Home / Πολιτικη / ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;

Στους λόγους των Πολιτικών, δεν υπάρχει τίποτε το Πατριωτικό – Τα κόμματα κατηγορούν το ένα το άλλο, ενσπείροντας την διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων – Πλήρης αδιαφορία για Μακεδονικό, Τσάμικο, Δυτική Θράκη, Αιγαίο, Μετανάστες  

VOULH3

Λέει η λαϊκή παροιμία «Όταν ο Θεός έφτιαχνε τον κόσμο ήλθε και η σειρά να φτιάξει τον Έλληνα, πάνω στην κατασκευή, του ξέφυγε λίγο μυαλό παραπάνω, τότε ο Θεός φοβήθηκε και για να ισορροπήσει τα πράγματα, ενέσπειρε στον χαρακτήρα του Έλληνα την διχόνοια μεταξύ των». Ο Ελληνικός λαός από αρχαιοτάτων χρόνων βλέποντας ότι, ο περιούσιος αυτός λαός, δεν μπόρεσε ποτέ να μεγαλουργήσει ή και οι κατά ιστορικά χρονικά διαστήματα μεγαλουργίες του δεν βάσταζαν πολύ και την αιτία την έβρισκε πάντα στην διχόνοια που κατέχει τον Έλληνα, κατέληξε στην παροιμία αυτή, λέγοντας• τι να κάνουμε είναι θέλημα θεού (δηλ. και πάλι δεν φταίμε εμείς φταίει ο θεός).

Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από παραδείγματα διχόνοιας και μη ομόνοιας μεταξύ των Ελλήνων. Ας θυμηθούμε για λίγο στοιχειωδώς τα πρόσφατα:

Ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, πολύ σκληρά στον Εθνικό μας Ύμνο, καυτηριάζει το κακό που έκαμε στον Εθνικό Αγώνα η Διχόνοια η δολερή… Ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης και άλλοι με πολλή πικρία. Επισήμαναν την διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων κατά την διάρκεια της επαναστάσεως… «Εις τον πρώτο χρόνο της επανάστασης είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι… και εάν αυτή εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία και ίσως εφθάναμε και στην Κωνσταντινούπολη… Αλλά επειδή είμεθα εις τέτοια κατάσταση εξ αιτίας της Διχόνοιας μας, έπεσε η Τουρκιά επάνω μας και κοντέψαμε να χαθούμε και στους στερνούς επτά χρόνους δεν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα.»

Η Μικρασιατική Καταστροφή έχει βαθιά τα αίτια στην διχόνοια την οποία η Ιστορία της χώρας μας καταγράφει με τον θλιβερό τίτλο «Ο Ελληνικός διχασμός».

Τα θλιβερά γεγονότα για το Ελληνικό Έθνος 1944-1949, είναι απόρροια διχόνοιας και έλλειψη εθνικής ομόνοιας των Ελλήνων πολιτών και βασικά πολιτικών παρατάξεων. Δεν έχει σημασία για το Ελληνικό Έθνος, ποιον  δικαίωσε η Ιστορία, σημασία έχει ότι, ενώ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο όλα τα Ευρωπαϊκά Ελεύθερα κράτη ανασυγκροτούντο από την λαίλαπα του πολέμου, η Ελλάς, ο πάντα προδομένος αυτός λαός, ενεπλάκη σ’ ένα αδελφοκτόνο καταστροφικό πόλεμο, ίσως τον καταστροφικότερο για το Ελληνικό Έθνος, εξ αιτίας της διχόνοιας και της έλλειψης ομόνοιας των τότε πολιτικών παρατάξεων και εδώ δεν φταίγαμε εμείς αλλά οι ξένες Δυνάμεις. ‘Έλεος . Μήπως οι νεοέλληνες συνετίσθησαν; Δυστυχώς όχι, την εικόνα της έλλειψης ομόνοιας την παρουσιάζει αδρά και το σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Αφορμή μου έδωσαν για να επανέλθω στα χιλιοειπωμένα δυστυχώς αυτά προβλήματα της Πατρίδος μας, η συμπεριφορά των κομμάτων, χωρίς να έχουν παραδειγματισθεί σε τίποτε από την μακραίωνη, αλλά και πρόσφατη μελανή και δραματική Ιστορία της Πατρίδος μας.

Στους λόγους των πολιτικών και στις συμπεριφορές των, δεν υπάρχει τίποτε το Εθνικό, τίποτε το Πατριωτικό, το μόνο που κάνουν, να κατηγορούν το ένα κόμμα το άλλο και τους ηγέτες των, ως προδότες, ως ανίκανοι, ενεσπείροντας έτσι και πάλι την διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Όταν πρόεδρος κόμματος αποκαλεί τον πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «συμμορία…». Τι άλλο χειρότερο μπορεί να γίνει σ’αυτή την Χώρα;

Οι πολιτικοί των λόγοι ένα σκοπό έχουν, τον πολιτικό θάνατο του αντιπάλου, για την επιβίωσή των. Ενώ!, απλά λέμε εμείς αναφερθείτε στα προγράμματά σας, τον τρόπο αντιμετωπίσεως, των εθνικών μας θεμάτων (Μακεδονικό, Τσάμικο, Δυτική Θράκη, Αιγαίο, μετανάστες κ.λπ.) και τον τρόπο αντιμετώπισης και του οικονομικού μας προβλήματος (Ανάπτυξη, ανεργία, επενδύσεις κ.λπ.) και αφήστε ήσυχο και ήρεμο τον Ελληνικό λαό να κρίνει και να αποφασίζει για τους πολιτικούς Ηγέτες του. Και! στην συνέχεια, με εθνική ομοψυχία, όλα τα κόμματα με έλεγχο και προτάσεις να βοηθούν την εκάστοτε Κυβέρνηση, στο βαρύ και δύσκολο έργο της. Έλεος, λυπηθείτε αυτήν την ιστορική χώρα.

Άρχοντες της Δημοκρατίας μας μην επιτρέπετε σε λιγοστούς ακραίους να καίνε την σημαία μας, την ώρα που η Αμερική υποχρέωσε έναν παγκόσμιο ρέκορντμαν και χρυσό Ολυμπιονίκη, τον Μόρις Γκριν, να ζητά συγνώμη από το Αμερικανικό Έθνος, διότι χαμογέλασε χωρίς σεβασμό, την ώρα του Εθνικού ύμνου της Αμερικής.

Ως πότε Έλληνες θα πυροβολούμε την Πατρίδα μας; αφού ξέρουμε καλά η Ελλάδα πονάει.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α., 

Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.