υπό την έννοια ότι η Ελληνική Πολιτεία από το 1920 διόρισε αμέσως μειονοτικό βουλευτή στο Κοινοβούλιο για να έχει εκπροσώπηση η μειονότητα από την επομένη της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Θα περίμενα επίσης από κάποιους στην περιοχή να επισημάνουν ότι στο τελευταίο εμπρηστικό κείμενο που κυκλοφόρησε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας υπάρχουν επανειλημμένες αναφορές στον όρο «αυτονομία»:

Θρησκευτική αυτονομία, εκπαιδευτική αυτονομία κ.λπ.

Αντί αυτού υπάρχει μια περίεργη σιωπή στη Θράκη. Σε κάποιες περιπτώσεις και υποταγή.

Ορισμένοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και επιχειρηματολογούν με όρους «πολυπολιτισμικούς».

Είναι δυστυχώς ικανοί να πανηγυρίζουν για τη νίκη της διαφορετικότητας, όταν θα τους φορούν τον φερετζέ!

Τα γιουσουφάκια…

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Η κατάσταση στη Θράκη, έχει ήδη ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Τα εκατομμύρια ευρώ, που ρίχνει κάθε χρόνο η Άγκυρα στη Θράκη, έχουν πιάσει τόπο.

Προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε και εμείς, την “περίεργη σιωπή” Συλλόγων, φορέων, Σωματείων, Δημοτικών Αρχόντων, κλ.π. κλ.π. που επισημαίνει ο εκλεκτός δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος γνωρίζει άριστα, τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη μας.

Πράγματι, όπως γράψαμε και προχθές, “χλωμιάζει στη Θράκη το πρόσωπο της Ελλάδος”.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο αγώνας των Ακριτών του Έβρου ποινικοποιήθηκε

Με την καταδίκη του Φεριώτη κτηνοτρόφου, καταδικασθήκαμε όλοι οι Ακρίτες του Έβρου

Σύλληψη διακινητών σε Έβρο – Ροδόπη

Τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί προωθούσαν λαθρομετανάστες Συνελήφθησαν την 19/20-9-2020, στους νομούς Έβρου και...

Να γιατί η Άγκυρα… τρέμει τις κυρώσεις

Ως πότε εμείς οι Έλληνες, θα παριστάνουμε τους… Ελβετούς, στις βάναυσες παραβιάσεις της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου; – Θα υποστηρίξουμε την επιβολή...

Και οι κρίνοντες τώρα… κρίνονται

Γιατί καταδικάσθηκε ο Φεριώτης Κτηνοτρόφος – Ποια στοιχεία και γιατί, δεν έλαβε υπ’ όψιν του, το Δικαστήριο; - Οι Τούρκοι λαθρο-πρόφυγες κρίθηκαν...

Ανοίγει στην κυκλοφορία οχημάτων η οδός Κύπρου

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής – Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις

More Articles Like This